Az ukrán államfő szerint kevés dolgot kértek a magyar kormánytól a háború miatt, de még azt sem kapták meg nagyon.

A hvg.hu cikke szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a szombat esti videós bejelentkezésében kitért Magyarországra, és Orbán Viktornak is üzent.

Zelenszkij: Orbán Moszkva felé félúton elhagyhatta az őszinteségét

Fotó: YouTube/Ukrajna Elnöki Hivatal (Офіс Президента України)/videórészlet

A cikk szerint Zelenszkij a következőképpen vezette fel a magyar miniszterelnökhöz intézett szavait:

„Most egy olyan emberhez fordulok, aki láthatóan nem csak azt nem tudja, hogy mi zajlik Ukrajnában, de arról sincs fogalma, hogy mi folyik Európában. A magyar miniszterelnökhöz”

Az ukrán államfő a lap szerint beszédében elmondta, nem kértek semmi különöset Budapesttől (a magyar kormánytól), de még azt sem kapták meg, amit másoktól igen: sem a védelemhez szükséges segítséget nem engedte át a kormány az országon, és semmilyen egyéb más erőfeszítést sem láttak arra, hogy a magyar kormány véget szeretne vetni a háborúnak. 

Zelenszkij szerint egész Európa azt szeretné, ha a harctér nem kerülne át Mariupolból Budapestre, Harkivból Krakkóba, Csernyihivből Vilniusba. A magyar kormány viszont ezen törekvéssel áll szemben – mondta az államfő, és hozzátette, az ukrán nép támogatja a magyar népet, hozzájuk hasonlóan értékelik a békét és a szabadságot, a politikusok jönnek-mennek, de az igazság itt marad – idézi a hvg.hu az ukrán államfőt.

„És én erről beszélek, az igazságról. Amikor Magyarországról akarok beszélni, akkor Magyarországról beszélek, ha egy másik országról, akkor arról. Én kimondom, amit gondolok, mert nincs szükségem arra, hogy elrejtsem a gondolataimat. Így amikor egy háborúról van szó, nem beszélek különleges katonai műveletről és ha ez egész Európát fenyegeti, akkor kimondom, hogy ez a háború egész Európát fenyegeti. Ez az a fajta őszinteség, ami hiányzik Orbán úrból. Valahol elhagyhatta félúton Moszkva felé."

A Magyarországgal kapcsolatos rész 6:28-tól kezdődik a videóban (amelyhez van angol felirat, amennyiben bekapcsoljuk):

Forrás: hvg.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ja és nemzetiség...na olyan hogy ukrán az nincs is...akár mint amerikai stb..
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 17.18

:)))

Ilyen felületesek, tudatlanok, rosszindulatúak...nem is értem, mi ebben az örömük. Mi a jó abban, hogy lejáratják magukat? Hiszen magukat bántják, mi kinevetjük őket, és átlépünk rajtuk, nem azért, mert lenézzük őket, hanem azért, mert ők nem becsülik a legnagyobb értéket, az önvalójukat. Tudom, nagy szavak, de az igazságukról az élet győzött meg.
Gyurka80
Ennek az idióta vologyának a háború kellős közepén nincs dolga, hogy velünk foglalkozik, ez becsípődés neki?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 17:39 ; 17:41

Melyik vallás az, ahol mindenki gyakorolja, betartja a vallás törvényeit, előírásait?

Kipát állandó jelleggel csak az ortodox zsidók hordanak, a nem vallásos zsidók csak a zsinagógai megjelenésük alkalmával használják.

Zelenszkij mondta neked, hogy nincs kipája?

Ukrajna nemzetiségei:

ukrán
orosz
belorusz
moldáv
krími tatár
bolgár
magyar
román
lengyel
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Ha valaki azzal tolat hogy ő keresztény akkor illik is úgy viselkedni...stb.
...és ukrán... hát az úgy van hogy...a terület neve élett előre ukraina vagyis a krajna terület az ú meg valami lejzőféle, addig ott kunok, polovecek, gótok, ruszok, tatárok zsidók és mindenféle népek még magyarok is éltek ..és az utolsó megnevezett jelző az a kunország volt...majd amikor az orosz cár bekebeélezte mint úh föld jelölte meg és így lett az ami...tehát nemzet nyiksz.
A nemzetiség egyféle faj, nyelvi népközösség, szokás, hagyomány és hasonlókon összekovácsolodott emberek sokasága. Ma minden újonnan megnevezett területre ráfogják, hogy az ukrán az meg román a másik meg amerikai nemzetiségű, holott azok egy adott földterület nevét viselő emberek akik lehetnek bármiféle nemzetiségűek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.