Bár az allergiára és az esetleges anafilaxiás reakciókra vonatkozóan túl kevés a közzétett bizonyíték, az EU Bizottsága úgy véli, hogy a lehetséges allergiás reakciókat nem kell külön címkézési követelményekkel ellátni. Nagy a valószínűsége azonban annak, hogy a rákfélékre, puhatestűekre és poratkafélékre allergiás emberek is allergiás reakciókat fognak mutatni, ha olyan termékeket fogyasztanak, amelyekhez házi tücsköt adtak. A rovarok számára etetett szubsztrátra pedig újabb allergiás reakciókat is kiválthat. Ezért csak akkor van címkézési kötelezettség, ha a termék "Acheta domesticus" port tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy az embereknek maguknak kell megtudniuk, hogy az "Acheta domesticus"-t porrá őrölték és élelmiszerrel keverték, és saját felelősségükre ellenőrizniük kell, hogy allergiás reakciót válthatnak-e ki.
Agybaj, de igaz: napokon belül rovarokat és férgeket etet velünk az Európai Bizottság
Forrás:
vadhajtasok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Kapcsolódó cikkek
Népszerű az Interneten
Itthon
- 2024. May 10., 21:35
Bekeményít Brüsszel – Keményen odapörköl Orbán Viktornak
Itthon
- 2024. May 10., 20:55
Luxuskikötőbe luxusétterem dukál – Itt nyit éttermet Gerendai Károly
Itthon
- 2024. May 10., 20:15
Megvolt a könnyes búcsú – Elhagyta Magyarországot a kínai elnök
5 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás
További ajánlatok
Szórakozás
- 2024. May 10., 22:00
Fóton koncertezik Farkas Gábor zongoraművész
Szórakozás
- 2024. May 10., 14:35
Kalandra Fel! Kerékpáros expedíció a Wenckheim család nyomában
Szórakozás
- 2024. May 9., 16:33
Munkácsy 180 – Különleges programdömping várja egész évben az érdeklődőket
Étkezési céllal rovarokat forgalmazni ma Magyarországon lényegében törvényen kívüli tevékenységnek számít, a tudományos kutatások előremutató eredményei, a robbanásszerűen fejlődő nemzetközi piac, és a csillapíthatatlan gasztronómiai érdeklődés viszont hamar elsöpörheti a tiltást. Arról nem is beszélve, hogy rovart fogyasztani nem csupán egészséges és fogyókúrás, hanem környezetkímélő is. Pintér Richárd, a rovarevés úttörő hazai kutatója mesélt a lisztkukacok és a gyászbogárlárvák gasztronómiai karrierjéről.
Érdekes cikk! El kell olvasni!!
hvg.hu/elet/20180307_eheto_rovarok_rovarliszt_rovartermek_pinter_richard_bug_banquett_rovaripari_konferencia