Az ukrán államfő szerint kevés dolgot kértek a magyar kormánytól a háború miatt, de még azt sem kapták meg nagyon.

A hvg.hu cikke szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a szombat esti videós bejelentkezésében kitért Magyarországra, és Orbán Viktornak is üzent.

Zelenszkij: Orbán Moszkva felé félúton elhagyhatta az őszinteségét

Fotó: YouTube/Ukrajna Elnöki Hivatal (Офіс Президента України)/videórészlet

A cikk szerint Zelenszkij a következőképpen vezette fel a magyar miniszterelnökhöz intézett szavait:

„Most egy olyan emberhez fordulok, aki láthatóan nem csak azt nem tudja, hogy mi zajlik Ukrajnában, de arról sincs fogalma, hogy mi folyik Európában. A magyar miniszterelnökhöz”

Az ukrán államfő a lap szerint beszédében elmondta, nem kértek semmi különöset Budapesttől (a magyar kormánytól), de még azt sem kapták meg, amit másoktól igen: sem a védelemhez szükséges segítséget nem engedte át a kormány az országon, és semmilyen egyéb más erőfeszítést sem láttak arra, hogy a magyar kormány véget szeretne vetni a háborúnak. 

Zelenszkij szerint egész Európa azt szeretné, ha a harctér nem kerülne át Mariupolból Budapestre, Harkivból Krakkóba, Csernyihivből Vilniusba. A magyar kormány viszont ezen törekvéssel áll szemben – mondta az államfő, és hozzátette, az ukrán nép támogatja a magyar népet, hozzájuk hasonlóan értékelik a békét és a szabadságot, a politikusok jönnek-mennek, de az igazság itt marad – idézi a hvg.hu az ukrán államfőt.

„És én erről beszélek, az igazságról. Amikor Magyarországról akarok beszélni, akkor Magyarországról beszélek, ha egy másik országról, akkor arról. Én kimondom, amit gondolok, mert nincs szükségem arra, hogy elrejtsem a gondolataimat. Így amikor egy háborúról van szó, nem beszélek különleges katonai műveletről és ha ez egész Európát fenyegeti, akkor kimondom, hogy ez a háború egész Európát fenyegeti. Ez az a fajta őszinteség, ami hiányzik Orbán úrból. Valahol elhagyhatta félúton Moszkva felé."

A Magyarországgal kapcsolatos rész 6:28-tól kezdődik a videóban (amelyhez van angol felirat, amennyiben bekapcsoljuk):

