Több ezren tiltakoztak vasárnap Belgrád belvárosában a december 17-i választások megismétlését követelve, a tömeg be akart törni a városi közgyűlés épületébe is, ezért a rendőrség könnygázt vetett be – közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) vasárnap.

Könnygázt is bevetett a dühös tüntetők ellen Orbán Viktor szövetségese – fotók Szerbiából
Fotó: Oliver Bunic / AFP

Az MTI szerint "baloldali" ellenzék hat napja tiltakozik, mert úgy gondolja, hogy számtalan csalás történt a múlt vasárnapi előrehozott parlamenti, tartományi és önkormányzati választásokon.

Mint megírtuk, akár a Habony-művek is besegíthetett a kormánypártnak.

A politikusok éhségsztrájkolnak, valamint az országos választási bizottság épületénél tiltakoznak, vasárnapra pedig tömegtüntetést jelentettek be.

Könnygázt is bevetett a dühös tüntetők ellen Orbán Viktor szövetségese – fotók SzerbiábólFotó: Oliver Bunic / AFP

A választási bizottság előzetes eredményei szerint az országos voksolást a kormányzó Szerb Haladó Párt Szerbia nem állhat meg nevű listája nyerte meg a voksok 46,7 százalékának a megszerzésével, míg a második helyen a baloldali ellenzéki összefogás Szerbia az erőszak ellen listája végzett a szavazatok 23,69 százalékával.

Könnygázt is bevetett a dühös tüntetők ellen Orbán Viktor szövetségese – fotók Szerbiából
Fotó: Oliver Bunic / AFP

A hivatalos előzetes eredmények szerint Belgrádban az önkormányzati választáson a Szerbia nem állhat meg nevű lista a voksok 39,35 százalékát, míg a Szerbia az erőszak ellen lista a 34,26 százalékát kapta. A mérleg nyelve egy pártfüggetlen civilekből alakult lista lehet, amely a Mi – A nép egy hangja nevet viseli, ám a listavezető közölte, nem kívánja egyik oldalt sem támogatni, inkább úgy véli, az egész választási folyamatot kellene megismételni Belgrádban.

Könnygázt is bevetett a dühös tüntetők ellen Orbán Viktor szövetségese – fotók Szerbiából
Fotó: Oliver Bunic / AFP

A Szerb Haladó Párt tagadja, hogy bármilyen választási csalás vagy szavazatlopás történt volna.

Aleksandar Vucic köztársasági elnök, Orbán Viktor barátja – aki a Szerb Haladó Párt tagja – vasárnap este az elnöki palotából közvetített üzenetében mindenkit nyugalomra intett, és kijelentette: "semmilyen forradalom nem zajlik". Hozzátette: a felvételeken drámai képeket látni a közgyűlésbe betörni kívánó tömegről, de a hivatalos szervek teszik a dolgukat, és megvédik az állami intézményeket.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

surdilloFUJT
@Maccska: Te baxatlan paszkonca ,olyan hülye fitkány vagy ülve,hogy már nyalhatnád a Holdat is!!!Idióta szellemi toprongy!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
surdilloFUJT
@Maccska: Te baxatlan paszkonca ,olyan hülye fitkány vagy ülve,hogy már nyalhatnád a Holdat is!!!Idióta szellemi toprongy!!!
NKF
Erről is Orbán tehet,hülye fasz firkász!
izéke
@NKF: valóban ő tehet,mert beavatkozott a szerb választásokba anyagilag és az odaküldött " tanácsadói " által.
Géza
Mégis milyen már lázadozni, rombolni a választás után, mert nem az nyert, akit akartak? Ha ezt látják helyesnek menjen ki mindenki az utcára és aki talpon marad, annak lesz kormánya. Igaz, hogy ez már nem demokrácia, de úgy tűnik, vannak ilyenek, akik diktatúrát akarnak.
jáger laszló
Ne sírjatok belgrádiak,mert az nem segít
csak ennyi
barátilag
J.L.
Alfa
a keresztény fasiszta orbán barátai mind bűnöző becstelen, de kereszténynek nevezi magát mint a csuti barom...ezek annyit is érnek mint orbán...szart sem
telegdilaci
@surdilloFUJT:Igazából teljesen elképzelhető hogy csalás történt mivel a Magyar kormánypárt is bele avatkozott a szerbiai választásokba,megígérte Lézer Jani hogy 40-Emberét küldi a Szerbiai választásokra,és a Magyarországi választásokra is várnak legalább ennyi aktivistát vissza hogy besegítsenek ez ugye Rendben van? éppen most akarnak Orbánék egy Szuverenitási törvényt hogy nem avatkozhat be senki nem támogathatja,nem szólhatnak bele külföldi pénzekkel amivel a Civil szervezeteket támogassák,ezek szerint itt is kettős mércét alkalmaznak amit mi teszünk az bocsánatos bűn rendben van ha az ellenzéket,prábálják támogatni azért 3-év börtön büntetés jár,közeledünk a Diktatúrához!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.