Feljelentés érkezett december 19-én a Központi Nyomozó Főügyészséghez, melyben „ismeretlen tetteseket” – valójában azonban egy jól behatárolható gazdasági kört – vádolnak 14 milliárdos pénzmosással – tudta meg a Magyar Hang.

Így állnak bosszút Matolcsyn Orbánék? Adatokat kezdett gyűjteni a NAV bizonyos ingatlanügyekről

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke előadást tart a Budapesti Metropolitan Egyetem Kezedben a jövő – TEDx konferenciáján az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2022. november 10-én. MTI/Máthé Zoltán

A feljelentő összefüggésbe hozta a Magyar Nemzeti Bank ingatlanjainak szerinte túlárazott felújítását a 444.hu által feltárt üggyel, hogy egy amerikai bejegyzésű, de Matolcsy Ádám baráti köréhez köthető cég, az MN A18 LLC 14 milliárd forint értékű úszómedencés luxusapartmant vásárolt a manhattani Crown Buildingben.

A vádhatóság kérdésünkre megerősítette, december 19-én befutott hozzájuk a feljelentés.

„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt tett feljelentést (…) az annak elbírálására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztályához áttette”

– írta a Magyar Hangnak Szabadi Péter, a hatóság helyettes szóvivője.

Vagyis, innentől a NAV bűnügyi részlegénél pattog a labda, ők döntik el, hogy a feljelentés alapján látnak bűncselekményre utaló nyomot, megindítják-e a vizsgálatot. Az ügyben kérdést küldtünk az adóhatóságnak is, de csak egy szűkszavú választ kaptunk.

„Kérdésével kapcsolatban nincs nyilvánosságra hozható információ”

– írta sajtóosztályuk.

korábbinál élesebb kritikával illette a kormányt, az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője szerint Matolcsy az ülésen arról beszélt, hogy „Magyarország válságközeli helyzetben van”, „a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa”, az EU-ban „hátulról a 4. termelékenységi szint és „jövőre 15-18 % lesz az infláció”. Utóbbi okai az energiaár-robbanás és az élelmiszer-infláció, utóbbi főként azért, mert

„az Unióban Magyarországon a második legalacsonyabb a mezőgazdaság termelékenysége Bulgária után”.

Forrás: Magyar Hang

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
kezdődik a belháború...remélem kitörik egymás nyakát...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
kezdődik a belháború...remélem kitörik egymás nyakát...
namihami
Egy kevés ""simicskázás"" van készülőben? A sorból kipofázni lehet, csak nem tanácsos.
justhpeter
@Philip Marlowe: Szerintem semmiben nem reménykedik a sok komcsi balfasz, mivel mindenki tudja mindkét oldalon, hogy mindkét oldal ugyanabból a komcsi balfasz alomból származik. He letöltenéd a KISZ KB utolsó névsorát, mindkét oldal vezetőgárdájának többségét megtalálnád ott, csak az egyik fél jellemhibájából nemzeti-keresztény-konzervatív álarcot vett fel, a másik pedig szintén jellemhibából makulátlan szociáldemokratát játszik saját magának. Márpedig amíg ez az egymást sakkbantartó csürhe el nem tűnik, addíg itt nem lesz normális ország. Ehhez viszont forradalom kell vagy gazdasági összeomlás. A forradalomhoz a legalább két hiteles ember kell, ami ma hiányzik, a gazdasági összeomlás pedig kicsit hosszabb, arra még várni kell.
jesz
Matolcsyn nem találnak fogást...ő mindenek felett áll...a családján talán, de abból égzengés lesz.
...na akkor kezd romlani a forint igazán, mert a tőzsde szagot fog...
Nessy
Orbán bosszúért liheg! A NER felfalja gyermekeit?
rokker33
Úgy jár mint az Orbánt legecizős simicska...eltűnik a süllyesztőbe!
human
@rokker33: A magyar polipnak hány jobbkeze lehet még? Igen gyakran vagdossa le őket magáról.
Peller Anikó
"Magyarország válságközeli helyzetben van, a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa, az EU-ban hátulról a 4. termelékenységi szint és jövőre 15-18 % lesz az infláció”

