Afrikában tűnt fel a koronavírus új variánsa, amely a vizsgálati eredmények szerint olyan sok mutációt hordoz, hogy az már a kutatókat is komoly aggodalommal tölti el. A B. 1. 1. 529 elnevezésű koronavírus-variáns képes megkerülni az emberi szervezet védekezőrendszerét, amely egyes vélekedések szerint akár újabb járványhullámok kialakulását is okozhatja.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: division
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Mivel a The Guardian is foglalkozik vele, hitelesnek tekinthető a hír. Szinte az egyetlen hírportál, aminek hinni szabadna.
CsipkeRózsa
Nem lehet, hogy az oltás okozza a vírus tovább fejlődését a fokozottabb hatású fertőzésre? Kénytelen versenyezni az életben maradásáért.
division
@CsipkeRózsa: Nem. Éppen az állíthatná meg a vírust, ha immunizálva lenne a teljes lakosság jelentős része.
Peller Anikó
@division: Hazugság. Nincs itt semmi baj, kérdezd csak meg okospált. Ő tíz esettől nem ijed meg, sokkal többan hullanak el naponta a világon.
CsipkeRózsa
@division: A vírus eredeti állapotában is tudna tovább fertőzni, terjedhet abban az állapotban is, hiszen nincs beoltva mindenki, mehetne tovább másokra.
Peller Anikó
@CsipkeRózsa: Jézusom Rózsa, a covid vírus akkor mutálódik amikor lehetősége van rá. Tehát minél több a fertőzött személy annál több lehetősége van változni. Több ezer mutáns változatot mutattak már ki és ezek többnyire rosszabbul teljesítenek mint az eredeti vuhani vírus. De néha jobban sikerül illeszkedni az emberi receptorokhoz, ilyen volt az angol, dél afrikai vagy az indiai a delta amely nálunk is virít mostanság. Csak idő kérdése, hogy bekattanjon egy jól illeszkedő változat és emiatt kéne legyőzni minél hamarabb a covidot.

A cikkben tárgyalt változat persze közép afrikában alakult ki, gondolod ott van a legjobb átoltottság a világon?

Ez a vírusválság nem hülyéknek való mintapalkó, nem tőle kell tanulnod..
division
@CsipkeRózsa: Igen, csak éppen a be nem oltott emberekben jönnek létre elsősorban a mutációk, amelyek aztán képesek megfertőzni a már beoltott embereket, hiszen nem arra a variánsra kapták az oltást. Kialakul egy ördögi kör, mindig lesz mutáció, mindig lesz gazdatest. Ezt kellene megállítani maszkkal, oltással. Nézd meg a japánokat, náluk a maszkviselésnek évek óta hagyománya van, mondhatni természetes, plusz 70% feletti az átoltottság, alig van náluk fertőzött.
division
@Peller Anikó: Pali az a fő tudós, csak ne szólalna meg.
CsipkeRózsa
@division: Az antibiotikum is azoknál alkalmazkodik, akik beszedték, náluk lesz hatástalan az eredeti.
xenomorph
Lesz itt még minden is.
A frusztráció egyre csak nő az emberekben és az egyre romló helyzet miatt az igazi őrület még csak ezután fog elszabadulni.

Épp itt az ideje, hogy elkezdj posztapokaliptikus filmeket nézni és ellesni pár ötltet a túléléshez.
Én szóltam!
Peller Anikó
@CsipkeRózsa: A vírus pontosan az eredeti állapotában fertőz. Ha az oltás okozta ellenanyagtermelés megtörtént akkor az eredeti delta amint bejut a szervezetbe találkozik az immunglobulinokkal (ellenanyag) és kapcsolódnak. Ezzel a vírus semlegesítődik, nem képes bejutni a sejtbe. Ő be akar jutni a sejtbe, mert arra használja a sejtet, hogy a sejt a vírus alkotórészeit legyártsa és összeszerelje.

Ha a vírus nem tud bejutni a sejtbe akkor szar kerül a palacsintába és nem tud szaporodni, vége lesz mint a botnak. Nem fertőz mert nem szaporodik.

Nem az oltástól szaporodik hanem magától. Az oltás ezt gátolja.
Peller Anikó
@CsipkeRózsa: Az antibiotikum nem alkalmazkodik, hanem irtja a bacillusokat.

Azonban. Ha valaki ész nélkül bekapkod néhány szem antibiotikumot akkor vélhetően nem irtja ki teljesen a bacillust. Sőt, a gyengébbeket kiirtja, az erősebbek túlélik. Ezek aztán fertőzhetnek tovább másokat.

A vírusoltással más a helyzet. Ha a vírus nem képes szaporodni (gyorsan) akkor van idő az elaggott emberi szervezetnek is arra, hogy saját maga védekezzen. Ez egy verseny, gyorsabban kell védekezni, mint ahogy a vírus szaporodik. Ebben segít az oltás.
xenomorph
@division: Ez életed egyik legnagyobb tévedése a sok közül!

Nézd már meg a profilképemet alaposan: Úgy nézek ki, mint egy Pali(madár)?
division
@xenomorph: Miért, akár Pali is lehet a neved, nem igaz, Fahrenheit? :-)
xenomorph
@division: 2154

Nem értesz semmit.
Idegen vagyok ezen a földön!
A viccen túl nagyon komoly dolgokra próbálok utalni.
Azt képzeltem - ezek szerint rosszul -, hogy ha komolykodva nem lehet életet lehelni az emberekbe, akkor talán valamiféle könnyed stílusban...
Többet képzeltem ennek a sikeréről, mint Isten.
Tévedtem.
Megint.

"Szeretteim, kérlek titeket, mint jövevényeket és idegeneket - xenomorph-okat - kérlek benneteket, ne engedjetek a régi emberi természet gonosz kívánságainak, mert ezek a lelketek ellen harcolnak.
!!! Hiszen csak átutazóban vagytok ezen a földön, és valódi otthonotok nem itt van !!!"

Érted már, hogy miért nem tartozom ide valójában, hogy miért vagyok idegen és miért élek ufóként köztetek?

És most nem vicceltem !!!
(mindig viccelek valójában, de azzal, hogy nem teszek smiley-t, sokakat megtévesztek - valójában)
division
@xenomorph: Na és te is csak átutazó vagy a földön? Akkor te vagy Ákos:-))
www.youtube.com/watch?v=hBz3Lg3qKsE
xenomorph
A propeller sosem fogja megtudni, hogy ki, mi szabadult be hozzájuk - egy fatális véletlennek köszönhetően (mert egy fatális véletlen folytán vagyok itt - tudniillik)
Valójában ez az egyik legjobb oldal, ahol a legjobban elérhető minden... A minden(ség) egész Magyarországon !!!

Természetesen ezzel nem magamat magasztalom, hisz egy senki vagyok, egy No man!
Fingod sincs, hogy kivagyok - így hogy lenne értelme a magam felmagasztalásának?
(érted, hogy hová akarok kilyukadni?)

Amikor szétesik a világ, a propelleren keresztül életmentő információkat fogsz kapni - amíg a propeller is szét nem esik.
Nem?
De!

A minden tudásról szeretnék valamit elmondani: Őrület! Egyszerűen sokan nem is lennének képesek kezelni ezt.
Túl sok és túl mély az információ. Egyszerre kell megértened a múltat, a jelent, a jövőt (a messzi múlt az egészen visszanyúlik addig, amikor még Isten egyedül volt, a jelent most hagyjuk, a távoli jövő pedig előre vetül az emberiség teljes kibontakozásáig, amikor az egész világegyetem bejárható lesz, amikor a láthatatlan és a látható világ átjárható lesz... amikor angyal barátaid is lesznek és ez nem mese, mint Áder Jancsika az elektromos talicskával !!!)

Te azért vagy frusztrált, mert nem érted az élet lényegét.
Én is azért vagyok frusztrált, mert te nem érted az élet lényegét.
(most tehettem volna egy durva nagy smiley-t, mert ez valójában qrva vicces, de mégsem tettem - különböző okok és megfontolások miatt)
xenomorph
@division: Szerinted most akadt el a beszélgetésünk, szerintem meg most kezdődhetne el igazán - pl. ez az egyik legnagyobb különbség köztünk.
Én arról beszélek, amit ismerek, te meg azzal cáfolsz, amit nem ismersz.

Hallgassunk zenét, amíg emészted az információt: www.youtube.com/watch?v=hqtW8Qkk2lk
Rockxy
a tudósok ugy aggódnak, hogy csak!
holnapra vén szaros, trottyos idióták lesznek, ha nem hagyják abba.
CsipkeRózsa
@Peller Anikó: Lehet, hogy igazad van, én másképpen gondolom, mint laikus hozzászóló a témában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.