A vád szerint vasútvonalakat is megfigyelt és szabotázsakciókat készített elő az a kémcsoport, aminek a tagja volt.

Nem csak élsportoló, de orosz kém is –  Letartóztattak egy jéghokist Lengyelországban

Illusztráció: Pixabay.com

Lengyelországban letartóztattak orosz állampolgárságú jégkorongost, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy orosz kémcsoport tagja volt – írja a Hirado.hu a lengyel igazságügyi miniszter és főügyész közleménye alapján.

A gyanúsított egy elsőligás jégkorongcsapat hivatásos játékosaként élt Lengyelországban 2021 óta, és az orosz hírszerzés számára fizetés ellenében végzett feladatok keretében egyebek között a létfontosságú infrastruktúráról gyűjtött információkat több vajdaság területén

– közölték. A június 11-én őrizetbe vett, majd bírósági döntés nyomán három hónapra letartóztatott orosz férfi már a 14. azok között, akiket a kémcsoport ügyében zajló eljárás során őrizetbe vettek. A nyomozók szerint a kémcsoport többek között vasútvonalak megfigyelésével, a NATO-val és Lengyelországgal szemben folytatott ellenséges propaganda terjesztésével foglalkozott, és szabotázsakciókat is előkészített.

A jégkorongost szervezett bűnözői csoportban való részvétellel és külföldi hírszerzés javára folytatott, Lengyelország érdekeit sértő tevékenységgel gyanúsították meg, amiért 10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Forrás: Hirado.hu
Fotó: Pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A hülye! Miért nem ide jött? Amíg Orbán van, addig békében lehetne!
Csizmás Kond
Ma, amikor bárkinek megmondják, hogy hány szál szőr van a izéjén, mert a modern technika akár ezt is lehetővé teszi azzal akarnak etetni, hogy hokisták meg kitudjakik osonkodnak és figyelnek meg vasutvonalakat meg mittudommiket...ez már az második vh.ban is elavult kémkedési módszer volt...
izéke
Javaslom,hogy minden,bármelyik országban elfogott orosz kémet adjanak át az ukránoknak...
justhpeter
@izéke: Jó ötlet. töltse le ott a büntit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.