Márpedig az Eltolcsitól dicséret ha jövőre csak 18% lesz az infláció. Ezért szokásosan legfeljebb fizetésemelés járna orbanisztánban.
Eladott Ország
Nyírjátok ki egymást, hogy b@sszátok meg a redvás qrva anyátokat, mocskos szarháziak! Börtönben rohadtok meg mind a ketten, a haverokkal/sleppel együtt! Lőjjétek egymást egyszerre fejbe! Hajrá!...
Toller Béla
Csak azt felejzi el a pofátlan orbán, ha matolcsy hülye, akkor ő is az ! Ha matolcsy pénzt mos, akkor tiborc is mossa ! Meg a többi is mossa. Most más kérdés, hogy kinek mossák a kinek a pénzét ! Nem állítom, hogy minden orbáné lenne ...A nagy pénzek eredete kizárólagosan a magyar költségvetés, a büdzsé, idáig azonban a t. nyomozóhatóság egészen biztosan nem fog eljutni !
nemkati
Hogy fog kinézni a félkarú óriás a jobbkeze nélkül?
rokker33
@human: Nem kötelező elárulni azt a polipot aki milliomossá milliárdossá tette! Csicska lajos is megjárta az egész munkáját eldobhatta a kijelentései miatt és végül nem lett belőle semmi, szóval értelmetlenül árulta el Orbánt! Eltolcsy is menni fog a levesbe csak idő kérdése!
Nyírfa
Istenem, add, hogy kicsinálják egymást! Erre várok évek óta.
Nessy
@rokker33: És a többiek? Vagy azokat majd Polt Péter fehérre mossa, mint Farkas Flórit legutóbb?
Terminátor
Matelcsi öszödi beszéde!
Nem szabad itt igazat mondani!
Nem tanulnak!
simmering73
Csak aztán nehogy kiszédüljön az ablakon a mi Mekkmesterünk.
Eladott Ország
Orbán üzent a távozni készülőknek: Magyarország a legjobb hely Európába. A kis Matolcsy is ezt gondolja a kétmilliárd forintos villában, a 17 milliós fürdőkádban ülve, miközben telefonon nézi a mélygarázs kameráját, ahol a százmilliós autói parkolnak. A 150 milliós órájában, se feledjük. A magyar falu meg olyan, ahová, ha beesne egy bomba az értéknövekedést okozna az ingatlanban. Micsoda ravaszság a vidéki zsellérektől, hogy a földesúrra szavaznak. Nagyon fifikás, csak még nem derült ki, hogy mi lesz a hasznuk belőle. Maradhatnak rabszolgák. Még nem jöttek rá, hogy csak a láncaikat veszthetik.
uploads.disquscdn.com/images/c4208b9ee9876884a4a1e703a1ffc53b59f6ec157d109c6e1b7567acf2eae4f3.jpg?w=800&h=1165
Kanyarban előzés. Matolcsy fiának órája.
uploads.disquscdn.com/images/974de0e7e45e663f30e40b1ff5323b251715c65b1af9726effe6cf619ba00720.jpg
Matolcsy: Nem hogy előznünk nem sikerült a kanyarban, még vissza is estünk. Gyuri, ez hogy lehet. Pedig a kisfiad 60 milliós villanyos' porséval próbálta! Vettek neki az adófizetők egyet.
uploads.disquscdn.com/images/70d1d3597f4ae8681eb90abdfe309cf65c809c342ddafcee4d0fab90ce50dd3e.jpg?w=800&h=682
Eddig nem tudtam hová tenni Matolcsy ámokfutását, de tekintve, hogy nekiesett a Göbbelsi propaganda, nem hinném, hogy a g€ci megbízásából beszélt tegnap. Én úgy látom, hogy rohanunk a szakadék felé, a fék szervó elszált, a kormány kiszakadt a helyéről, a gázpedál beragadt. Teljesen elvesztették a kontrollt, kapkodnak össze-vissza. Amit rendeleti szinten csináltak, azt a katyvaszt már nincs NER jogász sem aki átlátná, az éhes száj egyre több és mind egyre nagyobbra nyitja a pofáját. Az ország nem ár-bér spirálba, hanem NER spirálba, örvénybe esett és nagyon remélem a lefolyó lerántja az egészet a pöcegödörbe! Persze utóbbi, rajtunk és a jól elmelegedő ellenzéken is múlik!
nezelodo
Meglepő fordulat lesz, ha fogást találnak a kuszaszemű fián az apja őszinteségi rohamáért! Megérhetjük még, hogy a Matolcsy lép a "Soros, az Eu-s szankciók, a háború okozta válság, a migránsáradat és a brüsszeliták Magyarország elleni támadásának" helyébe!!!
Emlékezzünk csak arra az ettől kevésbé jelentős ügyre, amikor az ismert filmrendező felmondott az SZFE-n, és nem akart a Vidnyánszki védőszárnya alatt dolgozni, és néhány nap múlva egy szép hajnalon "meglátogatta" a TEK (illetve az orbáni bosszú), őt és a családját. Egyébként azóta családostul emigráltak.
Sámannus
A csüngőhasú őt nevezte meg a forint erősítőjének. Ha olyat tud amit orbán nem akkora legalkalmasabb miniszterelnök jelölt.
A csüngőhasú már amúgyis elhasználódott mint az eü papír. Keell helyette valami használhatóbb.
Eladott Ország
Matolcsy Györgyöt tiszteséges fideszesnek ismertem, becsületesen lopta haza a közpénzt a családjával együtt. Most kiderült, hogy már nincs mit, úgy beszél mint az imperialista dollárbaloldal alvó ügynöke... ( Pelikán elvtárs)
twitter.com/janos_hary/status/1600816516257427457/photo/1
Matolcsy Ádám Baráti Köre sejlik fel egy New York-i luxusapartman megvásárlása mögött, 14 milliárd forintért. Lakóingatlan alaprajza
assets.4cdn.hu/kraken/7pAVa18TBGwePoJMs-xl.jpeg
Lakóingatlan homlokzata
assets.4cdn.hu/kraken/7pAVZi9YubeEZUNes-xl.jpeg
444.hu/2022/12/15/matolcsy-adam-barati-kore-sejlik-fel-egy-new-york-i-luxusapartman-megvasarlasa-mogott?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=matolcsy-adam-barati-kore-sejlik-fel-egy-new-york-i-luxusapartman-megvasarlasa-mogott
Nessy
@Eladott Ország: Mészáros és Tiborcz jelenleg éppen Ausztriában vásárol szállodákat! Nem 14 milliárdért!
drrotf
Olyan "elvtársi" módon nyírják egymást a fideszes "keresztények"De hát Jézust is egy "csoport társa" jelentette a rómaiaknak, s ezért nincs itt ebben semmi új dolog, nincs új látni való!Majd ő meg beárulja Mészárost és Tiborczot.Mészáros meg beárulja Orbán Viktort és az Orbán család minden tagját, és azután Polt Peti lemond, mert ugye holló a hollónak nem vájja ki a szemét!A szemét!Dőlni kezd a dominóból épített "vályog putri!"A patkányok
majd most jönnek a felszínre.
Nyírfa
@Nessy: 21.03

