Orbán Viktor reggel furcsa kijelentést tett Ukrajna területe és EU-csatlakozása miatt. Nem várt sokáig az ukrán külügy, máris visszavágtak.

Az ukrán külügy így reagált Orbán Viktor kijelentésére

Fotó: Facebook/oleg.nikolenko

„Szabad-e megkezdeni a tárgyalást egy olyan országgal, amely háborúban van? Méghozzá területi háborúban van. Tehát nem tudjuk, hogy ennek az országnak mekkora a területe. Hiszen még háború van. Nem tudjuk mennyi a népessége, mert elmenekülnek” – mondta péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth rádiós interjújában.

Oleh Nyikolenko, az ukrán külügy szóvivője nagyra értékeli Orbán aggodalmát.

Pozitív fejleményként értékelem, hogy Magyarország miniszterelnöke aggódik Ukrajna EU-csatlakozása miatt. Tájékoztatjuk, hogy Ukrajna területe változatlan, továbbra is a nemzetközileg elismert határok veszik körbe

– írta közösségi oldalán Oleh Nyikolenko.

Nem ez az első eset, amikor az ukrán politikusok felvonják szemöldöküket Orbán kijelentésére, hiszen hazánk miniszterelnöke "pénzügyileg nem létező ország" és "senki földje" szavakkal is illette Ukrajnát. 

