Ha továbbra is hasonló mértékben szeretnének jelen lenni Ukrajnában, akkor gyengíteniük kell a jelenlétüket a kaukázusi területeken.

Oroszország patthelyzetbe került: már nem tudják fenntartani a Kaukázusi jelenlétet és az ukrajnai harcokat isKaren MINASYAN / AFP

Az elmúlt időszakban kevesebb orosz katona látható Grúzia vitatott hovatartozású területein, és az orosz haderő jelentős mennyiségű katonai eszközt is kivont a térségből

– erről a térségben működő európai uniós megfigyelő misszió vezetője, Dimitriosz Karabalisz beszélt a dpa német hírügynökségnek.

A portfolio.hu szemléje szerint Karabalisz arról is beszámolt, nem lát esélyt arra, hogy a jelenleg orosz ellenőrzés alatt álló Dél-Oszétia és Abházia körüli konfliktus a közeli jövőben rendeződjön, ugyanakkor jelenleg annak a veszélye sem áll fenn, hogy ismét nyílt harcok törnek ki. Úgy fogalmazott, hogy:

sem emberük, sem technológiájuk nincs, hogy bármit is csináljanak.

A két terület határán működő uniós megfigyelő misszió közvetlenül farkasszemet néz az orosz katonákkal, és Karabalisz szerint az is biztonsági kockázatot jelent, hogy a tapasztaltabb csapatokat Oroszország kivonta Georgiából és Ukrajnába küldte, Dél-Oszétiába és Abháziába pedig tapasztalatlan katonák és határőrök kerültek, akik sokszor a helyzettel sincsenek tisztában.

Fogalmuk sincs, kik vagyunk, nincsenek felkészülve. Ez biztonsági kockázat. Ezért orosz nyelvű szórólapokon igyekszünk elmagyarázni, hogy mit csinálunk

– magyarázta a szakértő.

Forrás: Portfolio.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Egy seggel,csak egy lovat lehet megülni !
Qqberci
@Péter2: Vagy két ló közül a földre...
jancsipapa
Ismét egy szakérő ,aki " megszakértette "...És pont úgy szakértette meg ,ahogy elvárják tőle...
jáger laszló
Az ukránok stabilan/instabilan védik Kijevet,Harkovot,Dnyiprót Odesszát Lvovot...
Úgy tűnik itt fog működni ,majd az új ukrán rendszer!!
Azt hiszem nem tévedek nagyot!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
@ Őrnagy: augusztus 7., 12:04 ♦ Illiberális tábornok, közlöd: "Ukrajna ló nélkül marad, és kényszersorozott kiképzetlen katonákkal harcol"...
Meglátta egy ukrán drón, ahogy erkölcsileg moslék idióta orosz katonák agyonlövik 7 menekülő bajtársukat. Már tavaly lehetett hallani arról, hogy záróegységeket állít fel az orosz hadvezetés, mert nem akarnak harcolni a katonáik, amin nem csodálkozom. ( video)
twitter.com/i/status/1668669435178102785
rücsü41
Az ukránok elhozzák a grúzok szabadságát?Recseg ropog az nagy és hatalmas orosz birodalom?Putyin nem tanult a történelemből, hogy előbb vagy utóbb minden birodalom szétesik , összedől!Neki nem a nagy Oroszország feltámasztására kellett volna koncentrálni, hanem arra, hogy a birodalom szétesése minél simábban és zökkenő mentesen menjen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.