A horvát külügyminisztérium bekérette a magyar nagykövetet, Horvátország magyarországi nagykövete pedig magyarázatot követelt az illetékes tárcánál.

Diplomáciai botrányt kavart Horvátországban Orbán kijelentése a tengerek elvételéről

Fotó: Facebook

Elítélte a horvát külügyminisztérium Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijelentését, aki a Kossuth Rádiónak múlt pénteken adott interjújában azt mondta: Magyarországnak nem lenne problémája az orosz olajembargóval, ha nem vették volna el a tengereit, utalva a horvát tengerpartra, amelynek részei egykoron Magyarországhoz tartoztak – adta hírül kedden a horvát közszolgálati televízió (HRT).

„Horvátország elítéli Orbán Viktor magyar kormányfő kijelentését. Elítélünk egyúttal bármilyen területi követelést más szuverén országokkal szemben”

– közölte a tárca.

Címlapkép: facebook

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Egy kormányfő, vagy egy diplomata ne legyen bőbeszédű, ne tegyen kitérő, zárójeles megjegyzéseket. Még akkor se, ha igaza lenne.
csak úgy....
@KisTehen: volt lófaßt! fölöttetek az ápád ház kihalása óta,szinte mindíg idegenek uralkodtak,akiknek volt tengerük és most azt próbáljátok magatokévá tenni! :)
rokker33
A tolvaj Horvátország megszólalt...Egy rész a miénk volt sőt volt tengerünk is míg a mocskok a trianoni békeszerződés címen el nem lopták tőlünk!Inkább fogják be a pofájukat és élvezzék tovább a lopott földet, míg megtehetik!!!
ómió
A történelem "horvátéknak" is a "gyengéje"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.