Az EU nagykövetei szerdán Brüsszelben találkoznak, a diplomaták azon fáradoznak, hogy megállapodásra jussanak az Oroszország elleni hatodik szankciócsomagról. Magyarország viszont továbbra is ellenáll, és többet követel Brüsszeltől a szankciócsomag támogatásáért cserébe – derül ki a Politico szerda reggeli hírleveléből.

Pénztért veheti meg Orbán támogatását az EU?

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét a Karmelita kolostorban, ahol munkavacsora keretében tárgyalnak 2022. május 9-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Politico értesülései szerint az EU tisztviselői azt fontolgatják, hogy pénzügyi kompenzációt kínálnak Magyarországnak és ezzel próbálják rávenni Orbán Viktor miniszterelnököt az olajembargó támogatására – írja a hvg.hu.

Három uniós tisztviselő szerint a pénzt a REPower uniós stratégia részeként lehetne Budapestre irányítani, amelyet a Bizottság a jövő héten mutat be. „Minél többet tudunk segíteni Magyarországnak a REPowerEU-val, annál gyorsabban tudnak elszakadni az orosz olajtól” – mondta egy magas rangú uniós tisztviselő. A REPowerEU program célja, hogy 2030-ra teljes mértékben függetlenítse az uniót az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: hvg.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Pegero: magadat nézesd meg,nálam minden ok!
Pálinkás Pál
@Pegero: viccesnek hiszed magad kiscsíra?...
tomsawyer - régről
@durbincs: Igazán szólhattál volna, mert látod a különírjuk szót én is különírtam, holott egybeírjuk. Csak akkor írjuk külön, ha külön írok minden felhasználónak egy levelet, külön megemlítve és kiemelve benne dolgokat. Ha viszont különírok egy szót, akkor az azt jelenti, hogy nem írom egybe.
Tudtad követni?
Pongyolaság. Ha nem figyel az ember, rögtön befigyel.
A szénporral hogy állsz?
Pihe-puha már a bőröd tőle?
Lepényleső
Na ugye? Előbb-utóbb behódol az eu is az öreg Maf fiának,aki vélhetően úgy legális mint társai e világnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.