Az orosz-ukrán háború miatt a forint erős lejtmenetbe került a napokban, többször is negatív rekordokat döntve az euróval szemben, ez pedig kihatott Mészáros Lőrinc vagyonára is.

A Forbes.hu megnézte, hogy a leggazdagabb magyarok vagyonánál mit okozott az orosz-ukrán háború kitörése, mivel az érintettek közül sokaknál a vagyonuk nagy részét a tőzsdei érdekeltségeik értéke teszi ki, emiatt viszont nyomon lehet követni a vagyonok pillanatnyi alakulását. 

Mészáros Lőrinc nagyot vesztett vagyonából a forintgyengülés miatt

Fotó: Facebook/NK Osijek

A cikk szerint a háború kirobbanása, vagyis február 24. óta Rahimkulov Ruszlán és Timur 118,7 milliárd forintot vesztett a Forbes becslése szerint, Csányi Sándor OTP-vezérnek 24,6 milliárd forinttal, míg Mészáros Lőrincnek 21,6 milliárd forinttal csökkent a vagyona. 

Jászai Gellértnél 7,9 milliárdos csökkenést, Veres Tibornál 4 milliárdosat, míg Sinkó Ottónál és Lakatos Péternél 479 milliós csökkenést regisztrált a Forbes.hu. Mindegyik érinttetnél azt nézték meg, hogy az érdekeltségeikhez tartozó cégek tulajdonában álló tőzsdei részvények értéke mennyit csökkent január óta.

A lap szerint az amerikai Forbes is minden évben átnézi a magyar szerkesztőség számításait azoknak a milliárdosoknak az esetében, akik a becsült vagyon alapján elérhetik az egymilliárd dolláros értéket. A magyar listáról tavaly ez Csányi Sándornak és Mészáros Lőrincnek sikerült a jelenlegi állás szerint Csányi be is előzte Mészárost.

"Ennek legfőbb oka nagyon leegyszerűsítve nem a tőzsdei kilengésekben keresendő, hanem az elmúlt napokban haláltusáját vívó forintnak – a szingapúri kitettségek miatt Csányi vagyonának jelentős részét nem forintban, hanem euróban, dollárban és szingapúri dollárban számoljuk el, Mészáros Lőrinc dollárra átszámított vagyona azonban igencsak megcsappant a gyenge forint miatt"

- olvasható a cikkben.

Forrás: Forbes.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ó Istenem! Most mi lesz?! Andikának véknyabban vajazza majd a szakácsnőjük a zsemlét?Vagy mi?Mellesleg orbán vagyona csökkent,de azt kb pont annyira sajnálom,mintha lölő lóvéja lenne
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Hát, ha mindenáron "ajróban" akarja kifejezni, akkor igen!
surdilloFUJT
@szép új világ: ÁÁ,orbán kiveszi a részét,a ráfizetés a lölő ""prémiuma"""!!!
drrotf
Ha a forint romlása nem érintene mindenkit aki itt él az országban,és ha a vagyon vesztés azt is jelentené, hogy visszakerült az államhoz az ellopott vagyon, akkor azt is mondhatnám, hogy "Oké! Megkezdődött az elszámoltatás!"De így ...?Ez nem az igazi.
Qqberci
@Pegero: Az ottani bérből? Símán!...
evacica
Na majd megszakad a szívem Mészáros-Orbán páros vagyon vagyonvesztésén! Ebül jött ebül megy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.