Már legalább 10 ezer orosz katona esett el a háborúban, miközben a védelmi minisztérium hivatalosan csak 498 halottat ismer el, írja a Daily Star nyomán a SzMo egy állítólagosan kiszivárgott orosz titkosszolgálati jelentés alapján. 

Kiszivárgott az orosz jelentés: Putyin elvesztette a háborút

Az elesett orosz katonák valós számát egyáltalán nem ismeri a kormány, mivel „elvesztették a kapcsolatot a legfontosabb egységekkel”. A jelentés szerint az orosz vezetés az FSZB-t, vagyis a titkosszolgálatot teszi felelőssé az invázió kudarcáért. Az FSZB szerint ugyanakkor nem kaptak időben figyelmeztetést a készülődő invázióról, ahogy a várható nyugati szankciók bénító hatásaira sem hívták fel a figyelmüket.

Úgy kell az elemzőknek összeállítani a háborús jelentést, hogy Oroszország tűnjön a győztesnek, különben felelősségre vonhatják őket, Putyinnak pedig senki nem meri elmondani a valóságot.

Most olyan állapotok uralkodnak, mint a náci Németországban 1943-44 környékén, vagyis röviddel az összeomlás előtt. Ha és amennyiben hinni lehet a jelentésnek, akkor a fegyveres konfliktus lezárásának határidejét júniusra tűzték ki, mert addigra az orosz gazdaság összeomlik.

A jelentésben megjegyzik, hogy kiélesedett a helyzet Ramzan Kadirov csecsen elnök és Oroszország között, miután a Volodimir Zelenszkij kivégzésére küldött csecsen osztagot az ukránok megsemmisítették.

Az összefoglalóban kitérnek arra is, hogy hiába ölnék meg mégis valahogyan az egyre népszerűbb ukrán elnököt, Oroszország számára reménytelen lenne a hatalmas ország megszállása.

Még az ukránok minimális ellenállása esetén is 500 ezer emberre lenne szükség, nem számítva az ellátási és logisztikai dolgozókat

- áll a jelentésben.

Oroszország számára már „nincs lehetőség az esetleges győzelemre, csak a vereség marad”.

A 2000 szavas dokumentumot Vlagyimir Osecskin orosz emberi jogi aktivista tette közzé, aki a Gulagu.net korrupcióellenes weboldalt vezeti. Az FSZB két tisztje szerint a dokumentum eredeti, és minden kétséget kizáróan egy kollégájuk írta.

Forrás: SzMo

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pági
@Rizikó: magának aztán nincsenek gátlásai, amikor ilyeneket leír!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rizikó
Emberjogi aktivista= zsidó spekuláns pénzen fizetett hazaáruló

