Az orosz elnök szerint nem fogtak ki rajtuk a szankciók sem.

Putyin: az orosz gazdaság az első Európában

Vlagyimir Putyin az oroszországi Távol-Keleten termesztett paradicsomokat tekint meg. Kép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Gavriil Grigorov 

A szankciók ellenére Oroszország gazdasága vásárlóerő-paritáson számolva Európában az első helyre került, megelőzve Németországot, a világon pedig az ötödik – Kína, az Egyesült Államok, India és Japán után

– állította Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Habarovszkban egy távol-keleti vállalkozókkal megtartott találkozón.

Egy főre számítva még mindig igyekeznünk kell. Ezért van még min dolgoznunk

– ismerte el, hozzáfűzve, hogy „nem a lakosság van a GDP-ért, hanem a GDP van a lakosságért”. Putyin szerint Oroszország GDP-növekedése 2023-ban meghaladhatja a 4 százalékot (a korábbi becslés 3,5 százalék volt). Az elnök szerint eközben a szankciók okozta visszaesés 2022-ben a jósoltnál kisebb, 2,1 helyett 1,2 százalékos volt.

Putyin hozzátette, az inflációs helyzet „hamarosan javulni fog”, Oroszország el fogja érni a célszámokat.

Kitért a belföldi turisztikai programra is az orosz elnök, mivel az szerinte működik és eredményeket hoz. Külön említette itt a Kuril-szigetek turisztikai klaszterét – az orosz fennhatóság alatt álló szigtecsoportnak Japán vitatja a hovatartozását.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Minden ok, csak a tojást már darabra adják a boltokban, mert hiánycikk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Aha:
Helyezés Ország GDP (millió USD)
– Föld 84 929 508
– Európa 22 894 870
– Európai Unió Európai Unió 18 736 855
1 Németország Németország 3 951 340
2 Egyesült Királyság Egyesült Királyság 2 828 833
3 Franciaország Franciaország 2 780 152
4 Olaszország Olaszország 2 075 856
5 Oroszország Oroszország 1 657 290
6 Spanyolország Spanyolország 1 427 533
7 Hollandia Hollandia 914 519
8 Törökország Törökország 771 274
9 Svájc Svájc 705 546
10 Lengyelország Lengyelország 585 816
jesz
A képen látható fazon nem Putyin...(szerintem)
Eladott Ország
LOL, tehát az úgynevezett "szuperhatalom", amely nem tudja táplálni a saját népét csirkével és tojással, most még a saját népének sem tud fűtést biztosítani - annak ellenére, hogy a világ legnagyobb gáztartalékával rendelkezik! És ez az ország akarja vezetni az új világrendet?!
twitter.com/DidoWojtas/status/1743999073324069258/photo/1
human
Minden ok, csak a tojást már darabra adják a boltokban, mert hiánycikk.
Eladott Ország
@KisTehen: Annyiban igaza van Putyinnak, hogy páratlan az orosz gazdaság a világon. Ilyen lehetőségekkel, természeti kincsekkel ennyi emberrel ilyen szarul senki más nem tudja csinálni. Nehezen tudja elképzelni, hogy eladható ásványkincsek nélkül egy szarkupac hogy a fenében tud még mindig a hígja fölött lebegni.
Hatalmas melegvíz-, hő- és áramkimaradások vannak Oroszország-szerte – írja az orosz sajtó. A moszkvai régió lakói nyomán, akik továbbra is tömegesen panaszkodnak a fűtés hiányára, az oroszok fagyoskodnak Tver régiójában. Novozavidovszkij falu egyik házának lakói azt mondják, hogy "megöli őket a hideg". Kint fagy van, lakásaikban +4 ℃ körüli a hőmérséklet. A helyiek már minden lehetséges hatósághoz fordultak, de senki sem segített rajtuk. "Nincs ellenségeskedés, de úgy élünk, mint az ostromlott Leningrádban" - panaszkodnak a helyiek. Január 9-én megszűnt a fűtés Szaratovban, Hanti-Manszijszk kerületében, Vlagyimirban, Penzában és több Moszkva melletti városban: Szolnyecsnogorszkban, Kuznyeckben és számos nyaralóközösségben.
