Bár az allergiára és az esetleges anafilaxiás reakciókra vonatkozóan túl kevés a közzétett bizonyíték, az EU Bizottsága úgy véli, hogy a lehetséges allergiás reakciókat nem kell külön címkézési követelményekkel ellátni. Nagy a valószínűsége azonban annak, hogy a rákfélékre, puhatestűekre és poratkafélékre allergiás emberek is allergiás reakciókat fognak mutatni, ha olyan termékeket fogyasztanak, amelyekhez házi tücsköt adtak. A rovarok számára etetett szubsztrátra pedig újabb allergiás reakciókat is kiválthat. Ezért csak akkor van címkézési kötelezettség, ha a termék "Acheta domesticus" port tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy az embereknek maguknak kell megtudniuk, hogy az "Acheta domesticus"-t porrá őrölték és élelmiszerrel keverték, és saját felelősségükre ellenőrizniük kell, hogy allergiás reakciót válthatnak-e ki.

Forrás: vadhajtasok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

archive
@durbincs: Hát ez nem jött össze .. hiába a hangzatos cím, hogy rovarokat etetnének velünk!! Pont a fő lapod az Origó írta: "E ROVARBÓL SZÁRMAZÓ KÉSZÍTMÉNYEK MEGHATÁROZOTT TENYÉSZTÉSI ÉS ELKÉSZÍTÉSI FELTELEK MELLETT BIZTONSÁGOSAK, EGÉSZSÉGESEK ÉS MAGAS FEHÉRJETARTALMÚAK." (www.origo.hu/gazdasag/20220211-hazi-tucsok-elelmiszer.html) Élelmiszer összetevőként is engedélyezték.
Jozefina
Magyarországon komoly kutatás folyik e témában!!!
Étkezési céllal rovarokat forgalmazni ma Magyarországon lényegében törvényen kívüli tevékenységnek számít, a tudományos kutatások előremutató eredményei, a robbanásszerűen fejlődő nemzetközi piac, és a csillapíthatatlan gasztronómiai érdeklődés viszont hamar elsöpörheti a tiltást. Arról nem is beszélve, hogy rovart fogyasztani nem csupán egészséges és fogyókúrás, hanem környezetkímélő is. Pintér Richárd, a rovarevés úttörő hazai kutatója mesélt a lisztkukacok és a gyászbogárlárvák gasztronómiai karrierjéről.
Érdekes cikk! El kell olvasni!!
hvg.hu/elet/20180307_eheto_rovarok_rovarliszt_rovartermek_pinter_richard_bug_banquett_rovaripari_konferencia
Törölt Nick
@durbincs: Most is eheted ha szereted, nem kell hozzá engedély.
Törölt Nick
@durbincs: A fő pondró @Maccska: álnéven fut. Edd meg nyugodtan, nem fog hiányozni senkinek.
csak úgy....
én maradok a finoman elkészített @KisTehen: nél! azt tudod boci,hogy te vagy a kedvencem,ha kikerülsz a sütöböl már nem is vagy akkora marha mint élöben! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.