A Politico megszerezte az amerikai legfelsőbb bíróság kiszivárgott véleménytervezetét, amely szerint az intézmény tagjai ideiglenesen megszavazták a mérföldkőnek számító, 1973-as Roe kontra Wade határozat eltörlését. Ez a döntés kimondta, hogy az Egyesült Államok alkotmánya védi a várandós nők korlátozásoktól mentes abortuszhoz való jogát – írja a HVG.hu.

Itt az ideje visszaadni az abortusz kérdését a nép választott képviselőinek

– fogalmazott Samuel Aliton, az amerikai Legfelsőbb Bíróság konzervatív bírája abban a tervezetben, amelyet a Politico szivárogtatott ki. A februárban megfogalmazott határozattervezet célja az lenne, hogy megszűnjön az abortuszjogok szövetségi alkotmányos védelmének fél évszázados garanciája, és az egyes államok szabadon dönthessenek az abortusz korlátozásáról vagy betiltásáról – írja a Politico.

Megszűnhet az abortuszhoz való jog

Illusztráció: Pixabay.com

Alito azzal érvel, hogy az 1973-as abortuszjogról szóló határozat egy rosszul átgondolt és mélyen hibás döntés volt, mert oktalanul igyekezett kivenni a kérdést a kormányzati ágak kezéből, vitákat generált és mélyítette a társadalom megosztottságát. 

A véleménytervezet egy körülbelül kétoldalas listát is tartalmaz azokról a határozatokról, amelyekben az intézmény felülbírálta a korábbi döntéseket, egy lábjegyzetben pedig kitér arra, hogy az abortuszjog néhány korai támogatója „kellemetlen” nézeteket vallott az eugenika (egy adott faj kvalitásait javító tudomány) mellett.

Alito szerint a Roe-határozat néhány támogatóját az a vágy motiválta, hogy csökkentsék az afro-amerikai lakosság létszámát. A dokumentum egy másik része pedig azzal érvel, hogy a házasságon kívüli terhességekkel kapcsolatos társadalmi attitűdök „drasztikusan megváltoztak” az 1970-es évek óta, az örökbefogadás iránt megnövekedett igény pedig azt mutatja, hogy az abortuszra már kevesebb szükség van.

Forrás: HVG.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Itt kötelezővé kellene tenni az abortuszt minden cigány származású nőnek! 1 gyerek elég lenne 18 éves korig, de a legtöbb analfabéta már 16 évesen 2=3 kölyköt szar ki! Gondolom a niggerek se különbek sőt az India cigányok és a kinaiak is szarják a kölyköket ,mintha muszáj lenne !
vacsi
@rokker33: Ostoba vagy! A cigányok között nincs több bűnöző, mint pl. a magyarok között, csak a bűnözés típusa más!
És nem a gyerekek száma a meghatározó, hanem az, hogyan nevelik fel. Ha olvasod a híreket, sok-sok családban, ahol a gyerekeket bántják, azt nem cigányok teszik.
rokker33
@vacsi: Azért nézz szét Borsodban a putnoki Edelény Ózd környéki cigány putrikban ! 1 koszos retkes szobában 6 8 10 en aludnak! Az szerinted mennyire higiénikus mikor a tbc tüdőbajos 40 éves nagypapa rá köhög a 4 hónapos pujára?Nem azokról írtam ,akik tisztességesen felnevelik a gyereküket, hanem a putris segélyekből élő naplopókra és a cigány drogos kurvákra gondoltam, akik szarják a gyereket ,persze nevelni meg nem tudják vagy nem akarják!Magyar is van nem kevés, de a cigányokra jellemző! Ezért hívjuk a cigányokat patkányoknak , mert szapora fajta az is!
vacsi
Ezek szerint abban egyetértünk, hogy nem lehet egy kalap alá venni a dologtalan semmirekellőket, bűnözőket azokkal, akik tisztességesen dolgoznak, nevelik a gyerekeiket, rendezetten élnek. És mindegy is, hogy cigány vagy nem.
ómió
A "demokrata bírák" leutánozták a főnöküket és elaludtak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.