Ujhelyi István EP-képviselő az Európai Néppártot okolja, amiért védőernyőt tartottek a Fidesz fölé. Ennek pedig a néppártiak vezette Svédország is issza a levét.

Sötét zsarolásokba beszorult, harmadrangú szereplő – Ujhelyi bicepszméregető Fideszről beszélt a svédeknek

Ujhelyi István felvilágosította a svédeket. Forrás: Facebook

A Fidesz minden magyar nevében packázik Svédországgal és Finnországgal, de önöknek tudniuk kell: Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal! A Fidesz-kormány nem a teljes magyar nemzet, hanem pusztán egy szűk, pénzhajhász elit érdekeit képviseli, ráadásul jól láthatóan egy bonyolult világhatalmi játszma sötét zsarolásaiba beszorult, harmadrangú szereplőjeként

– írta Ujhelyi István baloldali EP-képviselő az Europaportalen svéd hírportálon megjelent véleménycikkében – vette észre a 24.hu.

A fideszes parlamenti szavazógépezet hónapok óta halogatja a két északi ország NATO-csatlakozásának támogatásáról szóló határozat elfogadását, majd végül a török kormányhoz hasonlóan úgy döntött, hogy szétválasztja a két ország kérelmét, és egyelőre – hétfőn – csak a finn csatlakozásról szavaz a parlament.

Ujhelyi ezzel kapcsolatban úgy fogalmaz:

a finn és svéd NATO-csatlakozás blokkolása a magyar kormánypárt részéről pitiáner dolog. Átmeneti bicepszméregetés és némi kedveskedés Moszkva fura urának. Arról lehetne vitatkozni, hogy a magyar jogállamiságot minősítő svéd és finn vélemények mennyire voltak megalapozottak (sajnos, többségük igen), de jelen helyzetben arról van szó: Magyarország a NATO tagjaként akarja-e, hogy Svédország és Finnország csatlakozzon ehhez a katonai, védelmi szövetséghez. Naná, hogy akarja. Hülyék lennénk, ha nem bővítenénk azt a közösséget, amely minket is megvéd, ha kell.

Orbán Viktor tudatosan és ijesztő tehetséggel építette ki illiberális rendszerét, amit az Európai Unió és nyugati szövetségeseink is hosszú ideig csak bénultan néztek, vírusszerű terjeszkedését megtűrve figyelték, vagy épp alábecsülve a mögötte húzódó szándékot és veszélyeket, egyszerűen nem foglalkoztak vele. Hát, jó napot kívánok, jelentem: a mű elkészült. És ott dug botokat a küllők közé, ott gátolja az európai integráció mélyülését és az európai közösség megerősödését, ahol csak alkalma nyílik rá. Az Európai Néppárt rideg önérdekből vagy teljes alkalmatlanságból, de hosszú éveken át tartott védőernyőt Orbánék illiberális építkezése fölé, most viszont már hiába akarják visszakergetni a szellemet a palackba.

Ez már csak azért sem lényegtelen, mert a jelenlegi három svéd kormánypártból kettő a Néppárt tagja, vagyis a Fidesz egy volt szövetségesei által vezetett ország NATO-csatlakozását blokkolja.

