Oroszország a Tajvanon megtartott választások fényében megerősíti, hogy a szigetet változatlanul Kína szerves részének tekinti – szögezte le Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő az orosz diplomáciai tárca honlapján szombaton közölt nyilatkozatában.

Az oroszok megüzenték a tajvaniaknak, hogy a kommunista Kínához tartoznak
Fotó: Youtube

"Az orosz fél elismeri, hogy a világon csak egyetlen Kína létezik, a Kínai Népköztársaság kormánya az egyetlen legitim kormány, amely egész Kínát képviseli, Tajvan pedig Kína szerves része. Az orosz fél ellenzi Tajvan függetlenségének bármilyen formáját. Felszólítunk minden külső erőt, hogy tartózkodjon a regionális stabilitást és a nemzetközi biztonságot aláásó provokatív akcióktól"

- közölte Zaharova.

A szóvivő rámutatott, hogy Oroszország támogatja Kínának az állami szuverenitása és területi integritása védelmében tett lépéseit.

"Álláspontunk szerint a Tajvani-szoros két oldala közötti kapcsolatok tisztán Kína belügyét képezik. Egyes országoknak arra irányuló kísérletei, hogy a tajvani választásokat Pekingre történő nyomásgyakorlásra és a szoros helyzetének megingatására használják fel, kontraproduktívak, és széles körű elítélést érdemelnek a nemzetközi közösség részéről"

- hangzik a külügyi szóvivő állásfoglalása.

Tajvanon a kormányzó Demokratikus Haladó Párt (DPP) nyerte meg szombaton az elnökválasztást, miután jelöltje, Laj Csing-tö, aki jelenleg az alelnöki posztot tölti be, a szavazatok több mint 40 százalékát szerezte meg, két vetélytársa pedig elismerte vereségét. A DPP szerint Tajvan jogosult a szabad önrendelkezésre.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Gratulálok a DPP-nek, és üzenem Magyarországról, hogy abszolút joga van a szabad önrendelkezésre. Sok sikert, Tajvan!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
qunta
Tulajdonképpen igaza van, hivatalosan az usa is az 1 kína elvét vallja. az usa szerepe tökéletesen aljas. tajván és a kontinentális kína viszonya belügy, Ehhez az usának és senki másnak semmi köze.
Péter2
"íTajvanon a kormányzó Demokratikus Haladó Párt (DPP) nyerte meg szombaton az elnökválasztást, miután jelöltje, Laj Csing-tö, aki jelenleg az alelnöki posztot tölti be, a szavazatok több mint 40 százalékát szerezte meg, két vetélytársa pedig elismerte vereségét. A DPP szerint Tajvan jogosult a szabad önrendelkezésre. " Ez a lényeg a többi csak komcsi duma , Magyarországon el kellene kezdeni a komcsik és komcsicsicskák gyomlálását mert egyre több van belőle , csak olvasni kell a kommenteket !
qunta
@Péter2: én is elég sok komcsicsikát látok itt
Péter2
@qunta: Így van a kommunista Kína és nem utolsósorban moszkovitákat , igaz ?
Nyírfa
Gratulálok a DPP-nek, és üzenem Magyarországról, hogy abszolút joga van a szabad önrendelkezésre. Sok sikert, Tajvan!
Nyírfa
Az oroszok mint külsős erő - micsoda megfogalmazás! - felszólítják a nemzetközi közösséget , mint külsős erőt, hogy ne avatkozzanak Kína belügyeibe, mert Tajvan nem létezik, csak egy, azaz 1 Kína. Miután ők már ezzel a nyilatkozattal is megvalósították a beavatkozás tényét, önreflexiót gyakorolva mehetnek intézkedni a csapataik visszavonására a szuverén Ukrajna területéről.
qunta
@Péter2: alapvetően bolsi-libernyákokat
qunta
@Nyírfa: ez 1 nagyon vicces hozzászólás. nagyon jót röhögtem
qunta
@Nyírfa: fölhívnám a figyelmedet arra az aprócska tényre, hogy hivatalosan az usa is az 1 kína elvét vallja
Péter2
@qunta: Akkor sikerült színig fosni a szádat mivel libernyák vagy, ugyan is az internet a-z-ig liberális vívmány , így hogy beléptél magadat is azzá tette , gondolom orosz nem nem tudsz , azt írásod 100% bizonyítja , amire te gondolsz az többséget jelent a kontextusodba azok meg ti vagytok 2/3 , csúnyán jellemezted magadat .
qunta
vmi nagyon félre ment a buksidban. oroszul kb 10-évig tanultam. valami ragadt rám belőle /nem csak kosz/ . Amúgy világ életemben liberális voltam és ma is az vagyok, a libernyák teljesen más..
qunta
@m73: azért csak előbújt ez a félnótás futóbolond iq szegény idióta m73 üdv. már kezdtél hiányozni.
jáger laszló
1NLŐre mind2 fél kitart álláspontja mellett!
A kérdés az hogy meddig!!??
Az idő majd +oldja a problémát,ha a politika nem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
qunta
@m73: sajnos úgy látom te menthetetlen vagy. Téged a Lipótról is kiebrudalnának.
Yoda69
Ha a tortenelmi tenyeket nezzuk, akkor Kina tartozik Tajvanhoz, hiszen a hivatalos, hatalmon levo kormany menekult Tajvanra a Mao csapatai elol. Tehat igy Mao puccsal es nem valasztassal kerult hatalomra anno. Igy az eleve nonszenz amikor Kina azt allitja, hogy Tajvan Kina resze.
Sztyepospista
Előbb, utóbb kideitik a ruszkik, hogy Magyarország meg az Orosz birodalom része.
Csizmás Kond
Az önrendelkezés azt jelentené hogy megél önmaga külső segítség nélkül...márpedig ez nem igaz...az egész önrendelkezési duma csak azt jelenti, hogy ezután nem kína tartaná el hanem ámerika.
Virág Árpád
@Nyírfa: Persze! Ilyen alapon a Gázai övezetnek nevezett koncentrációs tábor lakóinak is joga van az önrendelkezésre, meg Ciszjordánia lakóinak, illetve Palesztina lakóinak is, csak egy bibi van, hogy Izrael ezt meggátolja!
Nyírfa
@Virág Árpád: 17.15

ímondanám, hogy hiányoztál, de nem lenne igaz. :)
Ami Gázát illeti, ezt légyszí' beszéld meg a Hamasszal. Köszi. :)
qunta
@m73: kevés gyagyásabb alak van a környéken mint te. mindig földobod a napomat, olyan jókat röhögök rajtad ! csak így tovább.
Pálinkás Pál
@Őrnagy: "
"Biden: Az Egyesült Államok nem támogatja Tajvan függetlenségét"
most te arra a bidenre hivatkozol aki szerintetek egy demens vénember,és azt sem tudja mit beszél..?..te még a fidkányok között is erősen az aljához tartozol, nem az eszedért vettek be...
Virág Árpád
@Nyírfa: Ki hozta létre azt a koncentrációs tábort??? HAMASZ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.