Egy hónapon belül másodjára korbácsolnak nyilvánosan embereket Afganisztánban. Ez komoly visszalépést jelent ahhoz, a '90-es években bevett gyakorlathoz, amelyet a tálibok előző uralma alatt kellett elszenvednie az ország népének.

A korbácsolás több ezer ember előtt zajlott, a vádak: házasságtörés, rablás és meleg szex. Tizenkét ember, köztük három nő volt az eset elszenvedője. 

Omar Manszúrr Mudzsahid, a kelet-afganisztáni Logar régió tálib szóvivője – ahol a korbácsolás történt – azt mondta, hogy mindhárom nőt szabadon engedték, miután megbüntették őket. A férfiak közül néhányat bebörtönöztek, mondta, de az nem világos, hogy hányat. A férfiak és a nők egyenként legalább 21, legfeljebb 39 korbácsütést kaptak. A múlt héten az észak-afganisztáni Takhar tartományban 19 embert szintén megbüntettek hasonló módon – írja a 444.hu

Az USA kivonulása után megint dúl a brutalitás Afganisztánban – nyilvánosan korbácsolnak nőket és férfiakat

Afgán nők tüntetnek a jogaikért Kabulban november 4-én. 
Fotó: AFP

A korbácsolás egy héttel azután történt, hogy a tálibok legfőbb vezetője, Hibatulla Ahundzáda utasította a bírákat, hogy az iszlám saría szigorú törvényeivel összhangban kiszabott büntetéseket hajtsák végre. Az iszlám jog ezen értelmezése magában foglalja a nyilvános kivégzéseket, a nyilvános csonkítást és a megkövezést, bár a pontos bűncselekményeket és a megfelelő büntetéseket a tálibok hivatalosan nem határozták meg.

A legfelsőbb vezető utasítása a legújabb jele annak, hogy a tálibok a tavalyi hatalomátvételkor tett ígérttel ellentétben keményebb álláspontot képviselnek a emberi és szabadságjogok terén. Azt is megfogadták, hogy nem fogják megismételni a nőkkel szembeni brutális elnyomást, de amióta a csoport ismét hatalomra került, a nők szabadságát súlyosan korlátozták, és számos nőt megvertek, akik jogokat követeltek maguknak.

Forrás: 444.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
már nem fontos ... most ukrajna a fontos
nejlontacskó
@ómió: a keresztény vallás pedig, maga béke, ugye?
Nessy
@ómió: Azért stratégiai, üzleti partnernek megfelelnek a kormánynak!
kereső
Vissza a középkorba! Ez kell- ott is "előre mennek nem hátra", mint orbanisztánban.
ómió
@nejlontacskó: Szerintetek nyilván akkor lesz a béke, ha majd az is azt hirdeti, hogy a nem keresztényt tedd a szolgáddá, vagy öld meg!
ómió
@Nessy: Kereskedni bárkivel lehet - már, ha nem bolsi az ember, mert akkor az "eszme" dönt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.