Csütörtök reggel az ukrán fővárosban, Kijevben, valamint a déli Herszon és Mikolajiv régiókban és a nyugati Zsitomir régióban is légiriadót rendeltek el az újabb nagyszabású orosz rakétatámadások miatt.

Csütörtök hajnalban ismét brutális rakétatámadás érte Ukrajna több régióját is

Sameer Al-DOUMY / AFP

A Reuters tudósítója és a helyi média jelentése szerint Kijevben, Zsitomirban és Odesszában is hallottak robbanásokat.

A Telex élő közvetítésében lehet olvasni arról is, hogy Odessza és Dnyipropetrovszk régiókban áramszünetet jelentettek be, hogy minimalizálják az energetikai infrastruktúrában keletkező esetleges károkat.

Forrás: Telex.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Az oroszok mit szólnának, ha Moszkvában légvédelmi sziréna hangjára ébrednének?
Ha az orosz anyák tömegei nem vonulnak a Kreml elé békét , a háború azonnali befejezését követelve, Oroszország elveszíti minden respektjét, amit a II, világháborúban szerzett.
pacal
Az oroszok barbárok voltak mindig és azok is maradtak. A 21. században sincs hozzáadott értékük, csak kitermelik, amit a föld ad és azt adják el pénzért.
Az oroszok buták, primitívek, erőszakosak és gonoszok!
kereső
Ahogyan anno a náci németek, úgy most az oroszok irják ki magukat a civilizált világból. Barbárok, terroristák- és mert a nagy orosz armija beficcsolt, amikor katonákkal/harcosokkal került szembe, igy a vétlenés védtelen civil lakosság ellen háborúzik. Nagy kunszt- gyerekekeket megölni, nőket megerőszakolni, milliókat elúzni szülőföldjükről, otthonaikat lebombázni, kirabolni. 300 ezer ukrán intenditású kisgyermeket "deportáltak" oroszországba, és nem tudni hány felnőttet. Orbán már 2020-ban emlegetett lakosság cserét- az zajlik. Az ukránokat elúzik, deportálják Vlagyivosztok környékére, és oroszokat telepitenek be a megsszállt területekre. Mint a Krimben - 2014-ben.
kereső
@Shikari: Majd te meg meséld el azoknak a szireknek, aleppóiaknak, akiket az orosz ölt meg és üldözött el.
Ennek a mostani agressziónak mi köze van ezekhez? Ukrajnna támadta meg Irakot? Ukránok harcoltak sziriában? Mi a jó francért mentesülne egy gazember agresszió, terrorizmus, egy másik gazemberség miatt.
Nem mellesleg Irakban és máshol is, az ISIS több civil likvidált /ölt meg, mint az amerikaiak. Csak nektek usa fóbiásoknak könnyebb mindazt rájuk kenni, amit a terrorista isis követett el.
Nyírfa
@pacal: Akkor te még soha nem olvastál orosz irodalmat, és nem hallgattad a zenéjüket.
kereső
@Shikari: Ne mond már. Ki a lófütty adott "ultimátumot" a volt szovjet érdekszférának 2021 decemberében? Nem mellesleg, majd minden héten más-és más indoklás szerepelt a putyini étlapon, hogy miért is.Mindenki válogassa ki a neki tetszőt- hogy miért öl gyermekeket, nőket, miért semmisiti meg az emberek otthonait, miért akarja kiirtani az ukránokat, ha már a nagy előd sztálinnak nem sikerül a holodomor idején. Mellesleg nem tudom mit zabáltok egy volt kgb-s főnökön.( kgb= az orosz kommunista párt politikai karhatalma) Ebből a kommunista kutyából nem lett civilizált demokratikus emberfő.
pacal
@Nyírfa: Az ébredésem a "Távolban egy fehér vitorla" volt, aztán jött minden - csőstül.
Emlékszel, amit régen írtam?
Nehéz gyerekkorom volt.
És ezen Thomas Mann sem segített.
pacal
@Nyírfa: Csak vicceltem! (tudok ilyesmivel is viccelni - Bocsánat!)
Nyírfa
@pacal: Persze, beazonosítottalak, így , utólag. Azonban az egész népre akkor sem áll, amit ráaggattál.
Véleményem szerint, a Lenin által vezetett forradalom teremtette meg annak a lehetőségét, hogy a kapitalizmus óriási fejlődésen menjen keresztül a XX. század 2. felében.
És még mi mindent tettek le az asztalra tudományban, művészetben. Nincsen csak világos vagy csak sötét, még ha az orosz politika most éjfekete is.
csak úgy....
@Shikari: tibim, te egy szánalmas elmebeteg!
kereső
@Shikari: Ennyi idő után már tudhatnád, hogy nem vagyok vevő a kreml propagandájára. Én azoknak a magyaroknak hiszek, akik karácsonykor "Mennyből az angyal-"t énekelve kivántak a frontról boldog!!!karácsonyt, és akik október 23.-án ukrán és lukas magyar (56-os) zászlóval köszöntötték az ünnepet, miután részt vettek több Herszon környéki település felszabaditásában. Tisztelet a Hősöknek!
csak úgy....
@Shikari: tény,hogy te egy súlyos elmebeteg!
pacal
Barbár gecik az oroszok - gyilkosok, nem Európaiak - primitív buta ázsiaiak!!!
És sérelmezik, hogy Amerika védekezik ellenük.
Ezzel bebizonyította az orosz csürhe, hogy kell ellenük védekezni!

Egy hagyományos fegyverrel vívott háborúban Oroszország alulmaradna.
Tönkre lenne bombázva, egy igazi háborúban.
Oroszország megbukott !!!
kereső
@Shikari: Egy valamit mindig elfelejtetek- az 1994-es Budapesti Momerund alapján három ország vállalta!!! Ukrajna szuverenitásának, és területi sérthetetlenségének garantálását: USA, Nagy-Britannia, és Oroszország( később ehhez gyakorlatilag majd egész Európa, és a világ számos más állama csatlakozott). Oroszország ezt a megállapodást 2014-ben felrúgta.
Majd 2022.-ben is!, immár kiterjedt formában. Ennek egyik valószinűsithető oka, hogy a Merkel vezette Európa bambán félrenézett- és még meg is simogatta az orosz medvét.USA...szintúgy. Anglia meg akkor még Eu tag.
Most az USA, amikor látta, hogy azukránok Kijev alatt x@rrá verik az orosz elit egységeket- mindenféle segitség nélkül,
el kezdte vállalni azon kötelezettségét, amelyet 1994-ben tett, ez a fegyver szállitások oka. És ez Anglia részéról is- mindkét állam felmérte, hogy nem gödörbe megy a támogatás. És azután csatlakoztak a franciák, az olaszok, vonakodva bár de a németek is. Szó nincsen arról,ez csak a ti kreml utáni dumátok, hogy USA háború- nem, ez a vállalt kötelezettség teljesitése. Putyin meg szószegő, hazug lett, egy megbizhatatlan terrorista agresször. Ha az usa-ban trump lenne az elnök, akkor az usa beállt volna a szószegők sorába- és elmondhatnák azt, amit a magyarok mondhatnak putyin kiszolgálása miatt: "szószegők lettünk...). Putyin nem jó fiú, putyin egy hazug, megalomániás terrorista- olyan, mint bin laden volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.