Kimutatták a delta koronavírus-változat még fertőzőbb alvariánsát Szlovákiában – írja a napi.hu a pozsonyi ujszo.hu nyomán.

Koronavírus: Fertőzőbb változat jöhet a deltánál – Nyolc esetben már kimutatták a szomszédos országban
Fotó: Pixabay

Kimutatták a koronavírus indiai (delta) változatának egy alváltozatát, ami fertőzőbb a deltánál. Az eredeti vírusnál sokkal fertőzőbb angol (béta) változat tavasszal tarolt, majd a nyáron a még sokkal fertőzőbb delta vette át a helyét.

A szomszédos ország kutatói szekvenálási eljárással bukkantak az új változatra, amely egyelőre az AY.4.2 szubvarián néven ismert.

Októberben összesen 2681 pozitív mintát szekvenáltak, ebből nyolc esetben mutatták ki az említett szubvariánst.

Az átviteli tényező a pozitív teszteredményt produkált személyekkel való érintkezés volt. Azok közül, akik esetében kimutatták a szubvariánst, hét személy oltatlan volt, egyet már beoltottak.

Ján Mikas tiszti főorvos elmondta:

az AY.4.2 alváltozat a jelenlegi ismeretek szerint 10-15 százalékkal fertőzőbb, mint az „anyai ág”.

Forrás: napi.hu
Címlapkép: Pixabay

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Nincsenek rettegők, sötét emberek vannak mint te. 64 éves ismerősöm halt meg most covidban, semmiféle alapbetegsége nem volt, csak éppen nem oltatta be magát, rosszul lett, bevitték, pár nap múlva meghalt. Egerből jött haza tegnap előtt szembe szomszédom, fájlalta a vállát, köhögött, bementek tesztelni, covid. Az egész világon hatalmas méreteket kezd ölteni, és ha semmit nem tesznek ellene, rengeteg ember fog meghalni. Románoknál már egymillió gyerek nem mehet hétfőtől iskolába, egyre több gyerek kerül kórházba nálunk is. Nyilván téged hidegen hagy, aki egyedül él az otthonában reménykedhet hogy megússza, legalábbis egy ideig. Háziorvosom asszisztense is rosszul van egyébként, teszt eredménye pozitív. Azért te csak szórjad az antivaxxeres mantráidat, két ember vevő itt is rá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Számodra az igazi virológusok azok, akik a hazugságokra esküdtek fel, úgyhogy erről nincs mit beszélni. Örültek volna az emberek a spanyol nátha idején ha lett volna ellene oltás.
division
@Peller Anikó: Én azt figyelem állandóan, mikor lesz még egy ...szóval valamim ott középen:-)))))))) Ám ez nem is biztos hogy baj lenne, ahogy a nőknél a három mell sem hátrány, már amennyiben szép formásak:-))) Hm, akkor viszont még egy kezemnek kellene nőni, úgyhogy bízom a 3. oltásban, három az igazság...Palit is lehet hogy beoltották, de annak a receptje abszolút titkos lehet, sosem tudjuk meg mi lehetett benne:-)
Pálinkás Pál
@division: ti ketten ezzel a homokos pellerrel tökéletes párt alkottok...mind a ketten ostoba marhák...
division
@Pálinkás Pál: Te egymagadban hülyébb vagy mint fél Magyarország.
Levendula
Nekünk csakis olyan ismerőseink, rokonaink haltak meg Covidban, akik oltva voltak...
division
@Levendula: Köszönjük a tipikusan konteós hozzászólást...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.