A Roszatom az orosz terror támogatója az ukrán miniszterelnök szerint.

A paksi bővítés Ukrajnában is visszhangot ver, jegyzéket írtak az EU-nak

Kép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Ukrajna jegyzéket intézett az Európai Unióhoz, amelyben sürgette a Roszatom orosz nukleáris energetikai konszern magyarországi atomreaktor-építési projektjének felülvizsgálatát – közölte Denisz Smihal ukrán miniszterelnök csütörtökön a Telegramon. Smihal ebben így fogalmazott:

A Roszatom a Putyin-rezsim része, támogatja az orosz terrorcselekményeket, és veszélyezteti a nukleáris létesítményeket. Arra számítunk, hogy felülvizsgálják a magyarországi nukleáris reaktorok építési projektjének Roszatom általi megvalósításáról szóló előzetes döntést.

Hozzátette, hogy ezt a kérdést már felvetette a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tanácsának szerdai, Párizsban tartott miniszteri szintű értekezletén elmondott beszédében is.

A kahovkai vízerőmű katasztrófája és a zaporizzsjai atomerőmű orosz elfoglalása fényében az ilyen döntések szürreálisnak tűnnek

– írta Smihal a magyar kormánynak a Roszatom melletti elköteleződéséről. Szerinte szigorítani kell az Oroszország elleni szankciókat, különösen olyan területeken, mint az atomenergia.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Csizmás Kond: mikor a magyarok vétóznak az szerinted rendben? te a politikára úgy gondolsz mint egy kocsmai veszekedésre? sicc,te curvára buta..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...úgy látszik nincs elég bajuk az ukrán vezetésnek, hogy mindig a másét búsulják...
csak úgy....
@Csizmás Kond: mikor a magyarok vétóznak az szerinted rendben? te a politikára úgy gondolsz mint egy kocsmai veszekedésre? sicc,te curvára buta..
Péter2
@Csizmás Kond: A németek már kiszálltak a projektből , és már a franciák is gondolkodnak , hogy nem veszik át a németek helyét , hanem ők is kiszállnak .
Csizmás Kond
@Péter2: ...ja persze...és vége lesz a háborúnak s majd egymást fogják taposni, hogy ki szeljen nagyobbat le abból amit azelőtt hisztiből elkerült...
Péter2
@Csizmás Kond: Nem a háborúról van szó , a következményéről , nem lesz paksi erőműnek vezérlő egysége " az egyik legfontosabb elem , mert ennek a 2 cégnek a technológiáját fogadja csak el a nemzetközi atomenergetikai központ , mert ennek az engedélye nélkül nem működhet az erőmű !
Csizmás Kond
@Péter2: ...várjuk ki a végét...
az ilyen dolgokat azelőtt letárgyalják, még mielőtt nekifognának, minden nézetből és eshetőségből...
...amúgy nemztközi...minden orosz erőműnek ezek adták az engedélyt, vezérlőegységet és mindent ?...vagy kínainak vagy indiainak...?
jesz
mai hír, hogy a franciák mindent átvesznek a bővítéshez...azt, amit a Siemens nem akar megcsinálni, azt amit a yenkik nem akarnak szállítani, meg még a rossebb tudja kitől mit...szép csendben kiderül, a betonon kívül minden a franciáktól fog jönni...
Ez is valami...az ukránok meg fordítva ülnek a pacin...
Péter2
@Csizmás Kond: Egy környező ország is elég, hogyha úgy látja , hogy nem biztonságos megvétózhatja Paks 2 működési engedélyét , európán belül kicsi a hely , Oroszországgal addig nem foglalkoznak , mert egy diktatúra , és nincs orosz atomerőmű olyan közelségbe ami egy katasztrófa esetén , lakhatatlanná tenne 50 vagy annál sokkal több négyzetkilométert ,az országhatárain kívül , HAMAR ELFELEJTETTÉTEK CSERNOBILT , MAYAKOT mid a 2 baleset az elavult orosz technika és technológia eredménye . Európába ha nem a német vagy francia a 2 ország valamelyike építi az erőmű vezérlését , el is felejthetitek , az Osztrákok lesznek az elsők akik vétózni fognak , a 2 Szlovákok és így tovább , és még ott van a nemzetközi atomenergetika, akik nem fogják engedni működni , pl Iránnak nem engedtek atomerőművet építeni , annak ellenére megcsinálták , de nem működik , nemzetközileg rájuk hatottak !
