Az izraeli hadsereg egy sor légicsapást hajtott végre az éjjel, az áramszolgáltatást is lekapcsolták Gázában.

Már több száz áldozatot követelt a Hamász támadása, több országból is lőttek rakétákat Izraelre

Izraeli légicsapás Gázában. Kép: MAHMUD HAMS / AFP

Újabb halottakat és sebesülteket találtak szombat este a Hamász fegyvereseitől megtisztított izraeli településeken, a Gázai övezet közelében a reggeli összehangolt támadás következményeként – írja az MTI. Rakéták tucatjait lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel, s fegyveres csoportok hatoltak be izraeli településekre – az előzményekről itt írunk bővebben.

Az izraeli mentők közlése szerint a halálos áldozatok száma már legkevesebb kétszáz, a sebesülteké pedig 1100.

A számok várhatóan tovább nőnek. Izraeli médiumok becslése szerint ezer hamász terrorista hatolt be izraeli területre a Gázai övezetből, ahonnan továbbra is folyamatosan lőnek ki rakétákat.

Ideiglenesen felfüggesztették a vasúti személyszállítást az egész országban, mert a vonatok a több tízezer mozgósított tartalékost és a szükséges katonai felszerelést szállítják az ország déli részébe, illetve a Hezbollah libanoni síita szervezet támadásától tartva az északi határhoz.

A Hamász bejelentette, hogy az övezet alatt kiépített alagútrendszerébe vitte az elhurcolt izraeli katonákat és civil túszokat, akik között nők és gyermekek is vannak.

Este beszédet mondott az izraeli televíziókban Joáv Galant védelmi miniszter, aki különösen erős, a gázai szituációt alapvetően módosító ellentámadást ígért.

Libanonból is lőttek – Izrael ellencsapásokat hajtott végre

Az izraeli hadsereg szombat éjjel és vasárnap reggel ellencsapásokat hajtott végre délen a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász és Iszlám Dzsihád terrorszervezet ellen, valamint északon a libanoni határnál – jelentette az izraeli hadsereg vasárnap reggel. A közlemény szerint a hadsereg éjjel légicsapásokkal felszámolta az iszlamista Hamász terrorszervezet tíz, harcokhoz infrastruktúrát biztosító létesítményét, köztük a titkosszolgálati központját, és egy a szervezet légierejét szolgáló épületet. Emellett lőtték a Hamász finanszírozására használt két bankfiókot, köztük a szervezet terrorista tevékenységének pénzügyeit segítő Iszlám Nemzeti Bankot, a szervezet első saját bankfiókját, az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet légifegyverek gyártására szolgáló létesítményét Gáza városában, és egy fegyverraktárat.

A hadsereg azt is bejelentette vasárnap reggel, hogy tüzet nyitottak Libanonban arra a területre, ahonnan néhány perccel korábban Izrael felé lövéseket adtak le az ország északi határvidékén.

Vasárnap reggel Dél-Libanonból rakétákat indítottak a Dov-hegy felé, melyekkel a hadsereg szerint egy olyan, a hegyen felállított nagy hatótávolságú radarberendezést próbáltak megsemmisíteni, amely a Libanonból és Szíriából érkező rakéták felderítését és nyomon követését szolgálja.

Az Izraeli Nemzetbiztonsági Tanács jóváhagyta a Hamász katonai és kormányzati képességeinek megsemmisítését célzó lépéseket – közölte az izraeli miniszterelnöki hivatal vasárnap. Izrael ezen lépések keretében leállítja az áram-, üzemanyag- és áruszállítást Gázába.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Nem értem, Izrael miért nem teszi le a fegyvert? Nyilván háborúpárti, míg a többiek békepártiak..ezért kénytelenek lőni!
/Orbán/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
Nem értem, Izrael miért nem teszi le a fegyvert? Nyilván háborúpárti, míg a többiek békepártiak..ezért kénytelenek lőni!
/Orbán/
FLETÓ
@Őrnagy: Mily meglepő! USA gyártmány! 1 milliárd dollárba került!
Még jó hogy a pöcs-zongoristának nem adták kölcsön mikor kérte! Ukrajna már porig égett volna miattuk!
jáger laszló
És most mi fog következni!!??
Shalom vagy Szálem Alejkum!!??Hát jelenleg még nem tudni kinek áll a zászló,de a inkább a zsidók az esélyesek és nem a
palesztinok!!
Azért várjunk még 1 kicsi mert a a Hezbollah még nem lépett!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@Shikari: akkor ítéld el gyorsan az oroszokat is de nyomban
Sakk Matt
@KisTehen: Nyilván..ahogyan Erdélyben is bozgorok :P
Sakk Matt
@KisTehen: Na..elevenbe ment, román csicska :)
Peller Anikó
@faszparasztok: A 917 előtti határokat kellene mindenütt visszaállítani.