Én szankcionálnám őket.
Gregoryx
KIS TEHENET (ökröt) VÁRJÁK A HANGOSBEMONDÓNÁL !!!
human
@rokker33: Matolcsy nem árult el senkit. Végig azt tette amit Orbán elvárt. Orbán viszont semmiért nem vállal felelősséget. A mostani helyzetért sem. Szerencsére ebben a helyzetben minden pofon jó helyre megy. Üssék csak egymást. Ettől még persze Orbán és Matolcsy is milliárdos marad, igazi bukás nem lesz csak Matolcsy legfejebb kap egy bársonyszéket Orbántól valami nem szem előtt lévő helyen.
jáger laszló
Baszogatja-baszogatja,de OV nem tud leszakadni Matolcsyról mert a pénz-bankügyekhez sem ért és ebben a szar helyzetben/osztogatás után/szüksége van rá!!! Itt az angol nyelvtudás,blöfföléspopulizmus már kevés.. . csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
@namihami: tegnap 14:18 ♦ Jelszó: Sírig tartsd a pofád, a szolgálati utat be kell tartani, ami vonatkozik a pénzleosztásra is!
nemkati
Volt valaha Magyarországon olyan oligarcha réteg, amelyik a saját erejéből - és nem olyan közpénzből, ami elvesztette közpénz jellegét - és saját tehetsége révén felfoghatatlan luxusba emelkedett? A rendszerváltás óta volt ilyen, aki nem a Fidesz kutyájának kölyke? Vagy egyáltalán? Mit tettek le ezek az ország asztalára (a kifosztásán és tönkretételén kívül)? Mert a saját asztalukat jól megpakolták mindennel, mi szem-szájnak ingere.
csipetke
Lehet hogy matolcsiból lesz simicska2? Kár,hogy hagyják majd elmenni óriási vagyonnal, talán csak azért,hogy ne pofázzon ki dolgokat orbánról.
telegdilaci
@Pálinkás Pál:Valószínű hogy ezt a korrupt hazug rendszert belülről lehet megbuktatni!
Nyírfa
@Istenakinincsen: tegnap, 23.48

