Ujhelyi István EP-képviselő az Európai Néppártot okolja, amiért védőernyőt tartottek a Fidesz fölé. Ennek pedig a néppártiak vezette Svédország is issza a levét.

Sötét zsarolásokba beszorult, harmadrangú szereplő – Ujhelyi bicepszméregető Fideszről beszélt a svédeknek

Ujhelyi István felvilágosította a svédeket. Forrás: Facebook

A Fidesz minden magyar nevében packázik Svédországgal és Finnországgal, de önöknek tudniuk kell: Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal! A Fidesz-kormány nem a teljes magyar nemzet, hanem pusztán egy szűk, pénzhajhász elit érdekeit képviseli, ráadásul jól láthatóan egy bonyolult világhatalmi játszma sötét zsarolásaiba beszorult, harmadrangú szereplőjeként

– írta Ujhelyi István baloldali EP-képviselő az Europaportalen svéd hírportálon megjelent véleménycikkében – vette észre a 24.hu.

A fideszes parlamenti szavazógépezet hónapok óta halogatja a két északi ország NATO-csatlakozásának támogatásáról szóló határozat elfogadását, majd végül a török kormányhoz hasonlóan úgy döntött, hogy szétválasztja a két ország kérelmét, és egyelőre – hétfőn – csak a finn csatlakozásról szavaz a parlament.

Ujhelyi ezzel kapcsolatban úgy fogalmaz:

a finn és svéd NATO-csatlakozás blokkolása a magyar kormánypárt részéről pitiáner dolog. Átmeneti bicepszméregetés és némi kedveskedés Moszkva fura urának. Arról lehetne vitatkozni, hogy a magyar jogállamiságot minősítő svéd és finn vélemények mennyire voltak megalapozottak (sajnos, többségük igen), de jelen helyzetben arról van szó: Magyarország a NATO tagjaként akarja-e, hogy Svédország és Finnország csatlakozzon ehhez a katonai, védelmi szövetséghez. Naná, hogy akarja. Hülyék lennénk, ha nem bővítenénk azt a közösséget, amely minket is megvéd, ha kell.

Orbán Viktor tudatosan és ijesztő tehetséggel építette ki illiberális rendszerét, amit az Európai Unió és nyugati szövetségeseink is hosszú ideig csak bénultan néztek, vírusszerű terjeszkedését megtűrve figyelték, vagy épp alábecsülve a mögötte húzódó szándékot és veszélyeket, egyszerűen nem foglalkoztak vele. Hát, jó napot kívánok, jelentem: a mű elkészült. És ott dug botokat a küllők közé, ott gátolja az európai integráció mélyülését és az európai közösség megerősödését, ahol csak alkalma nyílik rá. Az Európai Néppárt rideg önérdekből vagy teljes alkalmatlanságból, de hosszú éveken át tartott védőernyőt Orbánék illiberális építkezése fölé, most viszont már hiába akarják visszakergetni a szellemet a palackba.

Ez már csak azért sem lényegtelen, mert a jelenlegi három svéd kormánypártból kettő a Néppárt tagja, vagyis a Fidesz egy volt szövetségesei által vezetett ország NATO-csatlakozását blokkolja.

Forrás: 24.hu
Fotó: Facebook

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
ma, 11:31 ♦ bocs, link pótolva: „Megsérteni csak tiszteséges embert és tisztességes asszonyt lehet; tolvajnak azt mondani hogy tolvaj, csak ténymegállapítás." ( Lev Tolsztoj)
twitter.com/janos_hary/status/1638601248835248135/photo/1
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@csipetke: A fidesz képviselőknek nincs saját szavazati joguk a Kocsis a beintő kiabáló azzal most igen vagy nem.
drrotf
Aki nem akarja, hogy egy olyan ország mint Svédország a NATO tagja legyen, az nem akarja, hogy ez a védelmi szervezet erősebb , ütőképesebb legyen!Ilyenkor nem gondolom hogy azt kellene mérlegelni, hogy melyik ország hogyan kritizálta a másikat, hanem csak azt ,hogy most egy erősebb védelmi képességű szervezetnek legyünk a tagjai.Aki ezt nem érti az minek politizál?
Eladott Ország
@go on: tegnap, 20:01 ☻ Az Orbán rezsimnél csak jobb lehet, még az is, ha az utcán spontán választunk kormányt.„Senki sem olyan veszedelmes mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.” ( Márai Sándor)
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274682539_2026339450904112_4270137531423392927_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=IiUnGNQdJewAX8OBDkj&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfA4eGi_FGIomo8NeUq3i8hMObsrXhD2SPh-WTnz9lTIVA&oe=642B021A
Aki képes lemondani az euró milliárdokról csak azért, hogy még többet tudjon lopni, és ne ellenőrizzék, annak börtönben van a helye! Ja, és aki a köz pénzét sajátjaként kezeli.
Pegero
Ujhelyi egy szutyok hazaáruló, már az MSZP is rühelli ezt a patkányt.
surdilloFUJT
@Pegero: téged szunyogcsődör meg a cece legyek,meg a lódarazsak utálnak,mert szartúró fidessnyalonc vagy!!!Akik használták és használják az eszüket azok úgy viselkednek az MSZP-ben mint Újhelyi!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.