Ja nem, a 17 előtti határokat mégiscsak jobb lenne mindenütt visszaállítani.

Ááffenét, inkább az ie. 917 előtti határokat kellene mindenütt visszaállítani.

Vagy inkább a krisztus előtt 1917 előtti határokat kellene mindenütt visszaállítani?

Mit gondoltok hülyegyerekek, melyiket kellene visszaállítani?
csagyi
Az agyukat! Az viszont teljesen lehetetlen feladat.
Ha nem reagálsz akkor magukra marandnak mint a bolond a gumiszobában.
jáger laszló
Az áldozatok száma rövidesen + fogja haladni az 1000 főt és lesz ez még több is!??
ennyi
barátilag
J.L.
Peller Anikó
"Joav Gallant, Izrael védelmi minisztere elrendelte a Gázai övezet teljes ostromát. Nincs áram, nincs élelmiszer, nincs üzemanyag, nincs víz, minden le van zárva.

Vadállat módjára viselkedő emberekkel harcolunk, és ennek megfelelően járunk el”

www.portfolio.hu/global/20231007/videon-ahogy-buldozerrel-bontjak-a-hatarkeritest-izraelnel-a-hamaszosok-644225
Tunes1106
@KisTehen: Persze Dániel Petike,
remélem bombatalálat érte a fostos seggit! Ide jönni nem mer!
Tunes1106
@Peller Anikó: Neked az opnit , neked nem fáj trianon sem! Ugyan olyan gusztustalanul elvették tőlük a hazájukat ,mocsok segítséggel mint tőlünk! Csak bennük van vér harcolni érte, már lassan mi is erre a sorsra jutunk. Mindent eladnak alólunk!
Tunes1106
@Peller Anikó: Eddig sem kaptak semmit a nemzetközi segélyekből , most van rá indok! Akkor hogy értsd egy kicsit a másik oldalt is!! www.vg.hu/kozelet/2023/02/mar-felmillio-zsido-telepes-keseriti-a-palesztinok-eletet-ciszjordaniaban
Tunes1106
@kereső: Olyan ez az írás mint a nobel díj fajtik egymás között egymásért. Amúgy ehhez mit szólsz? uncutnews.ch/mehrere-journalisten-zum-hamas-angriff-etwas-stimmt-nicht-das-ist-sehr-seltsam/
kereső
@Tunes1106: Erről itt már beszélgettünk egy másik cikk alatt: ez a moszad és az izraeli kormány bukása. Hogy akarattal történt-e, azt nem hiszem-inkább bűnös hanagyság a kormány részéről. Ez persze most még úgy túnik, hogy Nethanjáu profitál ebből,mármint a kemény válaszcsapásból, de lesznek kérdések az izraeliek részéről, amelyeket meg kell válaszolnia. Ebben biztos vagyok.
Tunes1106
@kereső: bibi már sokat megért sunyi dög , kimászik ebből is. Ez is csak hatalom megszilárdítására megy. Itt egy új teória uncutnews.ch/warum-greift-die-hamas-jetzt-israel-an-was-du-wissen-musst/
Peller Anikó
Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár, Alla Hakkbár.

Kedves hallgatóink, kultúrális műsort hallottak arábiából.

twitter.com/N12News/status/1710595678320132140

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.