Az ukrán F-16-os harci gépeket lengyelországi, romániai és szlovákiai bázisokról vetik be orosz célpontok ellen, ezt Moszkva ezen országok részvételének tekinti a konfliktusban – jelentette ki Konsztantyin Gavrilov, a katonai biztonságról és fegyverzetellenőrzésről szóló bécsi tárgyalásokon részt vevő orosz delegáció vezetője.

Moszkva az F-16-osok NATO-bázisokról való felszállását a konfliktusban való részvételnek tekinti

Fotó: Andrei Pungovschi / AFP

Az EBESZ-fórum plenáris ülésén tartott beszédében Gavrilov kitért rá, hogy az ukrajnai repülőterekben okozott súlyos károk miatt felmerültek olyan javaslatok, hogy az Ukrajnának átadni tervezett F-16-osok lengyelországi, romániai és szlovákiai légi bázisokról szálljanak fel.

"Határozottan arra figyelmeztetünk, hogy ezeknek a vadászgépeknek a fenti NATO-tagországok területéről történő bevetését Moszkva az ukrajnai konfliktusban való részvételüknek fogja tekinteni, és Oroszországot válaszlépésekre kényszeríti"

– mondta a diplomata.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő december 6-án helyezte kilátásba, hogy Oroszország legitim célpontnak tekintené az ellene bevetett, NATO-bázisokról felszálló F-16-osokat. Arra figyelmeztetett, hogy a repülőgépek ilyen alkalmazása megnöveli az Oroszország és a szövetség közötti közvetlen katonai összecsapás kockázatát.

Az orosz védelmi minisztérium szerdai hadijelentése szerint négy frontszakaszon 14 ukrán rohamot vertek vissza orosz erők az elmúlt nap folyamán, a harcokban mintegy 615 ukrán katona esett el, vagy sebesült meg. A tárca szerint a legtöbb támadást, szám szerint nyolcat, Kupjanszk térségében kísérelte meg az ukrán fél, a legnagyobb emberveszteséget, mintegy 250 főt, pedig a Donyeck körzetében vívott harcokban szenvedte el.

Forrás: mti.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@verőce21: @Shikari: ti annyira egyformán buták,hogy közös lehet a kedves mama vagy a spermadonor! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Az amcsik provokálják az oroszokat szüntelenül, szeretnének egy kiadós háborút megrendezni Európában...!