Forrás: hvg.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Tévedel Zelenszkij. Sose volt neki olyanja.
csipetke
Csak a címre.- Hogy most mekkorát téved Zelenszkij! Biztosan hallott már orbán az őszinteségről,mint fogalomról,de neki az ő életéből ez valahogy kimaradt. 12 éve hazudik szemrebbenés nélkül, ez égett már bele a személyiségébe.
simmering73
"Tragikomikus, hogy az Ukrajna ellen indított háború után is oroszpárti maradt Orbán nem bukott bele már a választás előtt az oroszbarátságba, s még az ellenzéket állítják be úgy, mintha a háború pártján állna. Miközben Orbánt személyes felelősség terheli azért, hogy Putyin megerősödött az elmúlt tíz évben, és háborút indíthatott Ukrajna ellen. Orbán ezzel nemcsak Ukrajnának okozott jól ismert veszteségeket, emberek tömeges halálát, városok lebombázását és ukrán intézmények megsemmisítését, hanem Európát és Magyarországot is háborús veszélybe sodorta."
nepszava.us/egyedul-orban-tett-sokat-a-haboruert-megnyitva-az-oroszok-elott-az-utat/
csipetke
@KisTehen: 07:25 Na döntsd már el végre,hogy ki hazudott..Azt pampogta orbán hónapok óta,hogy M.o.-on keresztül nem vihetnek fegyvereket. Ez nektek szólt, a birkáinak,akik mindent IS beszopnak,amit a kispöcs a székre állva prédikál nektek.
Közben pedig már ki volt adva a rendelet febr.25.-én,hogy mehetnek a fegyverek rajtunk keresztül. De a Magyar Közlöny csak most jelentette meg, mert gondolom,már muszáj volt nekik kiadni. Hazudozhat orbán,mert a birka nem olvas Magyar Közlönyt
Pálinkás Pál
@Shikari: a kárpátaljai magyarul is tudó ukránokról beszélsz?...
Csizmás Kond
Ennél rohadtabb alakot ritkán terem a föld..
kereső
orbán sohasem volt őszinte ember. Egész élete egy nagy hazugság. A többi stimmel.
tudode
Az egy dolog, hogy Moszkva felé mit hagyott el ahhoz képest, hogy a tisztességének
.
----- 25 éve lett vége az ártatlan srácok korszakának
index.hu/belfold/2018/01/10/fidesz_szekhaz_botrany_mdf_tiszti_kaszino_1993_orban_viktor_simicska_lajos_varga_tamas/
---------------------
.
----- György Péter vs. Orbán Viktor
www.youtube.com/watch?v=8NS7JC4Ykis&t=3s
--------------------
.
Már itt borúlt ki a székházmutyi bili!!!
.
Amely ráégett mint marhára a billog:
.
---- Csoki & Hipo: Egy rém enyves család (Mézga szerepében Orbán)
www.youtube.com/watch?v=Aai7DYWuTqE
---------------
.
A leejtőn nincs megállás sem koldusnak, sem NEMZETvezetőnek!
Németh István
Ez egy hazudós aljas szemétláda korrupt disznó aki a nemzetét eladta a moslék usa. eu- vezetésnek a sorosféle diktátum szerint! Ennek pusztulnia kell!!
fergeteg
Te ! Honfitársaidat ápoljuk te ! Szégyentelen flótás. Még van pofád Orbánt szidni.
Pálinkás Pál
@Shikari: ukrajnában vagy romániában születtél?...mert akkor honfitársaid---...
Pálinkás Pál
@Shikari: mert nem vagyok az..nálam egy szinten vannak veletek...
Málna
Zelenszkij színészkedése és feltűnőségi viszketegsége nem egyenlő az őszinteséggel. És ha esetleg most nem felejtette el megköszönni, hogy befogadtuk az ukrán menekülteket, akkor üzenjük neki, hogy szívesen!:-)
Pálinkás Pál
@Shikari: de szép hogy ezt te mondod román...utálunk titeket, ha győz az ellenzék,ugrik a pénz, a szavazati jog, meg remélem , a potya állampolgárság is...amelyik meg ide szavazott azt örökre kitiltani...
Libbantölő
Te se leszel őszinte te ukrángeci, amikor fejbelőnek a kurva anyádba! De mi akkor őszintén örülünk majd ennek! Mocskos tetü ukránbáb!
Csizmás Kond
...amúgy aki odafigyel ennek a letagadott zsidónak a viselkedésére észrevehette hogy a hagyományos zsidó szokásai nem változtak sőt mindenkit gojnak néz és csak önmagát igaz embernek...remélem a kötélen végzi.
Málna
@Horizont: Nem arról van szó, hogy nem figyeltem, csak nem követem minden megmozdulását. Ezért írtam úgy, hogy "ha esetleg most nem felejtette el megköszönni". Vádaskodás, zsarolás helyett maradhatott volna egy sima köszönömnél is...
Nessy
@Shikari: Fedezed egy olyan lakhely költségeit, ahol mindig kellemes az időjárás, szép a környék, barátságosak, nem kirekesztők az emberek?
Nyírfa
Ez az ember napról napra jobban tetszik. Világos a feje, egyértelmű a beszéde. Egyenes, bátor, hiteles, elhiszem neki, hogy számára valóban a hazája a legfontosabb.
Mondhatnám, hogy ezzel szemben Orbán, de ő már egy lejárt, össze-visszakarcolt lemez, egy említésre sem méltó politikai hulla, akinek bíróság előtt kell felelnie a tetteiért.
Németh István
A zelenszkíj meg a büdös kurva anyját kritizálja, neki a saját nemzete a legnagyobb ellensége, mert ki akarja a nemzet árusítani! A mocskos ganaj bandája is ezt akarja és ezért polgárháború útján pusztítja nemzetet - mi több nyomatja az ukrán katonakorúakat is külhonba menekültként, hogy terjesszék az ukrán veszedelmet! Elég látni >> hogy a befogadottak pont a befogadók ellen tüntetnek >> hú de egy aljas mocskos nép ez az ukrán csőcselék! Igaza van Putyinnak az ukránokat ki kell pusztítania a FÖLD kerekségből! Ezek csinálják többek közt a legszervezettebb maffia háborúkat szerte a világon! Lásd > usa, mexikó, kambodzsa, afganistán, anglia, stb.!!!
Néro
Emmá nem igaz ! Azt nem lehet elhagyni amilye sose volt Elhagyhatta volna a 3/3 apukáját a KISZ tag könyvét az utolsó sunyi patkány hozzáállását mindenhez a kisszéket maga alól szónokláskor ... na ezeket mind de az őszinteségét biztos hogy nem.
Nessy
@Shikari: Minő jobboldali keresztény hozzáállás! Hogy mondja az Írás? Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat! Azt cselekedd ellenségeddel, amit szeretnél, hogy veled is cselekedjenek!
Ennyire utáljátok magatokat itt többen? Őszinte részvétem!
kereső
Zelenszkij szinészként elnököt "játszott"- elnök, és államférfi lett belőle.
Orbán szinészként tolvajt alakitott- tolvaj lett belőle.
Nyírfa
@kereső: 11.28

