Egy orosz tábornokot öltek meg a Harkiv környéki harcokban, állítja az ukrán hírszerzés, amivel ő lenne a második tábornok, akit az orosz hadsereg egy héten belül elveszített Ukrajnában ám ennek van egy érdekesebb vetülete is.

Használhatatlanná vált az oroszok "szupertitkosított" kommunikációja – lebombázták a 3G-s és 4G-s mobiltornyokat
Kép: Pixabay

A minisztérium közvetítette azt a beszélgetést, amelyet állítása szerint két orosz FSZB-tiszt folytatott, akik a halálesetről beszéltek, és arról panaszkodtak, hogy a biztonságos kommunikációjuk már nem működik Ukrajnán belül.

A Bellingcat oknyomozó újságíró ügynökség közölte, hogy orosz forrással megerősítette Geraszimov halálát. Az ügyvezető igazgató, Christo Grozev azt mondta, hogy a lehallgatott beszélgetésben azonosították az FSZB magas rangú tisztjét is.

Geraszimov részt vett a második csecsen háborúban, a szíriai orosz katonai műveletben és a Krím annektálásában, és kitüntetéseket kapott ezekből az akciókból.

Ha megerősítik, Geraszimov lenne a második orosz tábornok a 41. hadseregből, aki egy héten belül meghal Putyin ukrajnai inváziójában. Március elején a parancsnokhelyettes, Andrej Szuhovetszkij vezérőrnagy halálát erősítette meg az orosz média.

A magas rangú tisztek elvesztése egy olyan időszakban történt, amikor Putyin inváziós erőinek nagy része logisztikai problémák, rossz morál és ukrán ellenállás miatt elakadt. A titkosított kommunikációs rendszerének meghibásodása újabb súlyos csapást jelenthet.

A hívásban hallható, ahogy az ukrán FSB-tiszt megkérdezi a főnökét, hogy beszélhet-e a biztonságos Era rendszeren keresztül. A főnök azt mondja, hogy az Era nem működik

- írta Grozev a Twitteren.

Az Era egy szuperdrága kriptofonrendszer, amelyet az orosz védelmi minisztérium 2021-ben nagy felhajtással vezetett be. Garantálták, hogy minden körülmények között működik, ám az oroszok furcsa módon lebombázták azokat a 3G-s és 4G-s mobiltornyokat is, amelyek az Era működéséhez szükségesek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
lebombázták a 3G-t, 4G-t? Sebaj, legalább nincs választásuk, lehet építeni az 5G-t.
simmering73
21.századi orosz precíziós haditechnika. 45 óta semmit sem változott.
nezelodo
Semmi baj, csak simán lábon lőtték magukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.