Nem vesztegeti az időt a külügyminiszter. 

Az energiaügyekért felelős horvát miniszterrel megállapodtunk arról, hogy a két ország kész együttműködni a hosszútávú energiabiztonság megteremtésében, és ennek keretében bővíteni fogjuk az Adria-kőolajvezeték szállítási kapacitását

– jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután kedden délelőtt Zágrábban tárgyalt Davor Filipovic horvát gazdasági és fejlesztési miniszterrel.

Szijjártó Péter: "Fel kell készülnünk arra, hogy az olajszállítás akár el is lehetetlenülhet"

Fotó: JOHN MACDOUGALL / AFP

Szijjártó a Facebook-oldalára feltett reptéri videóban elmondta, jelenleg Magyarország kőolajellátását a Barátság kőolajvezetéken érkező orosz nyersanyag biztosítja, de

„fel kell készülnünk arra, hogy ezen az útvonalon az olajszállítás akár el is lehetetlenülhet, hiszen a vezeték egy olyan ország területén halad át, amely jelenleg háborúban áll, és elhangoztak már ukrán részről olyan fenyegetések, hogy esetleg a tranzitszállításokat leállítják.”

Ezzel szemben azonban valódi alternatívát jelenthet az Adria kőolajvezeték, amely Horvátország felől érkezik Magyarországra.

Ahhoz, hogy Magyarország és Szlovákia biztonságos kőolajellátása garantált legyen, szükséges bővíteni az Adria-vezeték szállítási kapacitását. Kedden délután már meg is kezdődnek az érintett energetikai cégek – magyar részről a Mol – tárgyalásai a szükséges fejlesztések részleteiről

– tette hozzá a miniszter.

Forrás: 24.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"valódi alternatívát jelenthet az Adria kőolajvezeték"

Akkor Ursulának volt igaza?...

"Ursula von der Leyen úgy vélte, hogy a Barátság kőolajvezetéken Magyarországra érkező orosz olaj pótolható a Horvátországból tengeri úton érkező Adria olajvezeték kapacitásának növelésével. A kapacitásnöveléshez szerinte mintegy 45-60 napra lehet szükség, valamint "némi beruházásra", köztük a magyar olajfinomítók átalakítására a más minőségű olaj feldolgozására. Elmondása szerint Magyarországnak elegendő ideje lesz arra, hogy a más forrásból származó olaj felhasználására álljon át."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"valódi alternatívát jelenthet az Adria kőolajvezeték"

Akkor Ursulának volt igaza?...

