A francia ügyészség vizsgálja, hogy mérgezés áldozata lett-e Párizsban Marina Ovszjannyikova, az az orosz tévés, aki élő adásban ítélte el az ukrán háborút, ezt követően pedig el kellett menekülnie Oroszországból.

Megmérgezhették az orosz háborúellenes tévést – Nyomoz a francia ügyészség

Fotó: Youtube

Marina Ovszjannyikova az orosz-ukrán háború kitörése után néhány nappal az orosz állami televízió híradójának élő adásában tiltakozott a háború ellen. A műsorvezető háta mögött feltartott transzparenst, amelyen a háború megállítását követelte és azt is ráírta: „Ne higgyetek a propagandának! Itt hazudnak nektek!” Ekkor csak előállították és pénzbírságot kapott.

Tavaly júliusban tüntetést szervezett a Kreml-nél, ekkor letartóztatták, majd házi őrizetbe helyezték. Ezután Franciaországba szökött a lányával együtt. A napokban Moszkvában nyolc és fél év börtönre ítélte az orosz hadseregről szóló hamis információk terjesztetéséért.

Marina Ovszjannyikova csütörtökön került kórházba, mert hirtelen rosszul lett, amikor elhagyta párizsi lakását. Az újságíró úgy véli, megmérgezték. A francia rendőrség átkutatta a nő lakását, ám ennél többet nem közöltek. A nyomozás jelenleg is tart

– számol be a Blikk.

Forrás: Blikk.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
putyin mocskos mancsai messzire elérnek...
Nessy
@csak úgy...: Vagy magas ablak, vagy méreg, Ez a kettő jelenleg a "menő" az ellenzékkel szemben Orosz honban!
Nyírfa
@csak úgy...: 14.38

Mindenkinek utána nyúl, akárcsak Orbán. Bosszúvágy kering az ereikben , nem vér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.