Forrás: 24.hu
Fotó: Facebook

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
ma, 11:31 ♦ bocs, link pótolva: „Megsérteni csak tiszteséges embert és tisztességes asszonyt lehet; tolvajnak azt mondani hogy tolvaj, csak ténymegállapítás." ( Lev Tolsztoj)
twitter.com/janos_hary/status/1638601248835248135/photo/1
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
..." És ott dug botokat a küllők közé, ott gátolja az európai integráció mélyülését és az európai közösség megerősödését, ahol csak alkalma nyílik rá. "
Na de gondoljunk csak bele, ki is kezdte ezt a küllők közé dugó botjátékot ?...nem a hazaáruló bukott baloldal ? ...nem az a ma már egyvelegbe tömörült mindenpártot megjárt szarháziak egyesülete akik minden erejüket és ismeretségüket arra használták, hogy Magyarországnak minél több ellenséget szerezzenek a zunióba, hogy hazárd hatalmi vágyaikat valahogy véghezvihessék, mindent megígérve uniónak, külföldnek hogy ha ők jutnak hatalomra itt azt csinálhat mindenki amit akar ?
Remélem eljön az az idő amikor ezek a senkiházi árulók megfizetnek a tetteikért.
Maxipocak
Teljesen igaz. Azt még hozzátenném hogy hazaáruló patkány egytől-egyig. Köztörvényes bűnözők is, azt se felejtsük.
Nessy
@KisTehen: A "független" kormányfrakcióra gondol? Akik naponta csinálnak ebben a témában ellenpólust a szájukból? Akik fél nap alatt szavaznak meg akár 50 oldalas törvény javaslatokat??
Eladott Ország
Kedves Európai Unió! A fidesz maffiát 12 éven át tápláltátok dédelgettétek. Most álmélkodtok rajta, hogy egy szörny született.
twitter.com/janos_hary/status/1638813535319801856/photo/1
„Megsérteni csak tiszteséges embert és tisztességes asszonyt lehet; tolvajnak azt mondani hogy tolvaj, csak ténymegállapítás." ( Lev Tolsztoj)
Eladott Ország
ma, 11:31 ♦ bocs, link pótolva: „Megsérteni csak tiszteséges embert és tisztességes asszonyt lehet; tolvajnak azt mondani hogy tolvaj, csak ténymegállapítás." ( Lev Tolsztoj)
twitter.com/janos_hary/status/1638601248835248135/photo/1
Pálinkás Pál
éppen ezért esedékes lenne egy sniper kommandó figyelmébe ajánlani...ennél a patkánynál felejtsék el a jogi megoldásokat..sőt, bizonyos szint felett sz összes fideszesnél...
jesz
Újhelyi a nagy szarkeverő...ő az, aki mindenért az unijóba szalad, hogy tegyenek már valamit...ő szívesen lenne a miniszterelnök.
Havanagi
"Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal!" Ezt lehet hangoztatni ezerrel-mert már unalmas is-, az ellenzéknek ezt meg is kellene mutatni.Nem mástól kell várni,hogy kikaparja a gesztenyét !Jó lenne már,ha ezt mind az ellenzéki pártok,mind az ellenzéki szavazók jól a fejükbe vésnék.
Maxipocak
@Havanagi: azt azért tedd hozzá, ha az az usq. 2,8millió polgártársunk aki nem szavaz évek óta, felemelné a seggét és méltóztatna elrongyolni szavazni, akkor is más lenne a szitu.
csak úgy....
fideszék faxán elvágták magukat az eu. tól és a v4 töl aminek meg lesz a következménye! nem értem a buta birkáikat, akiknek még mindíg nem esett le a garas és a hibbant kedvenceiket védik,dicsöítik , hogy szerintük mindenki hülye csak 0rbán nem!?
kereső
Ó, hát a nagyon "szuverén" orbán, nagyon "szuverén" 135 bátorokja megvárja ,, amig putyin/erdogan zöld tárcsát nem mutat.
Azután majd , talán!!! szavaznak- amint megérkezik az eddigi x@rakodásuk ára orbán valamelyik bankszámlájára. Mint a 7 milla guruló dollár a baltás gyilkosért.
justhpeter
Orbán egy köztörvényes bűnöző és ezt minden olyan ország tudja, amelyiknek követsége működik az országban.
csak úgy....
@KisTehen: örülök,hogy a buta birkával úgy érezted,hogy hozzád is szóltam! :)
boci,te csak egy tudálékos pötsch, ungyan úgy mint
@Shikari: @Maccska: és a többi fidesz idióta!
csak úgy....
@Shikari: @Maccska: te tibim butább vagy mint egy 8 éves kissrác,akinek kb. annyi fogalma van a politikáról mint neked! te csak arra vagy jó,ha valakire rámutat a fidesz azt te gondolkodás nélkül elkezded köpködni! ritka buta magyaros népszokás..
ómió
A "neobolsisodottak", mint "védőernyő" a Fidesznek!? Más delíriumai is vannak az efftársnak!?
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 10:35
Ez a hónap vicce.Látod tudsz te humoros is lenni.HAHAHA.Orbántól független parlament HAHAHA kurva jó HAHAHA.
simmering73
@KisTehen: 10:35 Független magyar parlament. Kis humorzsák. Megnevettettél, megérdemled a kockacukrot.
David
@Csizmás Kond: - Én javasoltam a magyar parlamentnek hogy az antiszemita svédeket ne engedje be a NATO-ba, ott ahol holkauszt emlékmüveket gyaláznak meg, nincs semmi keresnivalója a mi katonai szövetségünkben. Ha sikerül nekik ezt a jogállamisági problémát helyrehozni akkor beszélhetünk a megoldásról.
David
Újsz@rhelyit már több ország is "persona non grata"-nak nyilvánitotta, hamarosan Kína is megteszi, olyan aljas módon áskálodik ellenük.
csipetke
@KisTehen: 10:35 Te tényleg azt hiszed,hogy a 133 nyalonc dönt bármiről is? Miért nem veszitek már észre,hogy itt egyszemélyes kormányzás van?Minden szirszarról orbán dönt. Ha valaki ellene beszél,azt kirúgja. A többi meg egzisztenciális okokból eljátssza a bólogató jancsit. De jót röhögtem.- a "független magyar parlament" jelzőn
go on
Ha nem lennél egy MSZP-ből kirúgott senki, akár még számÍtana is amit mondasz.
De az van, hogy kirúgtak az MSZP-ből, te alkoholistává vált köcsög.
Még pár hónapod van hátra és mész a sűllyesztőbe.
Az ország igazi baja nem Orbán, hanem az, hogy egy béna pöcs az elleínzék!
szaboria1
@csipetke: A fidesz képviselőknek nincs saját szavazati joguk a Kocsis a beintő kiabáló azzal most igen vagy nem.
drrotf
Aki nem akarja, hogy egy olyan ország mint Svédország a NATO tagja legyen, az nem akarja, hogy ez a védelmi szervezet erősebb , ütőképesebb legyen!Ilyenkor nem gondolom hogy azt kellene mérlegelni, hogy melyik ország hogyan kritizálta a másikat, hanem csak azt ,hogy most egy erősebb védelmi képességű szervezetnek legyünk a tagjai.Aki ezt nem érti az minek politizál?
Eladott Ország
@go on: tegnap, 20:01 ☻ Az Orbán rezsimnél csak jobb lehet, még az is, ha az utcán spontán választunk kormányt.„Senki sem olyan veszedelmes mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.” ( Márai Sándor)
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274682539_2026339450904112_4270137531423392927_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=IiUnGNQdJewAX8OBDkj&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfA4eGi_FGIomo8NeUq3i8hMObsrXhD2SPh-WTnz9lTIVA&oe=642B021A
Aki képes lemondani az euró milliárdokról csak azért, hogy még többet tudjon lopni, és ne ellenőrizzék, annak börtönben van a helye! Ja, és aki a köz pénzét sajátjaként kezeli.
surdilloFUJT
@Pegero: téged szunyogcsődör meg a cece legyek,meg a lódarazsak utálnak,mert szartúró fidessnyalonc vagy!!!Akik használták és használják az eszüket azok úgy viselkednek az MSZP-ben mint Újhelyi!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.