Nyikolaj Patrusev, a Biztonsági Tanács titkára pénteken jelentette be, a Nyugat által Ukrajnának szállított, szegényített urántartalmú lövedékek megsemmisítése után egy radioaktív felhő keletkezett, amely Európa felé sodródik.

A Kreml azt állítja, Ukrajnától nyugatra "radioaktív felhő" boríthatja be az eget Európában
Fotó: Pixabay

Patrusev arra is emlékeztetett, hogy Joe Biden amerikai elnök csütörtökön Japánba érkezett, a G7-ek csúcstalálkozójára.

A nyugati országok vezetői amerikai nyomásra az Ukrajnának nyújtott segélyekről is tárgyalni fognak

– vélekedett Patrusev. Azt is megjegyezte, hogy "a történelem során nem egyszer segítettek más más országoknak ilyen módon az amerikaiak".

Ukrajna sem maradt ki a sorból. Az amerikaiak szállítottak nekik szegényített uránnal töltött lőszereket. Azok megsemmisítése radioaktív felhőt okozott, amely most Nyugat-Európa felé tart. Lengyelországban máris a sugárzás szintjének emelkedését regisztrálták

– figyelmeztetett Patrusev, akinek szavairól a TASZSZ orosz állami hírügynökség számolt be.

Massimo Sideri, a Corriere della Sera olasz napilap rovatvezetője azonban megjegyzi, hogy a szegényített urán egy nehézfém, „amely semmiképpen sem lehet oka bármilyen radioaktív jelenségnek, legkevésbé a levegőben”.

Amennyiben egy szegényített uránt tartalmazó hadianyagraktárt ért találat, biztosak lehetünk benne, hogy annak nem lesznek drasztikus következményei

– jegyezte meg.

Sideria arra is rámutatott, hogy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) nem adott ki semmilyen figyelmeztetést – írja az Index a Sky News nyomán.

Forrás: Index

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Hogy Patrusev szemét és hülye, az rendben van, ez a munkája. Ha meg valaki elhiszi amit Patrusev mond, az a kémiaoktatás csődje...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Péter2
Ki semmisítette meg a gyengített urántartalmú lövedékeket ? Aki is kicsit jártas a dologban , ezek nem okoznak radioaktív felhőt , még ha tonnaszám robbantanák fel őket , amúgy ezeket a lövedékeket páncéltörésre használják , és harckocsiból lövik , az urán keménységét használják ki , annyira nem veszélyes , hogy a harckocsi " küzdőterében " egy légtérben ülnek a kezelők a lövedékekkel ! Ruszki propaganda egy mocsok a fideszével !
Németh István
AZ állítás tény! és lesz még gammasugaró lágy kenyér nem kell beszarni!
Mocskos angolok megérdemlik az atomtöltetet, az usa-val együtt! Ha az usa-kanada-angol-Eu. vezérkari tengely nem tér észre és nem fejezik be a háborút amit ők gerjesztettek a beinvesztált vagyonaik (felvésárolt földterületek) érdekében > megdöglik Európa, de garantáltan az usa-kanada anglia és moslék németek, franciák is > na de a beneluxok sem kivétel és rohadjanak is meg!! szar mocskos terrorista agresszorok!
Giovanni Alba
"A szegényített urán az, ami visszamarad, amikor természetes uránból kivonják az atomerőműi fűtőanyagokhoz vagy az atomfegyverekhez szükséges 235-ös hasadó izotópot. A 235-ös izotóp azonban csak az összes urántartalom körülbelül 0,72 százalékát teszi ki, úgy, hogy a szegényített urán szinte teljes egészében a 238-as izotópból áll. A szegényített urán és a természetes urán között semmi vegyi vagy mérgezési hatásbeli különbség nincs (mivel ugyanannak az elemnek az izotópjai), csupán a sugárzása alacsonyabb körülbelül 40 százalékkal. A szegényített urán az atomipar hulladéka. Szerte a világon 1,1 millió tonna szegényített urán fekszik el tárlókban; amihez évente legkevesebb 46 000 tonna jön hozzá. A szegényített urán előállításának éllovasai az Egyesült Államok és Oroszország, messze mögöttük Nagy-Britannia és Kína."
Nagyobb a sűrűsége(fajsúlya) mint az ólomnak, ezért úgy megy át a páncélon, mint az acélgolyó a nedves itatóson.
jáger laszló
Fölösleges a kérdés
Objektív mérőeszközök léteznek!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Giovanni Alba
@jáger laszló: tegnap, 23:33
Ezért kell leépíteni (kevésbé irodalmian: lerohasztani) az oktatást, így elég a pórnépnek azt mondani hogy urán, és egyből jön a válasz: mindmeghalunk, megöl az atom. Ha meg valaki kiáll és elmagyarázza a természetes háttérsugárzást, akkor a birka bólogat, de öt perc múlva már csak azt bégeti: urán, atombomba, mindmeghalunk, de évente egyszer elmegy mellkasröntgenre jólnevelten.
Néro2
@Qqberci: Már csak az iskolarendőr oktat kémiát meg fizikát is. Ilyen Sikeresen.
De hát mint tudható jóvanezígy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.