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Embernek elég undorító a putris.Terjeszkedne más élete árán is.Velejéig romlott,gonosz,ördögi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Havanagi
Embernek elég undorító a putris.Terjeszkedne más élete árán is.Velejéig romlott,gonosz,ördögi.
kereső
Ha, csesztetésnek értékelné menczer az ukránok- nagyon diplomatikus "visszzaszólását", szeretném emlékeztetni a külügyet és a miniszterek elnökét is, hogy éppen Budapesten született meg 1994.december 5.-én az az egyezmény/memorandum amely véglegesen rögzitette az ukrán államhatárokat. Ezt a memorandumot Magyarország is aláirta- ezért aztán enyhén szólva is aljasság, amikor orbán azt mondja, hogy "nem ismerjük a határait".
Orbán nem ismeri a saját határait- pedig nem ártana, az ország érdekében.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: Az EU - UKrán tárgyalásokat nem befolyásolja, hogy hányan vannak. Magyarország sem dicskedhet. " A jelenlegi 9,7 milliós magyar népesség 2030-ra már csak 9,3 milliósra becsülhető. Tovább csökken egymillió fővel 2050-re, akkorra már csak 8,3 millió főt prognosztizálnak. 2100-ra 6 millió 388 ezer fős lesz Magyarország népessége az ENSZ jelentése alapján."
Ráadásul az orbán rezsim elüldözi a magyarokat az országból és egyre többen kívánják itthagyni , ezt az élhetetlen "szarfészket". Már egymillió magyar munkavállaló vándorolt ki, és a számuk nőni fog. 500 ezer ázsiait terveznek behozni az országba, mert szarér hugyér nem lesz magyar munkavállaló, aki dolgozzon az akkugyárakban.
izéke
@Shikari: @Philip Marlowe: @Őrnagy: @Kistehén: nem okoztok csalódást,hozzátok a kötelezően elvárt idióta szinteteket,maradjatok csak meg mindig ilyen buta söpredéknek,rátok is szükség van...a trágyadombbon
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 19:52 ☻ A román cigányodnak az EU -Ukrán tárgyalás b@ssza a csőrét, nem az Ukrán lakosság száma. Az pedig nagyon fontos kérdés, hogy a román cigány geci elűzi a magyarokat az országból, rabszolgasorban tartva a magyar munkavállakat és a béreket! Érted te hülye phasz! Nem lesz aki dolgozzon és letartsa ezt a sok parazita szarházit!
Nanya
@Shikari: anyád,a vén kurva.! na az lesz elsöpörve veled együtt a ganyédombra !
Nanya
@Őrnagy: jesszus ! te még mindig élsz ?
Hát ugorj már a legközelebb közlekedö vonat alá te söpredék ! Há' baszdmeg ekkora idiótát nem látott a világ,amilyen te vagy te vakarék !
Hát tényleg azt hiszed ,hogy téged itt valaki is számon tart ?
Honvéd elvtárs ,bukjon rá a fókára ," oszt " nyalja fel vele a klotyót !
Szerettél volna legalább egy csont csillagot ugye?
Na baszd anyád ez nem jött össze !
Nanya
@Őrnagy: Na mi van ? ugye ,hogy szégyelled magad ?
Nyald a seggem körbe körbe ,vitéz honvéd !
Katona ! KUSS !
human
Úgy megragadnám Szijjártót a tarajánál és belnyomnám az arcát a képernyő.
- Látod Petike!? Jól nézd meg! Ezt hívják diplomáciának. Felfogtad?
Nyírfa
Orbán otromba cinizmusára finom irónia válaszul.
Nem kell ide Reischtag, égünk mi a főni és bandája miatt eleget.
justhpeter
@human: Milyen kérdés ez a Tarajos Toporzékmanónak, hogy "Felfogtad ?"
A Toporzékmanónak nincs mivel felfogni és ezt már több alkalommal bizonyította. A külügyből csak a nagykövet-behívó gombot ismeri.
kereső
A sok-sok funkcionális analfabétának, olvasgassák sokszor, hangosan- szótagolva, hátha megértik.
Az Amerikai Egyesült Államok, az Orosz Föderáció, valamint Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága az EBEÉ záróokmányának elveivel összhangban megerősítik Ukrajna iránti elkötelezettségüket, hogy tiszteletben tartják Ukrajna függetlenségét és szuverenitását, valamint Ukrajna meglévő határait. .
Az Amerikai Egyesült Államok, az Orosz Föderáció, valamint Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága megerősíti kötelezettségét, hogy tartózkodjon az Ukrajna területi integritása vagy politikai függetlensége elleni erőszakkal való fenyegetéstől vagy erőszak alkalmazásától, és hogy egyik fegyverük sem soha nem használható fel Ukrajna ellen, kivéve önvédelemből vagy egyéb módon az Egyesült Nemzetek Alapokmányának megfelelően .
Az Amerikai Egyesült Államok, az Orosz Föderáció, valamint Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága megerősítik elkötelezettségüket Ukrajna iránt, az EBEÉ záróokmányának elveivel összhangban, hogy tartózkodjanak a saját érdekeiknek alárendelt gazdasági kényszertől. hogy Ukrajna gyakorolja a szuverenitásában rejlő jogait, és ezáltal bármilyen előnyt biztosítson.
Az Amerikai Egyesült Államok, az Orosz Föderáció, valamint Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága megerősíti elkötelezettségét amellett, hogy az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsa azonnali intézkedést kér Ukrajnának, mint a Szerződésben nukleáris fegyverrel nem rendelkező részes államnak. a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról, ha Ukrajna olyan agresszió áldozatává válik, vagy olyan fenyegetés tárgyává válik, amelyben nukleáris fegyvereket használnak."

A 1994. december 5.-én kelt egyezmény szövegének részlete.
kereső
www.grotius.hu/publ/displ.asp?id=FSZGXP

