A párizsi büntetőbíróság előtt kér elégtételt Brigitte Macron, a francia elnök felesége attól a két nőtől, aki olyan álhíreket terjesztett róla az interneten, hogy férfiként született, majd később váltott nemet és nevet – erősítették meg pénteken igazságügyi források az M6 kereskedelmi televízió értesülését.

"Macron felesége férfi volt?" Bíróságra viszi az ügyet a francia elnök
Fotó: STEFANO RELLANDINI / AFP

A polgári eljárásban június 15-én lesz az első meghallgatás a párizsi bíróságon. Brigitte Macron a polgári törvénykönyvnek a magánéletre vonatkozó intézkedéseire hivatkozva tett feljelentést

Az elnök felesége által beidézett két nő "médiumként" és "független újságíróként" kezdte terjeszteni az álhírt az interneten. Először december 10-én a médium YouTube csatornáján tettek közzé fotó-összeállítást Brigitte Macronról és családjáról. Az álhír terjesztésében a legnagyobb szerepe azonban annak a mintegy négyórás interjúnak volt, amely az összeesküvéselmélet-hívő, magát független újságíróként beállító Natacha Reyjel készült, és szintén december 10-én került fel a YouTube-ra, mintegy 470 ezer fős nézettséget elérve, mielőtt törölték. A hamis hír közben napokon át a Twitter közösségi oldalon is az egyik legnépszerűbb téma volt, és számos sajtócikk foglalkozott vele.

Az M6 úgy tudja, hogy Brigitte Macron három gyermeke és a testvére is csatlakozott a feljelentéshez, mégpedig a magánélet, a személyiségi jog és az imázshoz való jog megsértésének gyanújával.

A közösségi oldalakon hónapok óta terjesztik azt az álhírt, hogy a 68 éves Brigitte Macron Jean-Michel Trogneux néven férfiként született, majd később váltott nemet és nevet. Az álhír terjesztői szerint hatalmas összeesküvéssel leplezik a köztársasági elnök feleségének nemváltását, akit pedofíliával is megvádoltak a rágalmazói.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Csutiramszesz már ott is kampányol a magyar pedofiltörvénnyel?
Amúgy tudjuk, ott meg köztársasági elnök választás lesz. Rohadtul eldurvult a világ, már nem az értelem számít, hanem, h ki tudja bemocskolni, megalázni, lejáratni az ellenfelet legjobban. Pedig pont ezeket kellene elzavarni a francba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Csutiramszesz már ott is kampányol a magyar pedofiltörvénnyel?
Amúgy tudjuk, ott meg köztársasági elnök választás lesz. Rohadtul eldurvult a világ, már nem az értelem számít, hanem, h ki tudja bemocskolni, megalázni, lejáratni az ellenfelet legjobban. Pedig pont ezeket kellene elzavarni a francba.
Néro
Hát az biztos , hogy sok helyen az asszony viseli otthon is a nadrágot.
Akkor meg ? Na ugye.
jesz
Ha az elnökasszony természetes úton(szülőcsatorna) szült három gyermeket, és szoptatott is, akkor nincs miről beszélni...
A gond ott kezdődik, ha a három gyermek örökbefogadott...persze ez még nem jelenti azt, hogy nem nő...egy mód van az igazság kiderítésére..bugyi le, oszt megnézni az alvázat..
jesz
@durbincs: 18.21...aranyom..már megint nincs más dolgod?
terlasz
@jesz: Elég oda az anyakönyvi kivonat is.
ómió
Miért? Nem dicsőség ez ott, a "művelt Nyugaton"?
Csizmás Kond
Ez a nyugati civilizáció szintje, hogy bárkit, bármikor és bármilyen kézzelfogható marhasággal le lehet járatni, Amúgy aki férfinak születik az soha semmilyen körülmények között nem tud szülni, ez csak a nagyonalacsonyszíntű nyugati genderintelligencián felnőtt barmok meséje.
Ludas Matyi
@Csizmás Kond: Erdekes Elton John sem szült, vagy megis?
namihami
Az Orbánné férje viszont sose volt férfi. Fiatalon spicli, aztán képv...izé munkakerülő, a végén asszonyverő ""országirányító miniszterelnök"", ezalatt enyveskezű országrabló.
Melyik nép járt rosszabbul?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.