Izrael nem állítja le, hanem még nagyobb intenzitással folytatja a háborút a Hamász palesztin iszlamista szervezet ellen a Gázai övezetben – jelentette ki vasárnap Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök pártja, a Likud frakcióülésén.

Netanjahu: Izrael még nagyobb intenzitással folytatja a háborút

Fotó: Ohad Zwigenberg / POOL / AFP

Beszámolt arról, hogy éppen a tanácskozás előtt tért vissza a Gázai övezetből, ahol harcoló tartalékos katonákkal találkozott. "Mindenki azt kérte tőlem, hogy ne álljunk meg, csináljuk végig!" – mondta. "Hosszú küzdelem lesz, amelyhez türelemre, összetartásra és szilárd küldetéstudatra van szükségünk" – tette hozzá a kormányfő.

Az izraeli pénzügyminisztérium szakemberei szerint a Hamász elleni háború legalább jövő februárig fog tartani, és költsége jelentősen növelni fogja az államháztartás hiányát. A háború költsége 2024-ben legalább 50 milliárd sékellel (4250 milliárd forint) több lesz a korábban előre látottnál, és a költségvetési hiány várhatóan az eredetileg tervezett 2,25 százalékosról 5,9 százalékosra fog nőni. Ezekről az adatokról parlamenti tájékoztatóján Itaj Temkin, a pénzügyminisztérium költségvetési biztosának helyettese számolt be.

Forrás: mti.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
A zsidók akár további 1000 évig folytatják a szent háborút a palesztinok LN a béke érdekében
jelentette ki Netanjahu!!
Hát csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
...arról nincs hír, mégis hogy sikerült észrevétlenül ennyi alagutat, búvóhelyet kiásni, atombiztossá betonozni az évek folyamán? Csakis árulók révén...
...most ez az ára?
nejlontacskó
Nem még nagyobb intenzitással, hanem még nagyobb brutalitással!
Az erőszak, erőszakot szül, ezek nyagyanyja a gyűlölet.
Tisztában van ezzel minden politikus, mégis ennek magvait hintik szét világszerte...
Szeretném hinni, hogy mindez nem tudatos...
simmering73
"Az amerikai elnök és az amerikai külügyminiszter figyelmeztetései nem alaptalanok, hogy Izrael gyengíti a támogatottságát a világban, ez Izraelnek nem használ. Ha ez megtörténik, akkor a Hamasz akkor is nyert, ha megölnek közülük sokakat, mert elhitetik a világgal a hazug narratívájukat és divattá teszik az antiszemitizmust az egész világban. A zsidóság helyzete és igazsága kerül veszélybe az egész világon.

Amikor ezt mondjuk, a legkisebb mértékben sem szeretnénk, ha Izrael a Hamasz elleni háborúját enyhítené, ellenezzük a tűzszünetet, amely az orosz háborúhoz hasonlóan csak a gyilkosok mentesítését és érdekeit szolgálja, hogy megússzák a tetteiket. De egyre inkább azt gondoljuk, hogy a nem célzott és nem körültekintő vérontás szakmailag és emberileg, de még hadászatilag is elfogadhatatlan, s ebben már Netanjahu politikai számításait látjuk."
nepszava.us/netanjahu-esztelen-bosszuja-nem-hasznal-izraelnek/
lampa laz
Álságos ez a fsz, kicsi fiát meg Amerikában testőrökkel őrzízteti nehogy baja essen, miközben tartalékosokat hajt halálba pedig a fiára is ez vonatkozna a törvényeik alapján. Gyűlölöm ezeket a politikusokat, akik ártatlan emberek hullahegyein ünnepeltetik a dicsőségüket őrült hazugságok árán amit az emberek felé közvetítenek.
Csizmás Kond
...az ilyen nacionalista szaralakok élezik ki a gyűlöletet az emberek között...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.