Andrej Kozirjev szerint az orosz elnök racionális, csak elhitte a propagandistái üzeneteit. 

Volt orosz külügyminiszter: Putyin nem fog atomháborút kirobbantaniFotó: CHANDAN KHANNA / AFP

Az egykori orosz külügyminiszter egy hosszú Twitter-bejegyzésben reagált az ukrajnai orosz invázióra. Alaptétele, hogy Putyin „racionális”, és nem fog atomháborút kirobbantani, és bár az ukrajnai invázió „szörnyű”, de „nem irracionális” – összegzi a telex.hu

Kozirjev kifejti: Putyin az elmúlt húsz évben meg volt arról győződve, hogy Ukrajna nem igazi nemzet.

A 2014-es Majdan téri tüntetésekkel szállt el a reménye, hogy Ukrajna független és Kreml-barát maradjon. Azt hitte, hogy a Nyugat áll mögötte.

Így, ha Ukrajna kormányát nem lehet Kreml-barátnak tartani, akkor azt Putyin nyíltan fogja kikényszeríteni.

Elkezdte elhinni a saját propagandistáinak, hogy Ukrajnát egy náci bandita csoport irányítja. Tökéletes ürügy Ukrajna »nácimentesítésére«

Kozirjev hozzátette: a Kreml az elmúlt húsz évet azzal töltötte, hogy modernizálja a hadseregét, de a költségvetés nagy részét közben ellopták – ezt viszont a katonai tanácsadók nem jelenthetik Putyinnak, inkább csak hazugságokat mondanak neki.

A volt külgyminiszter szerint, ha „céljuk az Orosz Birodalom dicsőségének visszaállítása, akkor teljesen racionális Ukrajna lerohanása. Mindháromban elszámította magát, de ettől még nem őrült. Egyszerűen csak rossz és erkölcstelen”. A volt orosz külügyminiszter szerint mivel Putyin racionális, szándékosan nem fog atomfegyvert használni, de az atomerőművek közelében lévő lövöldözés „akaratlanul is okozhat nukleáris katasztrófát Ukrajnában”.

Forrás: telex.hu
Fotó: CHANDAN KHANNA / AFP

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
"elszállt a reménye, hogy Ukrajna független és Kreml-barát maradjon. Azt hitte, hogy a Nyugat áll mögötte."???
" független és Kreml-barát" már magában is ismerős, de az "Azt hitte, hogy a Nyugat áll mögötte" már egyenesen azonos. Bár meg kell mondjam ezt - ezzel Brüsszellel való küzdelme konform - "Orbán Soros áll mögötte"-je még veri is!
Nessy
Tudjuk! Ukrajnát sem támadja meg Putyin! Egy hatalom mániás vezetőtől racionális gondolkodást elvárni, reménytelen eset!
lemon tree
Mondta a bolond, mielőtt elvitték elektrosokk-terápiára, mert felgyújtotta a gyógyintézetet.
ómió
Meg még az őt bekeríteni igyekvők szándékait is képes volt észrevenni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.