Szerencsére az oroszok higgadtan a helyén kezelik a provokációt. A minap is jól besz@ratták az USA hadigépezetet...! Történt ugyan, hogy Putyin ellátogatott Szaud-Arábiába...!, ahol el kellett volna ugye fogni, mint "háborús bűnöst" és kiadni valakiknek...!
De a Putyin gépét kísérő F-35-ösök annyira sakkban tartották a közelben állomásozó usa repülőgép anyahajót, hogy egyetlen F-16-os sem mert felszállni róla, amíg a "látogatás" tartott...!
Pedig milyen jó lett volna áttenni a hadszínteret Szaud-Arábiára és a Perzsa öbölre...! :)
izéke
@verőce21: putyin gépét kísérő F35ös vadászgépek tartották sakkban az F16osokat? Mi van??? Mióta van putyinnak F35ös vadászgépe? Már nem tudod mit hazudj,bohardani,vagy a farhát vagy?
verőce21
@Shikari: azok az országok, amelyek bevállalták az amerikai légierő állomásoztatását (Lengyelország, Románia), oda vissza is lőnek ám...! Lehetőleg még a reptéren állomásozó gépekre...!
Az oroszok még nem mutatták be a lézerfegyvereiket, de az izraeliek már használják a mostani háborújukban..., kivédhetetlen...!
csak úgy....
@verőce21: @Shikari: ti annyira egyformán buták,hogy közös lehet a kedves mama vagy a spermadonor! :)
verőce21
@csak úgy...: Csak ön után Alfonz...!
izéke
@verőce21: hja,a szokásos csodafegyver mizéria,eddig mire vártak vele teee nagyon orbán... direkt öletik magukat,hogy majd egyszer aztán húúú de meg fogják mutatni? Buta propagandista
verőce21
@izéke: Hitlernek volt csodafegyvere, te buta lúzer!
csak úgy....
@verőce21: @Shikari: nektek nagyon jól áll az 0rbán ülepétöl megbarnult szátok körül a putyini friss széklet,ti nagy buta büszke magyarok! :)
verőce21
@csak úgy...: te MZP seggnyaló nagy buta schenkihazy...!
izéke
@verőce21: aludd ki a mámorod és ne vedelj több tablettás bort,meg akkor se ha csak azt engedheted meg magadnak...tanulj apád példájából,ne gyúrj májra ;)))
csak úgy....
@verőce21: ki az az mzp,te elmebeteg kecskebaszó ? nekem 0rbán a favoritom ,de csak mert útállak! :) - egyszer mesélhetnél arról is ,hogy a rendszerváltás elöttöl kiket cuppantottál le napjainkig!
verőce21
@csak úgy...: Passzentos rád a Márki-Zay póló tahókám...!
csak úgy....
@verőce21: tahókám, - neked még a lagymatag fantáziád is szánalomra méltó ,nem csak te! :)
te valahol nagyon elnézted azt a mondást,hogy az "ismétlés a tudás anyja" ,te unalom völgye..
verőce21
@csak úgy...: ne untass már, te szánalmas bolond...!
Sámannus
Jó akkor legyen F35, vagy Raptor.
Ez azt jelenti, hogy putlernek rövid a farka,de ő egyenlő akar maradni. Lassan má hamász taktikára készülnek és levonulnak ementáli sajtba.
ESCOBAR
Az erőfitogtatás vége többnyire beszarás!
Clavigo
@Shikari: Öreg,,a muterodat megint kint hagytad a sarkon..
kereső
Ottan kezdődik a hibás érvelés az oroszok részéről, hogy az Ukrajna területén tartózkodó orosz célpontok- nem oroszországi célpontok, hanem ukrajnai, oroszok által megszállt célpontok.
justhpeter
Nem értem az orbánista, háborúpárti kommentelők sikongatását.
Helyénvalónak tartják, hogy Putyin bombáztatja az ukrán városokat. Mennyire lennének feldobva, ha Zelenszkíj bombáztatná az orosz városokat ?
Helyénvalónak tartották az ukrajnai orosz népirtásokat, de hörögnek az ukrán F-16-os repülések ellen ?
Mit szólnának, ha az orosz lakosságnak kellene menekülni az otthonaikból ? Meddíg maradna a most szétnyalt segg a hatalomban ?
Folyton szavalják, hogy nekik Magyarország az első, ami mellett elfogadják Ukrajna orosz megszállását, de sérelmezik ha az ukránoknak Ukrajna az első.
Aki Én
@verőce21: @Shikari: Nem akarjátok privátban hülyíteni egymást, két eszelős balfasz?
Olyan buták vagytok, hogy kétpofára zabáljátok a propagandát, de soha semmi kétség nincs bennetek a hallatán.
Két ilyen nyilvánosan balfaszt még nem látott a világ.
Ja de. Az ómió még csatlakozhat hozzátok.
kereső
@justhpeter: 08:08 És "féj nekik trianon"- mint a magyarságuk igazolásának első-és utolsó mérföldköve, de Ukrajna önként és dalolva mondjon le területeiről- a trianoni fájók nagy-nagy örömére, a "béke"" kedvéért. Hogyan is mondják a történészek- az első világháború nem ért véget trianonnal, csak túzszünet következett be, és a világrend átrendeződése- ezen a trianoni békén teremtődött meg a 2. vh- az első "nagy" háború folytatásaként- mert megteremtette egy eszelős sátán uralomra jutásának feltételeit, aki nagyban kihasználta a "békeszerződés" igazságtalanságait- a "béke" akkori képviselői élén az angol miniszterelnökkel , nem is tudtak mit kezdeni ezzel, inkább hagyták, hogy ismét lánga boruljon a kontinens a béke kedvéért. Na, ilyen "béke" lenne az ukrajnai is- ugye, hogy nem tanulunk a törénelemből. Nem véletlenül emleget orbán és szijjártó "új világrendet", amely csak akkor valósulhat meg, ha az ukránok megélik a maguk "trianonját"- éés ez a béke magában hordozza a 3. vh lehetőségét. Nem ukrajna támogatása, és győzelemhez seegitése- hanem az orbáni béke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.