Az ukrán vezérkar jelentette be, hogy az ukrán csapatok folytatják a támadásokat Zaporizzsja megyében.

Nem hátrálnak: az ukrán csapatok továbbra is támadnak Zaporizzsja megyébenAnatolii STEPANOV / AFP

Az ukrán erők folytatták csütörtökön a támadó hadműveleteket a délkeleti országrészben lévő Zaporizzsja megyében, Melitopol és Bergyanszk kikötőváros irányában, megszilárdították állásaikat az elért vonalakon – számolt be az ukrán vezérkar esti harctéri helyzetjelentésében.

A dokumentumban a kijevi katonai vezetés kiemelte, hogy az orosz erők a nap folyamán rakéta- és légicsapást indítottak a déli, odesszai régió kikötői infrastruktúrája ellen:

két Kalibr típusú rakétát indítottak és nyolc Sahid csapásmérő drónt, utóbbiakat az ukrán légierő mind megsemmisítette. Összességében az orosz erők csütörtökön 27 légicsapást intéztek, és több mint harmincszor nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel az ukrán csapatok állásaira és ukrajnai településekre. A támadásokban civilek haltak, illetve sebesültek meg, de számukat a vezérkar nem hozta nyilvánosságra. Kiemelte, hogy Ukrajna déli részén kikötői létesítmények és a lakóépületek semmisültek, illetve rongálódtak meg.

A kijevi közlés szerint a nap folyamán harminc összecsapás volt az ukrán és az orosz erők között.

A vezérkar kitért arra, hogy az elmúlt nap alatt az ukrán légierő hat csapást mért orosz katonai összpontosulásokra, egyet légvédelmi rakétarendszerekre és szintén egyet egy parancsnoki állásra. A rakéta- és tüzérségi egységek pedig egy orosz parancsnoki állást, egy koncentrációs területet, egy üzemanyagraktárt, egy elektronikus hadviselési állomást és öt tüzérségi fegyvert találtak el lőállásban.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Nagyon helyes! Moszkváig meg se álljanak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Péter2
Nem kell nagy erőket belefektetni , csak a nyomást kell fenntartani , az oroszok , hogy szétlőttek mindent, megteremtették a gerillaháborúhoz a " táptalajt " ami a védőket nagyban segíti , minél tovább húzódik a háború , annál jobban inog a putyini diktatúra alapjai , mert unja az orosz nép a háborút , a sok halottat ,annak tudatába , hogy máshol béke van , féltik a besorozott fiatalokat a szüleik , nehogy hullazsákba kapják vissza , volt miből tanulni , ' Afganisztán Grúzia " és a szankciók is működnek , minden nyugati technikához az autóktól és alkatrészekig a lakásberendezésig mindenből hiány van , kivonultak a nyugati gyárak , a sok munkanélküli és egyebek jól betesznek napi szinten a gazdaságuknak .
jáger laszló
Ukránok,oroszok jelentik náluk minden rendben!
Máris + vagyok nyugtalanodva!!
A háború ennek LNÉre tovább folytatódik,mintha semmi nem történt volna...csak ennyi
barátilag
J.L.
qunta
nagyon helyes, hadd pusztuljon a hohol az usáért. serencsére putykó 1re erősebb lessz.
Peller Anikó
@quntakinte sikaratyi: milyen usáért te birka? Nem fogod fel, hogy a saját hazájukért harcolnak te szerencsétlen embrió. Az orosz kiért pusztul?

Te magadtól vagy ennyire hülye, vagy szeminárium volt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.