Tévedésből kapott 55 euró helyett tizenötezer eurónál magasabb vízszámlát egy 88 éves asszony Olaszországban, aki az összeg hallattán rosszul lett és meghalt vasárnap este – írja az MTI.

Meglátta a brutális vízszámlát a nyugdíjas, majd rosszul lett és meghalt

A 88 éves Caterina Giovinazzót több mint egy hónapja ápolták az egyik észak-olaszországi kórház intenzív osztályán, amikor a vasárnapi látogatás alkalmával menye közölte vele, hogy 15 339 eurós vízszámlát kaptak az augusztustól októberig szóló időszakra.

Az idős asszony bankja a tartozás kiegyenlítése céljából zárolta a követelés felét a nő számláján, amely mélyen megrendítette a beteg asszonyt.

A vízszolgáltató később elismerte, hogy tévedés történt a mérőóra leolvasásakor, ezért számolhatták félre a nő néhány köbméteres valós vízfogyasztását.

Az Iren új számítása szerint a Camporosso településen élő nőnek 55-65 euró vízdíjat kellett volna fizetnie az érintett időszakra.

Az MTI beszámolója szerint, miközben a szolgáltató visszautalta a túlfizetést a gyászoló családnak, a nő hozzátartozói a történtek tisztázását és teljes kivizsgálását követelik.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Kis hazánkban nincsen ilyen...vagyis nem tévedés :P
percsi
Szegény néni :(
Rezsicsökkentés nélkül három hónapra 20700-24500 Ft!
Volt már itt is bőven nagy összegű tévedés!
De kicsi is, amit szépen beszednek több millió embertől.
Átalányt fizetek, mindig időben fizetem, mégis évente több esetben változik az összeg, 200-300 Ft-tal. Hozzá írva megnevezésként valami blődséget.
Mekkora nyereség ez nekik?
namihami
@KisTehen: 19.16: Bocs, de a rezsiárstopnak ehhez mi köze van? Nem az árat emelték, hanem az órát (tehát a mennyiséget) olvasták rosszul! Itthon is többbször hallhattál arról, hogy többszázezres számlát kapott valaki! Pedig rezsiárstop van, mint mondád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.