Már legalább 10 ezer orosz katona esett el a háborúban, miközben a védelmi minisztérium hivatalosan csak 498 halottat ismer el, írja a Daily Star nyomán a SzMo egy állítólagosan kiszivárgott orosz titkosszolgálati jelentés alapján. 

Kiszivárgott az orosz jelentés: Putyin elvesztette a háborút

Az elesett orosz katonák valós számát egyáltalán nem ismeri a kormány, mivel „elvesztették a kapcsolatot a legfontosabb egységekkel”. A jelentés szerint az orosz vezetés az FSZB-t, vagyis a titkosszolgálatot teszi felelőssé az invázió kudarcáért. Az FSZB szerint ugyanakkor nem kaptak időben figyelmeztetést a készülődő invázióról, ahogy a várható nyugati szankciók bénító hatásaira sem hívták fel a figyelmüket.

Úgy kell az elemzőknek összeállítani a háborús jelentést, hogy Oroszország tűnjön a győztesnek, különben felelősségre vonhatják őket, Putyinnak pedig senki nem meri elmondani a valóságot.

Most olyan állapotok uralkodnak, mint a náci Németországban 1943-44 környékén, vagyis röviddel az összeomlás előtt. Ha és amennyiben hinni lehet a jelentésnek, akkor a fegyveres konfliktus lezárásának határidejét júniusra tűzték ki, mert addigra az orosz gazdaság összeomlik.

A jelentésben megjegyzik, hogy kiélesedett a helyzet Ramzan Kadirov csecsen elnök és Oroszország között, miután a Volodimir Zelenszkij kivégzésére küldött csecsen osztagot az ukránok megsemmisítették.

Az összefoglalóban kitérnek arra is, hogy hiába ölnék meg mégis valahogyan az egyre népszerűbb ukrán elnököt, Oroszország számára reménytelen lenne a hatalmas ország megszállása.

Még az ukránok minimális ellenállása esetén is 500 ezer emberre lenne szükség, nem számítva az ellátási és logisztikai dolgozókat

- áll a jelentésben.

Oroszország számára már „nincs lehetőség az esetleges győzelemre, csak a vereség marad”.

A 2000 szavas dokumentumot Vlagyimir Osecskin orosz emberi jogi aktivista tette közzé, aki a Gulagu.net korrupcióellenes weboldalt vezeti. Az FSZB két tisztje szerint a dokumentum eredeti, és minden kétséget kizáróan egy kollégájuk írta.

Forrás: SzMo

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pági
@Rizikó: magának aztán nincsenek gátlásai, amikor ilyeneket leír!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
olvasgatva a derék NER-társak iderondításait, egy dolog biztos MÉG ŐK SEM HISZIK EL ORBÁN VONATKOZÓ SUMÁK MARHASÁGAIT! =))
Pálinkás Pál
@KisTehen: "
később rájöttek, hogy jobb a lekerekített forma, le tud csúszni az ellenséges lövedék ..."...bocsánat...lekerekített...haha
Gazella
@jesz: Igazad van. A katonai vénöregek találták ki :D
lemon tree
Már akkor elvesztette, amikor az első orosz katona átlépte a határt és ukrán földre tette a lábát!
ómió
Az ukránok talán már Oroszországot is elfoglalták? Vagy ezt majd holnap hazudjuk?
Yoda69
Helyesbítek : még nem vesztette el, de nem is tudja megnyerni. Csak napok esetleg hetek kérdése hogy feladja

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok