A Rheinmetall nyugat-Ukrajnába is kitelepül.

Tankgyárat nyit Ukrajnában egy német vállalat, mert „tudniuk kell magukon segíteni”Axel Heimken / AFP

12 héten belül tankgyárat létesít Ukrajnában a német Rheinmetall, a Leopard 2-es tankok és a Lynx lövészpáncélosok gyártója, Németország legnagyobb hadiipari üzeme – derítette ki a 444.hu. A gyárkarbantartó-üzem is lesz frissen képzett ukrán karbantartó személyzettel.

Az ukránoknak tudniuk kell magukon segíteni. Az fenntarthatatlan, hogy mindig európai és amerikai segítségre várjanak a következő tíz-húsz évben

– nyilatkozta a CNN-nek a múlt csütörtökön adott, de csak most hétfőn nyilvánosságra hozott interjújában Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója.

Papperger korábban a Rheinische Post regionális német napilapnak már beszélt a cége terveiről, akkor azt mondta, hogy kétszáz millió euró értékű beruházás keretében építenének gyárat Ukrajnában, amely évente akár négyszáz TPz Fuchsot is le tudna gyártani. A gyárat az ukrán Ukroboronprom hadiipari konszernnel közösen tulajdonolnák.

Dmitrij Medvegyev egykori orosz elnök és miniszterelnök, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese a Reutersnek nyilatkozva már azzal fenyegetőzött, hogy Oroszország csapást fog mérni a hadiüzemre. 

Forrás: 444.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ideje lenne csapást mérni Oroszország hadiüzelmeire.
izéke
@KisTehen: mikor ugyanaz a fasz beszélget magával,hátha így tömegnek látszol :)))))))))))
izéke
@KisTehen: szóval nem is tagadod :))))) hány néven futsz még? Ha délutános vagy akkor te kezeled az összeset? Remélem legalább inflacióálló rubelt kapsz

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.