Idén áprilisban már volt egy emelés, most ismét 18,3 százalékkal növeli az árakat Ukrajna, mert az orosz támadások miatt kialakult áram- és üzemanyaghiány drágulásokat okozott. 

A hvg.hu cikke szerint Ukrajna 18,3 százalékkal emeli meg a területén áthaladó Barátság kőolajvezetéken szállított nyersanyag tranzitdíját.

Ukrajna ismét megemeli a Barátság kőolajvezeték tranzitdíját

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Ezt az orosz tranzitcég, a Transznyefty közölte, a kommünikében írtak szerint a Barátság vezetéken a fehéroroszországi (Belarusz, Belorusszia) kőolajfinomítókban feldolgozott olajat küldik tovább Lengyelországba, Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába. 

A cikk szerint Ukrajna áprilisban már emelt a tranzitdíjakon, a mostanival együtt tehát az idei évre kivetített áremelés mértéke 51 százalékos.

"Kijevi indoklás szerint az áremelésre azért van szükség, mert az ország elleni orosz támadások következtében áram- és üzemanyaghiány keletkezett, ami ezen a téren is drágulást eredményezett. A Barátság vezetéken idén több alkalommal is szünetelt a szállítás, legutóbb azért, mert az egyik orosz rakéta megrongálta vezetéket ellátó áramelosztók egyikét"

– olvasható a cikkben.

Forrás: hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Az "ukrán hálát", azért, nehogy má' csak egy turul-ledöntéssel fejezzék ki!
Jozefina
Nagyon helyesen teszi!!! Sok lehetősége nincs!!!
magyar1
Az ukránokat segítő nyugati országok is megemelt díjjal kapják az olajat, Ursula nagyon "okos".
Erről nem Putyin tehet már régen.
kereső
Ez okozat!!! Na, de mi az oka?? Csak nem putyin "nem háborúja"???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.