Ez parádés összevetés! Bocs' mindenkitől, de számomra ez a délelőtt kommentje.
Nessy
@Shikari: Micsoda keresztény vagy, ha a Szentírás sem érdekel? Ezt tudja meg a Semjén Zsolt!
Apropó milyen formában kívánsz velem leszámolni? Van valami "menü", amiből választhatok?
Nyírfa
@Nessy: Á la carte? Nem kívánsz túl sokat? :)))
ómió
"Jeszenszky" efftárs! A hazudozgatás helyett inkább huzigáld tovább az orosz medve bajszát! Hátha előbb földbe döngöl!
cikicakk55
Mi Magyarok sokkal hamarabb tudtuk,hogy Orbán soha nem is volt őszinte. A pénz és a hatalom motiválja.
cikicakk55
@Horizont: Mint meg is írtam,szerintem Orbán soha nem is volt üszinte. A 89-es dumája,hogy " Ruszkik haza" és a " Térdre csuhások "is már akkor kamu volt
Nessy
@Shikari: Az messze van. Két háztömbre vagyok jelenleg hitelesítve. Kénytelen leszel odaszállítani.
Nessy
@Shikari: Bocs. Félreértettem. Mert eddig az én eltakarításomról is szó volt.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 9:30
Azt írod: "ennek a letagadott zsidónak"

Senki nem tagadta le, elismeri zsidóságát, miért kellene letagadnia?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Azt értem a letagadás alatt amikor valaki kitér a hitéből, a szokásaiból és más nemzetet nevez magáénak.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 13.56

A kérdésedre adott válasza alapján úgy moshatod fel vele a padlót, mint Gyurcsány tette Orbánnal. Jó munkát, ha van kedved hozzá! :))
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 17:07

Nem tért ki a hitéből, a vallása a hit, az pedig zsidó.

A nemzetisége pedig ukrán, azt is nevezi meg.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Szerintem nem gyakorolja a zsidó vallást...még kipája sincs...:)
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ja és nemzetiség...na olyan hogy ukrán az nincs is...akár mint amerikai stb..
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 17.18

:)))

Ilyen felületesek, tudatlanok, rosszindulatúak...nem is értem, mi ebben az örömük. Mi a jó abban, hogy lejáratják magukat? Hiszen magukat bántják, mi kinevetjük őket, és átlépünk rajtuk, nem azért, mert lenézzük őket, hanem azért, mert ők nem becsülik a legnagyobb értéket, az önvalójukat. Tudom, nagy szavak, de az igazságukról az élet győzött meg.
Gyurka80
Ennek az idióta vologyának a háború kellős közepén nincs dolga, hogy velünk foglalkozik, ez becsípődés neki?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 17:39 ; 17:41

Melyik vallás az, ahol mindenki gyakorolja, betartja a vallás törvényeit, előírásait?

Kipát állandó jelleggel csak az ortodox zsidók hordanak, a nem vallásos zsidók csak a zsinagógai megjelenésük alkalmával használják.

Zelenszkij mondta neked, hogy nincs kipája?

Ukrajna nemzetiségei:

ukrán
orosz
belorusz
moldáv
krími tatár
bolgár
magyar
román
lengyel
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Ha valaki azzal tolat hogy ő keresztény akkor illik is úgy viselkedni...stb.
...és ukrán... hát az úgy van hogy...a terület neve élett előre ukraina vagyis a krajna terület az ú meg valami lejzőféle, addig ott kunok, polovecek, gótok, ruszok, tatárok zsidók és mindenféle népek még magyarok is éltek ..és az utolsó megnevezett jelző az a kunország volt...majd amikor az orosz cár bekebeélezte mint úh föld jelölte meg és így lett az ami...tehát nemzet nyiksz.
A nemzetiség egyféle faj, nyelvi népközösség, szokás, hagyomány és hasonlókon összekovácsolodott emberek sokasága. Ma minden újonnan megnevezett területre ráfogják, hogy az ukrán az meg román a másik meg amerikai nemzetiségű, holott azok egy adott földterület nevét viselő emberek akik lehetnek bármiféle nemzetiségűek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.