twitter.com/i/status/1745002962152206781
Eladott Ország
Nem is diktátor, amelyik nem tud szemrebbenés nélkül hazudni. Akkor mért törekszik minden orosz nyugatra, még Kirill pátriárka is (orosz ortodox püspök) is ott jachtozik, nőzik meg mulat meg bankol stb. A mi kis törpeidiótánk is állandóan a németekkel próbál hergelni, hogy milyen szar ott, stb, persze nagy lóf*szt az nyilván, most meg ez a speciális népirtó hadműveletes majom is, milyen becsipődése van ezeknek Németorszaggal? Európában ténlyeg nincs még egy olyan szar legatyásodott ország mint a ruszkik, legközelebb Afrikában lehet hasonlót találni. Ez is a saját statisztikai hivatala adatait olvassa. Erről szólni kellene a migráncsoknak’, hogy az oroszoknál a legjobb Európában a vásárlóerő paritás, menjenek oda. Hát ugye meg Indiában, mert az még az orosznál is jobb, Észak-Koreáéról nem is beszélve. De hát ezeknek mondhatod, úgy mint a magyaroknak, azok is csak a gyenge paritású, lemaradó, rothadó, halódó (Kun Béla óta) háborúpárti nyugatra bódulnak. Nem értem, fel nem foghatom az ekkora ostobaságot.
Eladott Ország
@KisTehen: @Maccska: Közlöd: "kína fogja leváltani az usa-t, nem oroszország"...amikor a 3,14na kelepel.
Képzeld el, hogy eladod Oroszországot, hogy megpróbáld elfoglalni Ukrajnát. "Magyarország viszont barátságtalan államnak számít hivatalosan." Ezt nem hiszem el, hát mit kellene még tenni? Kit kell még leszopni? A sárga köves selyemúton végig és mindenkit, aztán ha körbeértünk, egy bukófordulóval önmagunkat is.
twitter.com/Dixie202021/status/1715774582219473049/photo/1
Jövőre jöhet a fekete leves a kínai gazdaságban, 9000 milliárd dolláros válság vár kitörésre...
www.portfolio.hu/gazdasag/20231107/jovore-johet-a-fekete-leves-a-kinai-gazdasagban-9000-milliard-dollaros-valsag-var-kitoresre-649987
Eladott Ország
@Maccska: ma, 16:59 ☻ Kérdezd meg az MCC tanárodtól, a foxi-maxi orbánjugendi egyetemen.
Clavigo
Nagy kaland... Mi is leelőztük az EU-t a kanyarban,,gazdaságilag... a Putris szerint.
Menőmanó
Ruszkiknak meg se kottyantak a szankciók, sőt direkt jót tett nekik.
De akkor mért nem kérnek belőle még többet?
simmering73
Csak a második Putyerka. A mienk jobban dübörög.
simmering73
@KisTehen: Lassan leáll a polgári légiközlekedés, mert a szankciók miatt nincs alkatrész utánpótlás. Már donor gépeket használnak alkatrésznek. Néha kinézhetnél Orbán seggéból és tájékozódhatnál.
hvg.hu/kkv/20220428_Az_orosz_legi_kozlekedes_halalra_van_itelve_az_europai_pedig_keruloutakra
www.portfolio.hu/global/20231124/kiszivargott-titkos-orosz-dokumentum-jelezheti-tenyleg-nagy-a-baj-oroszorszagban-653619
simmering73
@Shikari: Az értő olvasás neked se megy? A cikk a ruszkijaidról szól.
namihami
Legfeljebb a második! Az első a mienk!
(a Kmalac és pénzügyvezére is ezt mondta)
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 17:41 ☻ Úgy látom, hogy a fidesz szeminárium alatt egymást teljesen meghülyítitek.
Lepényleső
...az,- na de az öleb ehhez mit szól,aki mindig mindenkinél jobban teljsít,- a rádióból éjjel nappal ez szól?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.