Az érintett intenzív osztályt bezárták és fertőtlenítik. Hat érintett betegből öten elhunytak az antibiotikumnak ellenálló fertőzés miatt.

A Főtér.ro cikke szerint antibiotikumnak ellenálló baktériummal fertőződött meg több beteg is a marosvásárhelyi megyei kórház intenzív osztályán, emiatt az osztályt bezárták.

Több beteg is meghalt a marosvásárhelyi megyei kórház intenzív osztályán, miután fertőzést kaptak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A városba látogató Adriana Pistol egészségügyi államtitkár jelentette be a bezárást, valamint azt, hogy az érintett hat betegből öten meghaltak.

Az államtitkár szerint a fertőzésgócot az elmúlt napokban fedezték fel, az érintettek mindegyike több súlyos betegségben is szenvedett. Az államtitkár hozzátette, a betegeket Pseudomonas Aeruginosa és Acinetobacter baumannii fertőzte meg.

Az intenzív osztályon ápolt összes pácienst kivizsgálják, hogy ki tudják deríteni, más is elkapta-e a fertőzést. Az államtitkár arra is kitért, hogy az intenzív osztály eleve ideiglenes engedéllyel működött és nem a legjobb körülményeket biztosították a betegek számára.

Jelenleg zajlik az osztály kórtermeinek fertőtlenítése, és azt is vizsgálják, hogy hol lehetne egy megfelelő körülményeket biztosító új helyszínt találni az intenzívnek.

Forrás: foter.ro

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Miután orbán leírta az egészségügyet a saját halottjainak száma már több 10 ezres!!!?? Ő a felelős mindezért!!??
division
Talán át kellene pár stadion valamekkora részét alakítani intenzív osztályokká, így legalább a "fáradt" focistáink is gyorsan ellátásban részesülhetnének egy-egy meccs után:-))
Juhász István
Dicső kormányunk majd átutal pár 10 milliárdot, a fertőzések végett... Abból majd jól helyre lehet tenni a dolgot.
Jozefina
Miután orbán leírta az egészségügyet a saját halottjainak száma már több 10 ezres!!!?? Ő a felelős mindezért!!??
Galway
@Jozefina: A miniszter nem, mert nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.