A prágai informális EU-csúcstalálkozón az EU vezetői megvitatták az energiaellátási válság kezelését célzó intézkedéseket – írja az Index.hu.

Von der Leyen felszólította az EU-t a gázzal kapcsolatban
Fotó: JOE KLAMAR / AFP

A találkozó végén Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kijelentette, hogy kulcsfontosságú, hogy az EU-országok ne versenyezzenek a gázellátásért, hiszen ez a nemzetközi gázpiacon tovább emelhetné a már így is magas árakat.

A gáztározók töltöttsége jelenleg EU-szerte 90 százalékon áll, de egyre inkább eluralkodik a félelem, hogy 2023 telén a jelenleginél csak rosszabb lesz a helyzet.

Jövő tavasszal, tél végén kimerülnek a gáztározóink, és kiemelten fontos, hogy egymás túllicitálásának elkerülése és az alkupozíciónk növelése érdekében közös gázbeszerzésre kerüljön sor

– mondta Von der Leyen.

Forrás: Index.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@rokker33: a csaj nem liberális,hanem keresztény demokrata! ennyit illene tudni egy fontos szagértönek,mint te vagy... :)
rokker33
@csak úgy...: és nem mindegy amúgy?? Ha nem lesz gáz én felőlem lehet az a szűz Mária is ez a liba,de gáz nélkül és spórolással háborúval koronával fog eltelni a 2023 és a 2024 es év is ha így haladunk...Szerintem senkinek sem lesz jó!
jesz
@rokker33: ez a némber egy náci ivadék, aki szájából dől a fasiszta hülyeség...
justhpeter
Von der Leyen elgondolásában van valami, de ennek számunkra nincs jelentősége, mert a felcsúti kertitörpének mindenről csak a vétó jut eszébe.
csak úgy....
@jesz: te valóban egy ekkora barom? a nácik ott vannak nálatok a kertek alatt és te még mindíg a németeket nácizod? talán ha kicsit szálasiznál is...
csak úgy....
@rokker33: ez a "liba" támadta le az ukránokat,te ökör? buta vagy mint a segg,ne is untass a baromságaiddal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.