Várhatóan mindkét fél megpróbálja kihasználni a téli hidegek adta lehetőségeket támadó hadműveletekre. A téli hadviselés különleges műfaj, de sem az oroszok, sem az ukránok nem kezdők benne.

A beosorozott orosz újoncok megemlegetik ezt a telet Ukrajnában – ha túlélik egyáltalán

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott videófelvételről készített kép fogolycsere keretében Ukrajna által szabadon engedett buszban ülő orosz hadifoglyokról egy meg nem nevezett helyszínen Oroszországban 2022. november 24-én. Az újabb fogolycsere keretében 50 ukrán és 50 orosz katona nyerte vissza szabadságát. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Az előny a szervezettebb, motiváltabb, fegyelmezettebb és jobban felszerelt félnél lehet – írja terjedelmes elemzésében a Privátbankár.

Kinek kedvezhetnek ezek a tényezők? Mindkét oldal számára kihívást fog jelenteni a téli hadviselés, de azért ne feledjük el, hogy ukrán és orosz katonákról van szó, akiknek az ukrán tél nem fog túl sok újdonságot mutatni. Az oroszok, különösen mondjuk az ország északi és keleti vidékeiről érkező katonák még ennél sokkal keményebb telekhez is hozzá vannak szokva – persze nem ugyanaz áttelelni és harcolni a fronton, mint mondjuk vadászni járni a téli tajgán, mindenesetre a téli hadviselés hagyományai mélyen átitatják az orosz haderőt.

Nagyon kemény lehet viszont a tél a részleges mozgósítás keretében behívott orosz újoncoknak, akiket a hírek szerint néhány napos kiképzés után küldenek ki a frontra. Biztos köztük is van, akinek a kisujjában vannak a téli túlélés trükkjei, de a legtöbbüknek feltehetően saját kárukon kell megtanulniuk, mit szabad és mit nem ilyen körülmények között, márpedig háborúban, illetve szabad téren mínuszokban éjszakázva nem mindig van lehetőség tanulni a hibákból, mert azok könnyen végzetesek lehetnek. 

Forrás: Privátbankár

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
Csóri kölykök csak vigyorognak, biztos úgy tudják, hogy Disneylandbe mennek.
pacal
@Maccska: Te buta paraszt kurva, ezek a "gyerekek" ölni mennek agresszorként, míg az ukránok védik a hazájukat az agresszorok ellen.
Mit nem lehet ezen érteni, te hülye kurva?!

Én is nevetgélve menjek el hozzád és irtsam ki a családod?
Gondolkozzál már te beteg pina!
telegdilaci
De hiszen ezek még gyerekek! A Magyar kormány propaganda hazugságaival ellentétben tényleg bajban van az agresszor Putyin úgy tűnik van hatása a szankcióknak, ezeket a Gyerekeket egyenesen a halálba küldik!
sunoge
Ezeket a halálba küldött gyerekeket nézve, putyinnak a kínok kínját kellene átélni, míg elpusztul, és ez a humánusabb variáció.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.