Beregszász polgármestere úgy érezte: Zelenszkij hangnemet váltott, amikor Kárpátaljára látogatott.

Zelenszkij változtatott álláspontján: kiváló partnerek lehetnek a kárpátaljai magyarok

Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Clodagh Kilcoyne

Babják Zoltán beregszászi polgármester a Népszavának beszélt arról, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kárpátaljai látogatása során hangnemváltást érzékelt és azt, hogy az államfő kiváló partnert vélt felfedezni a kárpátaljai magyarságban – írja a 444.hu.

A polgármester szerint jelzésértékű volt Zelenszkij látogatása, aki legutóbb három éve volt Kárpátalján, akkor nem találkozott a magyar kisebbség képviselőivel, most viszont a környékbeli polgármesterekkel, civil szervezetek és egyházak képviselőiével, valamint a hadsereg tagjaival is találkozott a beregszászi Kossuth Lajos Líceumban.

Zelenszkij a beszédében megköszönte a kárpátaljai katonáknak a háborúban való részvételüket, de a vitás kérdések is szóba kerültek. „A találkozón kényes kérdések is terítékre kerültek, köztük a jogfosztó ukrán oktatási törvény. Javasoltuk, hogy az ügyben mielőbb ülésezzen az ukrán-magyar kormányközi vegyesbizottság. Emlékeztettük, hogy az Európai Unióba vezető úthoz, az integrációhoz mindenképpen a kisebbségi jogoknak a betartására van szükség. Az elnök megígérte, feldolgozza ezt az információt. Azt mondta, ő úgy érezte, hogy egy nagyon jó dialógus alakult. Megfogadta, hogy ez folytatódni fog, és ez még csak az együttműködés kezdete" – idézi a lap a polgármestert.

Az ukrán elnök csütörtökön emlékezett meg Twitterén a látogatásról, azt írta, hogy fontos találkozója volt a a magyar közösség képviselőivel és harcosainkkal, és ez volt az első találkozó ebben a formában.

Forrás: 444.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Mi történt ezzel a péniszvirtuóz kaméleonnal!?
ómió
Mi történt ezzel a péniszvirtuóz kaméleonnal!?
ESCOBAR
@fideszes gyökér: Békéscsabán van Szlovák Gimnázium!

szlovak-bcs.edu.hu

Gyulán van Román Gimnázium!

atruroman.hu/nicolae-balcescu-roman-gimnazium-altalanos-iskola-es-kollegium/

Budapesten Német Nemzetiségi Gimnázium:

dng-bp.hu

Tovább is van, mondjam még?!
vacsi
Semmin nem változtatott, csak sunyiskodik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.