Bicskanyitogató.
ómió
Ezt most így "píszí" hazudni, efftársak!?
jáger laszló
Matolcsy már dolgozik azon,hogy a 4 milliárd$devizahitelt megkaphassa MO!!
hát ez s valami így 2022 dec, végén!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
roccobaba
Az igen vagy a nem, az miert nem hozható nyilvanosságra!?
pacal
Előbb-utóbb elbakja Orbán és olyannak megy neki, akit nem érdekel a saját sorsa, és vádalkut köt, hogy leleplezze az Orbán vezette maffiaállamot!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Sajnos nem fogjak. Jol raijesztenek matolcsira, aki rovidesen benyujtja felmondasat es eltunik, mint az O1G kitalaloja (a nevet mar elfelejtettem)
pacal
Ezt lehet, hogy elbakta az Orbán-kormány. Matolcsy nem az, aki félre néz (khm).
Sámannus
Kezdődik apa... A gazságügy is szinre lép... A zügyészség is..megkerül Kaja Ibrahim is Az régen volt hogy együtt kávéztak... Az oroszok iselkezdik kavarni a szart. A zemtéi és a zindex is forgatja ám a szemit. A zösszer poloska csúcsra jár. Hamarosan a tetevek is csípni fpgnak.
Istenakinincsen
@nemkati: ma, 08:47 Több mint érdekes, hogy a száz leggazdagabb magyar listán majdnem mind kormánypárti, vagy már kormánytisztviselő! Ez az egész színjáték csak a harácsolásról szól. Nincsenek hozzáértők csak üzletemberek!
Semmi sem számít már csak a pénz. Szánalmas undorító társadalmi rendszer ez. Az hogy előbb volt kormányközeli és úgy gazdagodott meg, vagy már kormánytagként az lényegében mindegy. (tyúk és a tojás esete:)
Amig a pénz az úr itt a földön rend nem lesz!
Istenakinincsen
@Nyírfa: ma, 09:37 Sajnos ez van és amig ez a nyomorék társadalmi/politikai/álvallásos rendszer működik (az egész földön), addig nehéz és lassú lesz a változás. Kis országunkban ebben a rendszerben viszonylag rövid időn belül talán Toroczkai mozgalma lehet esélyes a váltásra. Sok mindenben egyetértek vele és van amiben nem, de érdemes megnézni a videóit. Itt van egy a sok közül, tényeket közöl: www.youtube.com/watch?v=QdCxE9chl7g&t=182s
Azt pl nem értem hogy miért nem tudnak összefogni Jakab Péterrel és Hadházy Ákossal, stb? Szemlátomást ugyanazt akarják mégis úgy viselkednek mint ellenségek. (Az ellenzék ellenzéke???) Miért?
Nyírfa
@Istenakinincsen: Toroczkai? Te most viccelsz?
Istenakinincsen
@Nyírfa: Nem, csak próbálok tájékozódni(eligazodni). Nem tudok róla semmit, csak annyit látok amennyit bárki más.
Segíts, ha tudsz valamit:)
Nyírfa
@Istenakinincsen: Nézed a videóit, sok mindenben egyetértesz vele, majd azt állítod, hogy nem tudsz róla semmit...hm.:)
karma1
@nemkati: Reteg nem volt - de Gyurcsanyek elobb voltak egy tisztesseges uzlet reven gazdagok, mint ahogy vezeto beosztasba kerultek volna. Ok valoban nem "reteg" - de mervadoak lehetnenek minden, politikai baberokra toro (megelhetesi) politikus szamara.
(Egyebkent nalunk szokas az, hogy valaki joval elobb gazdagodik meg valamilyen tisztesseges forrasbol, tobbnyire farmerkodasbol, vagy egy jol szervezett, mas jellegu uzletbol, es csak UTANA gondol arra, hogyha mar a sajat mikrokornyezeteben az emberek elismerik, szeretik es tisztelik, akkor indul a helyi kepviselosegert, es ha meg feljebb akar menni, akkor arra is van lehetosege. En szemelyesen is ismerek ilyet, sot, a ferjem csaladtagja, - unokatestvere - volt egy ideig a penzugyminiszter). Igy viszont mar mindenki raer az emberek gondjaval foglalkozni, nem a sajat vagyonanak a gyarapitasaval.
Nyírfa
@karma1: tegnap,23.59

Hiszen az a normális - egészséges - útja a karriernek, amit leírsz!
Mondtam már, hogy irigyellek ezért az országért? Mikor fogunk mi eljutni ehhez a mentalitáshoz? 50 év? 100? Soha?
Istenakinincsen
@Nyírfa: tegnap, 23:30 Hááát...az hogy megnéztem néhány videóját még nem jelenti azt, hogy "ismerem". Szivem szerint megszabadulnék az összes harácsoló párttól, nyakkendős milliárdos élősködőtől, fehérgalléros bűnözőktől stb, de ez ma még Sci-Fi. Neked tudnod kell hogy mi a véleményem a mai társadalmi rendszerekről, de ebben a politikai közegben szerintem ők esélyesek a fideSS leváltására. Megmondhatod ha tévedek és elfogadom...hmm:)
Lepényleső
Aztán ennek a nyomozásnak is hasonló eredménye lesz mint az olajszőkítés ügyében végzett nyomozásnak;
akik vélhetően a főkolomposra vallottak,és azok is akik vallomásokat iktattak,rövid időn belül mind meghaltak?
( Minderre ráfejelve aki talán érintett leginkább lehetett,80 év titkosítást ez ügyben is simán elrendelhetett?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.