Egy hónapon belül másodjára korbácsolnak nyilvánosan embereket Afganisztánban. Ez komoly visszalépést jelent ahhoz, a '90-es években bevett gyakorlathoz, amelyet a tálibok előző uralma alatt kellett elszenvednie az ország népének.

A korbácsolás több ezer ember előtt zajlott, a vádak: házasságtörés, rablás és meleg szex. Tizenkét ember, köztük három nő volt az eset elszenvedője. 

Omar Manszúrr Mudzsahid, a kelet-afganisztáni Logar régió tálib szóvivője – ahol a korbácsolás történt – azt mondta, hogy mindhárom nőt szabadon engedték, miután megbüntették őket. A férfiak közül néhányat bebörtönöztek, mondta, de az nem világos, hogy hányat. A férfiak és a nők egyenként legalább 21, legfeljebb 39 korbácsütést kaptak. A múlt héten az észak-afganisztáni Takhar tartományban 19 embert szintén megbüntettek hasonló módon – írja a 444.hu

Az USA kivonulása után megint dúl a brutalitás Afganisztánban – nyilvánosan korbácsolnak nőket és férfiakat

Afgán nők tüntetnek a jogaikért Kabulban november 4-én. 
Fotó: AFP

A korbácsolás egy héttel azután történt, hogy a tálibok legfőbb vezetője, Hibatulla Ahundzáda utasította a bírákat, hogy az iszlám saría szigorú törvényeivel összhangban kiszabott büntetéseket hajtsák végre. Az iszlám jog ezen értelmezése magában foglalja a nyilvános kivégzéseket, a nyilvános csonkítást és a megkövezést, bár a pontos bűncselekményeket és a megfelelő büntetéseket a tálibok hivatalosan nem határozták meg.

A legfelsőbb vezető utasítása a legújabb jele annak, hogy a tálibok a tavalyi hatalomátvételkor tett ígérttel ellentétben keményebb álláspontot képviselnek a emberi és szabadságjogok terén. Azt is megfogadták, hogy nem fogják megismételni a nőkkel szembeni brutális elnyomást, de amióta a csoport ismét hatalomra került, a nők szabadságát súlyosan korlátozták, és számos nőt megvertek, akik jogokat követeltek maguknak.

Forrás: 444.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
És ugyanezt a "kultúrát" üdvözölnék itt az efftársak!
nejlontacskó
@ómió: Az iszlám az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotása, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az ember élete létezésének magasabb értelméhez eljuthasson.
Ezt azért, mindig tartsd szem előtt!!!
ómió
@nejlontacskó: Téged meg, majd, ha itt lesznek, a megkéseléshez "segít hozzá"!
Nessy
@ómió: Törökországban az iszlám az államvallás!! Erdogán Orbán jó barátja ! Külügyérünk, Kövér elvtárs keleti útjai is iszlám országokba vezetnek újabban! Nekik szóljon, ha gondja van a muzulmánokkal.
namihami
@ómió: 13.27:. és 14.56:. Te súlyos tévesztésben vagy! Te az iszlámot és a tálibok iszlám értelmezését tökéletesen egybemosod! Az iszlám ugyanis békés vallás. Elveiben a megbékélést hírdeti. Az, hogy ezt te nem tudod vagy direkt csinálod--azt viszont én nem tudom. Vagy ami talán még rosszabb, éppen ez a célod.
Ahogy a katolicizmus jézusi felfogása is békés, mégis volt aki máglyát, kerékbetörést, kínvallatást tudott ""alkotni"" belőle!
nejlontacskó
@ómió: jajj te szegény, ezek a gazdád szavai! Bizony!
ómió
@nejlontacskó: A hátadban a kés meg majd az ő "szavuk" lesz!
ómió
@namihami: És, ugye, az iszlám vallás "megbékélős" jellege abban "domborodik ki" leginkább, amikor a "szent könyvükben", a Koránban, az a "passzus" olvasható, hogy a "hitetlent (tehát bárkit, aki nem muszlim) tedd a szolgáddá, vagy öld meg"!? Szóval, "békélj meg" velük őnáluk, ne itt és lehetőleg még majd mielőtt megköveznének - manapság és nem a XII. században!
ómió
@Nessy: Az iszlám olyan vallás lehet, amilyen csak akar - de a saját országában! Ide importálni, viszont, kizárólag a bolsi mentalitásotok akarta volna!
nejlontacskó
@ómió: a keresztény vallás pedig, maga béke, ugye?
Nessy
@ómió: Azért stratégiai, üzleti partnernek megfelelnek a kormánynak!
kereső
Vissza a középkorba! Ez kell- ott is "előre mennek nem hátra", mint orbanisztánban.
ómió
@nejlontacskó: Szerintetek nyilván akkor lesz a béke, ha majd az is azt hirdeti, hogy a nem keresztényt tedd a szolgáddá, vagy öld meg!
ómió
@Nessy: Kereskedni bárkivel lehet - már, ha nem bolsi az ember, mert akkor az "eszme" dönt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.