Európában már mindenki a télre igyekszik tartalékolni. 

Mint ismert, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke július 20-án jelentette be, hogy az uniós testület új tanácsi rendeletet javasol a gázkereslet csökkentésére irányuló összehangolt intézkedésekről. Az Európai Bizottság konkrétan arra kérte a tagállamokat, hogy augusztustól kezdve nyolc hónap alatt csökkentsék 15 százalékkal a gázfelhasználást, az EU ugyanis attól tart, hogy a tél beállta előtt nemcsak a gáztárolók kapacitásának feltöltése, hanem a hidegebb hónapokban a további ellátás biztosítása is nehézségekbe ütközhet.

Spórolni, spórolni, spórolni: a DPA német hírügynökség szerint az EU tagállamai elfogadták a gázzal kapcsolatos vészhelyzeti tervet

Illusztráció: 123rf.com

A DPA német hírügynökség szintén kedd reggel diplomatákra hivatkozva arról számolt be Twitteren, hogy a tagállamok elfogadták azt a vészhelyzeti tervet, mely földgázfogyasztás önkéntes, 15 százalékos csökkentését írja elő. Ezeket az információkat egyelőre egy uniós tisztségviselő sem erősítette meg hivatalosan.

Forrás: Index.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
@csak úgy...: Kis Ökröcském, megint jobb lett volna ha kussban kérődzöl inkább...! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
Mi pedig nem vagyunk az EU tagállama csak egy SZU az épülete gerendájában. Büszke férgek Ugyi Papagáj Pitike.
csak úgy....
ni csak a sok pathó pált, ki gondukodni is rest! :)
verőce21
@csak úgy...: Kis Ökröcském, megint jobb lett volna ha kussban kérődzöl inkább...! :)
ómió
A brüsszeli (most nem moszkvai) seggnyalók szuicid gyülekezete - ebből kivétel csak Magyarország volt - tényleg "elfogadta"!
vacsi
Agyalágyult németek! Inkább szálllítsák már azt a turbinát, hogy az oroszok tudják a gázt szállítani nekik (is). És persze, az sem árt, ha kifizetik, rubelben, ahogy kérik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.