Péter2
@Péter2: Amit még kifelejtettem , ha úgy látják , hogy valami miatt nem biztonságos , az erőmű hasadóanyaggal sem tudjátok feltölteni , mert több országon keresztül jön a hasadó anyag , és a vonatot nem fogják átengedni , ugye mennyi akadék tud lenni ? Itt még sokkal nagyobb lesz a biztonsági elvárás mint Paks 1 nél volt , már a technika is jobb , már a betonba is belel lehet látni , hogy minden benne e van , meg elég vastag e , milyen a minősége , régen is volt ilyen , csak most sokkal pontosabban lehet mérni , még kisebb tűréshatárral Európa """ közepén , a legkisebb esélyt sem szabad megadni, a legkisebb balesetnek sem !
Csizmás Kond
@Péter2: ...vétó..mióta kitört a háború azóta vétózzák szerre mindenki...mégis tart...és szerintem neked mint orosz azzal van bajod...mert katasztrófák történnek az egész világon
Németh István
Az ukrán vezetés annyira kapzsi, hogy mindekire irigyek > a saját érdekükbe vélelmezik mindezt, holott amikor egy más idegen nemzet netán Európa gyarapaodhatna > akkor ha akarna még jobban is segíthetne a > BAJBAN lévőknek ! Csak hogy az ukrán füldteke nincs bajban csak a jelenlegi vezetői gerjesztik azt, mivel az usa tulajdonosok >>> velük a hülye néppel védetik az illetéktelenül kivásárolta a zelinszkíj és bandáűja részéről eladott földi javakat!
Az ukrán vezetés egy moslék szemét az usa-Eu. vezetéssel egyetemben! Hányadékok!
A lényeg a világnak való károkozás, mindent mindenkit gyengíteni akit csak lehetséges, hogy valamiféle előnyt szerezhessenek a hatalmuk stabilizálásához! Aljsa szar banda, cska a PUTYIN képes a világ rendkjét helyreállítani a Knaí-Indiai-arab világ- a török és a kóreai-vietnámi hazafiak segedelmével! Az aljas öngyilkos japánok a hirosíma-nagaszaki elszenvedői meg csak nyalják az usa seggét >nagyon megérdemlik a nagy fostos picsát!
Péter2
@Csizmás Kond: Az orosz technikával van bajom , mert elavult , csak nézd meg a világpiacot , látsz egy orosz gyártmányú mp lejátszót ? Vagy egy mobiltelefont ? Na nem véletlen , valamikor foglalkoztam tv javítással , pl a 80 években a Videoton által gyártott Infra Color tv kb 7 kg volt , a Videoton color star TS3208 S- OC avagy УЛПЦТИ -61-II aminek a gyártását ránk erőltették , a készülék 85 kg sikerült szovjet útmutatással , és használhatatlan volt minden téren , ami haszna volt , mikor kidobták , akkor sokat kibeleltem , benne volt egy hatalmas legalább 5 kg hiperszil transzformátor sok lecsapolással , a kerámia cső foglaltok és a sormeghajtó pentóda .1p-45sz ebből ez jó volt rövidhullámú adóerősítőnek , párat építettem , és ki lehetett belőle hozni 40 w zenei teljesítményt , tehát csak arra volt jó , hogy sok mást lehetett belőle építeni , alkatrész temető volt , az ellenállásoknak a kondenzátoroknak , hatalmas szórása volt , találtam bene 1 kohm ellenállás megmérve 300 ohm volt , ezért nem működtek megfelelően , és az elavult secam rendszer , és a rosszul tervezett geometriai korrekció stb , amit a vidi fejlesztett már pál rendszerű volt , annak már valós színei voltak abban az időben elfogadható jó készülék volt . .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.