Legyünk mi a változás! címmel szervez tiltakozást kedd reggelre a Kossuth Lajos térre az Egységes Diákfront és az aHang, ugyanis aznap szavaz az országgyűlés a státusztörvényről. A demonstrációt egész napra tervezik, élőben közvetítve, hogy hogyan dönt a Parlament. A pedagógusok státusztörvényét június 16-án rendkívüli ülésen tárgyalta az Országgyűlés, több mint 18 órán át tartott a vita. A kulturális bizottság fideszes többsége pár nappal később, június 22-én már elfogadta a törvényjavaslat végső verzióját, de az utolsó, döntő szót az Országgyűlés mondja ki. Fotó: erdmost.huA Belügyminisztérium március 2-án tette közzé a pedagógusok további béremeléséről és a köznevelést érintő kérdésekről szóló jogszabálytervezetet. Ebben szó van a bérrendezésről és a teljesítményértékelés bevezetéséről, de a legfontosabb változás, hogy megszűnne a pedagógusok közalkalmazotti jogviszonya, ehelyett a kormány köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyt akar bevezetni. (via Telex)Kapcsolódó cikk: Tombol a népharag! Durván beszólt az ezreket tömörítő Egységes Diákfront: hazaárulásra készül a kormány

Forrás: Közbeszéd
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Csak így tovább Kmalac! Ezek, akik most még csupán tüntetnek (""tüntiznek""---miként egyik cseléded oly bölcsen mondá) jövőre, de legkésőbb 2026-ra éppen választópolgárok lesznek. És viszik magukkal a szüleiket, nagyszüleiket is!
Akkorra fog beérni a ""nyuggerbrancs"" is, akiknek a mai nyomoruk mellett már kevés lesz az ""orbáni alamizsma"" és hiába kapnak választási mannát, a maradék már kevés lesz! Kénytelen leszel a határontúli klakkot ismét felpénzelni, de azokkal együtt is max 1/2 lehetsz! Az pedig már bonyolulttá fogja az életedet (pl hadiegyeduralom híján) tenni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Designer
Bocs! Végre szabadságon vagyok... nem érek rá!!!
Nessy
@Maccska: Minden maccska illipsinek születik, csak hathetesen kinyílik a szemük! Ez kb. olyan mélyértelmű következtetés, mint az ön által a fiatalokról levont.
Eladott Ország
A státusztörvényt miért nem lehet nevén nevezni? „Málenkij robot”. Gyáva népnek nincs hazája, sajnos! Ne feledjük az eredménye a diktatúra egyre nagyobb térnyerése. "A románok emlékeznek, milyen volt az oktatás '89 előtt. Azt is tudják, hogy annak milyen súlyos következményei lettek. Vagyis ott nem csak a pedagógusok tudják, hogy az iskola fontos, hanem a szülők, nagyszülők és egyéb egyszeri felnőttek is. Sintérsanyáék ugyanolyan közoktatást szerveztek, amilyen a Ceausescu-korszakban volt. Pontról-pontra: ideológia (ott kommunista párt, itt kereszténység), hazafiasság, sport, katonai(hoz hasonló) "kiképzés", szigorúan előírt központi tanterv, tanárok-tanítók "rakosgatása" innen oda és onnan amoda, "rugalmas" óraszámok (a mostani magyar változat még a nyolcvanas évekbeli románnál is durvább: ott és akkor heti 2 órát kellett ingyen megtartani, itt és most heti 4-6 óra ingyenes megtartására kötelezhető a tanerő - ez heti legalább 8-12 óra fizetetlen munka, a szorgalmi idő teljes 38 hetén át. Hány buszvezetőt, péket vagy államtitkárt lehetne erre kényszeríteni?). Nos, ezt nehezíti tovább a bosszútörvény, és mégsem áll fel minden tanerő. Nem értem."
gina
Csakhogy OV és retkes bandája lesz@rja,,,mert ahogy hirdeti nekik a nép a fontos, szemét fidesz patkányok
namihami
@Maccska: 19.25: Aztán kb 2.5 milliónak ismét tartósan el is megy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.