"Ursula von der Leyen úgy vélte, hogy a Barátság kőolajvezetéken Magyarországra érkező orosz olaj pótolható a Horvátországból tengeri úton érkező Adria olajvezeték kapacitásának növelésével. A kapacitásnöveléshez szerinte mintegy 45-60 napra lehet szükség, valamint "némi beruházásra", köztük a magyar olajfinomítók átalakítására a más minőségű olaj feldolgozására. Elmondása szerint Magyarországnak elegendő ideje lesz arra, hogy a más forrásból származó olaj felhasználására álljon át."
colibri
Akár... Imádjátok csak putyint tovább...
Néro2
Én az ukránok helyében azonnal szétszednék vagy öt métert a vezetékedből te rohadék mihelyt az EU befejezetnek tekinti az O-rosszakat.
Majd dögöljél meg a Nemzethy Nagy Magyarjaiddal egyetemben ott ahol vagytok. Szar szemét alja pofátlan tolvaj disznok vagytok mindahányan. Nem nemzet vagytok ti csak szarházi senkiháziak akik két fillérért anyátokat is megbasz... vagy meglopnátok.
Nekem ez már se nem hazám se nem országom ilyent tetű alja tolvaj bandával semmilyen közösséget nem vállalok.
justhpeter
@KisTehen: Én magyarországon élek, ennek ellenére Néró2-nek adok igazat, szerinmtem nekik a menekülésre kell felkészülniük.
Néro2
@KisTehen:Marhalány. Onnan. Jahhh. Akkor le se szarnám az ilyen idiótákat mert nem kéne nap mint nap Nagy Orr Bánotok meg a bűzötöket szívnom. Shikamaki elrohadt halfarok omilyjó ... meg egyéb barmoknak. Több választ ne várj. Egybites agykárosultaknak felesleges bármit reagálni. Bocs, csak le szeretném zárni egyszer és mindenkorra. Annak az elrohadt halfaroknak is annyit szoktam , hogy aha. Neked annyit se érdemes. Neki is csak azért mert a barma , kiakad rajta.
Akkor megérte.
Éltesd tovább a trágyadombodat ahúúúúgy eddig , trágyagilisztának ez a Siker Siker és Siker.
Ennyi.
Néro.( az előző kódja elkallódott a vpn-nen.)
fergeteg
Néró2 !!!
Jó neked ott a béka segge alatt kisfiam !
De ne félj,nem szarik rád senki.
fergeteg
Egyébként már felkészültünk a hazátlan liberálbolsevisták evakuálására Magyarországról.
Néro2
@Maccska: Azzanya ! Meeekk vannak ! Nem is gondútam vóna ! Ük má tuggyák vagy felhomályosítod üket. Is. Esetleg a Világgazdaságot is , hogy a Nemzethy Nagy Magyar Gazdáság nélkül MEGHALNAK ! Neked szokott seggí-teni a szomszéd?
Csak azért gondolom mert ilyen egyedül nem jöhet össze. Ehhez kell egy 0 meg egy 1-es. Bitesen. Bár az még nem egy program.
Egyébként meg :
...Üdvözöllek dicső lovag,
szép a ruhád, szép a lovad!
Mi szél hozott mondca' erre?
Meg minek.
Néro2
@fergeteg: Hu bazmeg ! Téged meg kihagytalak a Fidióták felsorolásából. Ja nem. Te voltál a ... Később evett ide a fene mint a többi Fidiótát.
Ennyi.
Egyszer és mindenkorra.
A többit olvasd a marhalánynál.
Pálinkás Pál
emberek...Horvátországba hogy érkezik az olaj?...csak nem a tengeren?...és mi lesz ha blokádot raknak az Adriára?...
Qqberci
@Maccska: "Erre mondta Orbán hogy ez egy hülyeség.És milyen igaza van! "

Szerinte olcsóbb ellopni...
Nyírfa
Péter már számol, mennyit nyúlhatnak le egy esetleges átalakításhoz érkező uniós pénzből. Bízom benne, hogy az EU kitanulta már a fideszt, és tudja, megelőzésképpen mit lépjen.
tudode
Közel a 90-es éveimhez nem okoskodás, annak érdekében, hogy valamit megértsek Holoda Attila, volt energetikai helyettes államtitkár fejtegetéséből, a műsoron lévő ikertesó kacskaRINGÓS köldökzsinórjából, amelyet még az 90-es évek derekán kezdtek el építeni, valami barátság csővezetéket, slágvortokban megosztok
.
---- Bánó és Bolgár - Holoda Attila (2022 05 25)
www.youtube.com/watch?v=N_7lUIUWa-A
.
Ezen a szinten szakértés hiányában tájékozódni kellene, nem lejmolni az EU-tól Magyarország meglévő gázkutjairól, tekintettel arra, már az ókorban is klf. módon hasznosították a gázolajat annak arányában. hogy
a 80. 90- es években 20 gázkitörést jegyeztek., köztük a 683. kutat, söt volt olyan is amely égett, és amikor a lakosságot is kitelepítették
www.origo.hu/itthon/20000819azeddigi.html
------------/

