A magyar lakosságot kollektív bűnösként beállító és a mai napig érvényben lévő Beneš-dekrétumokok alapján akar megszerezni a szlovák állam egy nagy értékű földterületet. A magyar lakosságot kollektív bűnösként beállító és a mai napig érvényben lévő Beneš-dekrétumokok alapján akar megszerezni a szlovák állam egy nagy értékű földterületet – számolt be a Újszó. A magyar tulajdonosok a mai napig küzdenek a bíróságon a földjükért. A pozsonyi kettes számú járásbíróság október 13-án elutasította a Szlovák Földalap által beadott keresetet, amelyben az alap azt állította, néhány, a fővároshoz tartozó Pozsonypüspöki közigazgatási területén lévő rendkívül értékes ingatlan az államot illeti meg azokkal a magányszemélyekkel szemben, akik azt megörökölték. A földalap azzal érvelt, hogy az örökösök felmenői magyarok voltak, így a második világháború után el kellett volna kobozni a mezőgazdasági tulajdonukat. A beszámolóból kiderül, hogy a szóban forgó földterületek ma nagyjából másfél...

Forrás: vadhajtasok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az EU-nak is nyomást kellene gyakorolnia a Beneš-dekrétumok eltörlésére!!?? Felháborító, hogy EU-n belül még ilyenek létezhetnek!!!
telex.hu/kulfold/2022/12/02/szlovak-magyar-bizottsag-benes-dekretumok
VASTAGBŐR
@durbincs: Már megint nem értelek te szarrágó román . Mondtam tanuld meg a nyelvet, aztán használd. Elég lóvét visznek az országból nektek, telhetne normális iskolára. ... és ne apád történetét meséld itt nekünk .. Tudjuk szendvedtél sokat. Látszik.
+ ne jelölgess te inkurrens oltáshulladék .. menj az 5. ért mert szarul nézel ki gyökér ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.