Ha sikerülne a fentieket megérteni- ami azért nem olyan nagy kunszt, csak magyarul kell tudni hozzá, akkor el lehetne felejteni az usa-zást, a Bidenezést- és lehetne emlékeztetni a magyar miniszterek elnökét, hogy Magyarország aláiróként csatlakozott ehhez a szerződéshez/egyezményhez. Pont. Ennyi(ke).
És, ha ezt a "magyarok" elfelejtik, akkor szószegők, ...mint már nem először a történelemben.
Ez erről szól- nem többről, és nem kevesebbről. Még a kivénhedt obsitosoknak is.
Eladott Ország
@Őrnagy: tegnap 21:45 ☻ "Gagyás." Ukrajna soha nem fog kiegyezni a ruszkikkal. Ha másból nem, már abból sejthető volt hogy működnek az oroszok elleni szankciók, hogy a nemzthy varacskosdisznónk televisítozta vele a médiát, hogy nem működnek. "2022 januárjában két fosszilis energiahordozó külföldi értékesítéséből befolyó pénz tette ki az orosz költségvetés 45 százalékát." Amikor akkora szarban vagy, hogy Észak-Korea segít rajtad, az olyan mintha a hajléktalantól kérsz cigivéget. Most, hogy már jó ideje a ruszki ork-földön a boltok limitálták a cukor, a só, a liszt és az étolaj vásárolható mennyiségét, és különösen cukor iránt óriási a kereslet, örülhet az ork lakosság, hogy abból a kevésből majd Észak-Koreát fogják eltartani. Remélem, Csirkefejű kakadu már behívatta az észak-koreai nagykövetet, hogy tiltakozzon a háború elnyújtása miatt, és hangsúlyozza Orbánisztán békepártiságát, csodálkoznék ha nem így történt volna. Azoknak akik az orosz fölényt emlegetik, csak azt szoktam megemlíteni, hogy nyilvánvalóan Oroszország azzal a céllal támadta meg Ukrajnát, hogy ez a háborút megnyerje. Eddig nem nyerte meg. A háborúzás klasszikus tanítása szerint ilyen állóháborúkat az nyeri meg aki gazdaságilag jobban bírja. Oroszország GDP-je valahol Olaszország szintjén van, tehát a nagyobb nyugati országok egyenként is erősebbek gazdaságilag mint Oroszország. Tehát ha nyugat nem fárad bele Ukrajna támogatásába, akkor az az esélyesebb, hogy Oroszország fog előbb kifulladni. Persze sajnos ez is még évekig el fog tartani. Az oroszok nem véletlenül vetették be a teljes erővel a trolljaikat, pl. magyar fideszkormány, illetve maffiát. Peking egyetért ugyan Putyin azzal a modatával, hogy véget kell vetni az egypóolusú világrendnek, az amerikai hegemóniának, csak abszolút nem úgy gondolja ezt, mint Putyin, Peking kétpólusú világrendet szeretne, ahol Kína a másik szuperhatalom az USA mellett. Kinának a legkevésbé sem érdeke, hogy Oroszország erősödjön és elfoglalja Ukrajnát.
kereső
@sgl: Még a saját törvényeit sem! Hogy fel voltak háborodva amikor Gyurcsány azt mondta: "qrva ország"- a szöveg teljes egészéből persze olvasható-és értelmezhető volt, hogy ezt úgy mondta , mint az anya a hülye gyerekének" büdös kölke"!.
Azt meg a sok-sok nem gondolkodó, hanem csak úgy "elvagyok, mint a befőtt a polcon", vagy éppen haszonhúzója vagyok NER-nek, észre sem veszi, vagy nem akarja észre venni, hogy a "ribancarc" , qrvát csinált az országból- a saját hatalma, és maffiája érdekében. Köpök egy nagyot.
ómió
Akkor a Krim meg Kelet-Ukrajna "hiánya" efftársilag má' fel se tűnt!? De, akkor, mi ez a "háborús cécó" ott!?
Csizmás Kond
...és még azt sem lehet tudni, hogy holnap ukránok lesznek-e vagy kitudjakik...
Nanya
@Maccska: Nekem tetszik az ,hogy te milyen idióta,elmebeteg vagy ,és az hogy milyen baromságokat firkálsz.
Hajrá csak így tovább.
Majd a gondozó bácsi jól szétrúgja a csimbókos picsádat és sokáig nem fogsz tudni szobakerékpárra ülni,Akkor pedig soha nem érsz el Lipótmezőre.
Jaj te nagyon hülye !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.