---- Szénhidrogén-bányászat Magyarországon
hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9nhidrog%C3%A9n-b%C3%A1ny%C3%A1szat_Magyarorsz%C3%A1gon#A_Magyar_Olajipar_R%C3%A9szv%C3%A9nyt%C3%A1rsas%C3%A1g_(MOL_Rt.)_l%C3%A9trehoz%C3%A1sa
.
„””””A szénhidrogén-bányászat Magyarországon a középkorig nyúlik vissza: ekkor a magyarok már hasznosítottak természetes szénhidrogén származékokat, kocsikenőcsnek, bőrpuhításra és kezdetleges fáklyaként. „””
---------=
.
------ Pannon-tenger
hu.wikipedia.org/wiki/Pannon-tenger
---------/
.
vajon miért
.
----Nem reklámozzák nagy magyar kőolajtalálatot, pedig harmind éve nem fedeztek fel ekkora mezőt
g7.hu/vallalat/20190611/nem-reklamozzak-a-nagy-magyar-koolajtalalatot-pedig-harminc-eve-nem-fedeztek-fel-ekkora-mezot/
--------------/
.
Folytatom!!!
.
tudode
.Folytatás!
.
Pl. A Svédországba megélhetési migránsként emigrált unoka őcsém családi házában/településén nincs gázvezeték, ezenkívül az udvarában fúrt geotermikus kutjából nyert, megfelelő bojler felhasználásával padlófűtéssel, stb-vel úgy, hogy a rezsiszámlája csupán villanyenergia kötelezettsége van, szemben a hazájával, amely
.
---- Hazánk geotermikus nagyhatalom (lehetne)
tudas.hu/hazank-geotermikus-nagyhatalom-lehetne/
---------------/
Mondjuk a sportra és az üresen kongó betonszakofág stadionokra elfecsérelt pénz legalább a felét geotermikus energia fordította volna/bár, amelyek ha leáldozik a csillaga hasonlóan Stadler saját pénzéből finanszírozott, és a fele életét börtönben töltötte a 4 elemijével:
.
---Bődületes pénz: 3566 milliárdot költött sportra az Orbán-kormány
mfor.hu/cikkek/makro/boduletes-penz-3566-milliardot-koltott-sportra-az-orban-kormany.html
-------------/
.
Tanulj tinó ökör lesz belőled/leTEK!
ómió
Az "ukrán hálától", bizony, az is kikerülhet!
Málna
@Emmersson71: Igen. Ez tudtommal egy jogi kifejezés.
Emmersson71
@Málna: "el is lehetetlenülhet" - ez ÍGY magyartalan! Olyan, mint a macska fel van mászva a fára.
Nem ékeljük be az is szócskát!

Akár ellehetetlenülhet, elfordulhat, hogy ellehetetlenül - ezeket érdemes használni!
Málna
@Emmersson71: Szerintem semmi gond vele. A te verzióid sem hangzanak jobban.
Nyírfa
@tudode: 20.07

A jövő a passzív házaké, a zöld városoké, a fenntartható fejlődésé. Sajnos, a régiónkban nincsenek valódi törekvések a környezettudatos szemlélet meghonosítására, de az örvendetes, hogy a világunk fejlettebb részein már a megvalósítás útját járják.
Amit a skandináv példával illusztrálsz, az általános kéne, hogy legyen, de ettől , itthon még fényévnyi távolságra vagyunk.
De ne legyek igazságtalan, Angyalföld vezetése ebből a szempontból is kitüntető figyelmet érdemel, az újépítésű házakat már az ökológiai szempontokat is szem előtt tartva tervezteti.
Amit említesz a termálvizek hőjével kapcsolatban, felfoghatatlan számomra, hogy ilyen természeti kincseket képtelen az ország javára fordítani a kormányzat, miközben horribilis uniós pénzeket herdál el.
tudode
Arra a felvetésedre, hogy
.
.------ Hazánk geotermikus nagyhatalom (lehetne)
.
Csaba László közgazdasági professzor adta meg a választ
.
---Csaba László: Orbánék 100 éves lemaradásban
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
.
„”””A professzor szerint a magyar gazdaságpolitikai modell unortodoxia néven a rögtönzésekre épít.”””(,,,)
--------------
..
Ez az!
.
A jogÁSZOK legtöbbje matematikából gagyi, és amiből brilliánsak a jogi kis-, és nagykapukon ki, be járkálnak, éppen úgy ami az érdekeik és szerecsenmosdatói, megkívánja, hasonLÓan ahhoz amikor berezeltek, és olyan jogszabályt, vagy mit fabriKÁZTAK, hogy
.
--- Ha két ember hangosan politizál az utcán, tényleg jön a rendőrség?
magyarugyved.blog.hu/2018/10/05/ha_ket_ember_hangosan_politizal_az_utcan_tenyleg_jon_a_rendorseg
--------------
.
A LINKEK beszédesek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.