Ennek egy szavát sem lehet elhinni. Kijev hamarosan elesik és lesz felelősségre vonás a háborús bűntettekért!
Pági
@Rizikó: magának aztán nincsenek gátlásai, amikor ilyeneket leír!
Rizikó
@Pági: Milyen gátlásnak kell lenni ahhoz, hogy a tényeket elhazudjuk? Liberálfasisztának?
Néro
@csak úgy...: Még csak 12.06-van. Mi lesz még itt egyre !
Gazella
@Rizikó: Hehe nem ismered az oroszokat.. még mindig nem ismered.
Csizmás Kond
...szóval nincs oroszországnak katonája...:)...azta fűzfánfityegőjét neki...
csak úgy....
@Csizmás Kond: toboroznak,te is mehetsz...
Gazella
@Csizmás Kond: kija f@szt mondta ezt?? Van katonájuk, csak már nem a régi hadsereg... Neked kiskúrcsi meg csend van.
simmering73
"Putyinnak pedig senki nem meri elmondani a valóságot." Tisztára mint a hitleri idők.
simmering73
@KisTehen: Nem. Ez a legmodernebb orosz tankok egyike. 45-ös haditechnika egy kis ráncfelvarrással. Itt az aktív védelem eredménye.DDD
Yeromos
Javasolnám a sok nagy arcú putyin rajongónak, ha annyira bíznak benne menjnek az orosz hadseregbe önkéntesnek.
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...mehetnék de nem megyek...
Csizmás Kond
@Gazella: nem értek kecskenyelven, mi az a kiskúrcsi ?
csak úgy....
@KisTehen: 12:28 orbán és a hüle hívei!
Pálinkás Pál
@KisTehen: ismét bizonyítottad hogy igazi marha vagy...mutass modern, lekerekített tankot, ostoba kérődző...
rokker33
Hülyeség! Putyin elfog menni a végsőkig neki már nincs veszteni valója hisz 70 éves, ha ledob 1= 2 atomot és elpusztul Eu és Ukrajna, akkor sem lesz vesztese a háborúnak!Benne lesz a neve a történelem könyvekben!Ennek a sok hazug áll hírnek már nem hiszek!
PapaLimaPapa
Na persze... mert azok ott a Kremlben mind hülyék... meglátjuk. Minden esetre kurvára nem fog jót tenni a politikai stabilitásnak, ha ebből csak egy kevés is igaznak bizonyul. A világ nincs biztonságban egy stabil Oroszország nélkül. Ki a faszt érdekel Navalnij meg a többi... belügy. Mondjuk az ukrán árulást másként kellett volna kezelnie az muszkának, nem tankokkal... A legfontosabb, hogy kifelé legyen működöképes a rendszer. Akár Kína esetében. Európát eddig sem érdekelte más, mint az bussines, csak a tengerentúlon mindig előkerül egy tenyészetett jenki fasz, aki úgy gondolja, hogy kúrogathatja a Medvét. Hát nem kúrogathatja! Túl nagy fogai vannak! Egyábként pedig ezerszer megbízhatóbb partner lehet az orosz, mint a libsi/zsidó amerikai. Elég a nagyhatalmi játszmákból. mindig a kicsik szívják meg. Elég nekünk egy impotens EU...
Macskaszem
Még a medvék is szoktak félni, ha úgy adódik. Putyin a családtagjait már kimenekítette Oroszországból. Tehát fél, hogy a sajátjai ellene fordulnak. Volt már ilyen, Csauuuúúú!!!
jesz
Putyin nem akkora penge, hogy ezt az őrületet maga találja ki. Olyanok biztatták, akik katonák ugyan, de még nem voltak puskaropogás közelében...Putyin meg simán beszopta. Nem csak a harctéren halnak meg emberek, hanem a Kremlben is, csak nem tudunk róla.

Ha valki emlékszik a Kamcsatka felett lelőtt dél-Koreai bőingre, az arra is emlékszik, hogy amikor ez kitudódott, háromezer főtisztet rúgtak ki nyugdíj nélkül...először az a pilóta halt meg, aki lőtt..
Peller Anikó
@KisTehen: 12:15, Igazad van, valóban lekerekített formák.

Legalábbis a tank csöve és a lánctalp vezető és meghajtó kerekek. De gondolom a kuplung is kerek. Na meg a skulók.
Namely
"a Daily Star nyomán a SzMo egy állítólagosan kiszivárgott orosz titkosszolgálati jelentés alapján"
Ez teljesen hiteles.
:D
RonaGyuri
olvasgatva a derék NER-társak iderondításait, egy dolog biztos MÉG ŐK SEM HISZIK EL ORBÁN VONATKOZÓ SUMÁK MARHASÁGAIT! =))
Pálinkás Pál
@KisTehen: "
később rájöttek, hogy jobb a lekerekített forma, le tud csúszni az ellenséges lövedék ..."...bocsánat...lekerekített...haha
Gazella
@jesz: Igazad van. A katonai vénöregek találták ki :D
lemon tree
Már akkor elvesztette, amikor az első orosz katona átlépte a határt és ukrán földre tette a lábát!
ómió
Az ukránok talán már Oroszországot is elfoglalták? Vagy ezt majd holnap hazudjuk?
Yoda69
Helyesbítek : még nem vesztette el, de nem is tudja megnyerni. Csak napok esetleg hetek kérdése hogy feladja

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.