Mégis mit nevezhetünk vallásos értéknek?

Forrás: gulyas.blog.hu
Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adsl70
@tsabeeka: ez ok :)
nekem van vallasi ertekrol szemelyes tapastalatom..
templomban a pap a szertartas vege fele kozolta aki nem akar OV ert imadkozni az hagyja el a templomot. Ez meg a valasztasi idoben tortent meg a Szent Anna templomban. En azotta sem talaltam oda vissza.
tsabeeka
@adsl70: bár én nem éltem át ilyet, de épp az ilyesmi a problémám, hogy ide fajulhat a dolog. (és akkor ez még valószínűleg csak apróság, mondjuk egy háborúba induló sereg megáldásához képest) szóval nagyon fontos dolog a vallás, társadalmi szinten is hasznos, csak ne keverjük a törvényhozással és annak szervével.
nanena
@adsl70: Mindenkinek joga, hogy politizáljon. Erre hivatkoznak az adott papok. Csak utána az ő templomukba már nem vallási, hanem poltikai hívők fognak járni. Vagy a politika is egy vallás?
Koronix
furcsa dolgokat csinálnak az emberek idehaza:
utálják a pirézeket, de államilag támogatják az erdélyi magyarok autonómia törekvéseit; nagyhanggal fikázzák az egyháza(ka)t és a vallást, miközben csak muzulmán országokban harcolnak katonáink...

annyira rászoktunk az önérzetességre és kapaszkodunk görcsösen a törvényeinkbe, h közben csak az etika és az erkölcs kopott ki. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.