Az Északkeleti Nemzetközi Erőinek parancsnoka, Jürgen-Joachim von Sandrart altábornagy aggodalommal nyilatkozott Vlagyimir Putyin terveiről – írta meg az RTL.

NATO: Putyin villámháborúval tervezi igába hajtani a Baltikumot

Fotó: Pixabay

Az altábornagy szerint Vlagyimir Putyin villámháborúval és manipulált népszavazással próbálná igába hajolni a Baltikumot. Sandrart szerint a NATO lassú reakciója esetén Oroszország könnyen megerősíthetné pozícióit a térségben.

A tábornok úgy véli, hogy Putyin azonnali és hatékony fellépéssel a helyi orosz kisebbség támogatásával gyorsan átvehetné a hatalmat a balti államokban.

A NATO székhelyén, Szczecinben állomásozó altábornagy hangsúlyozta, hogy az északkeleti erők parancsnoksága azért dolgozik, hogy felkészüljön az esetleges veszélyekre.

Sandrart elmondta, hogy a NATO jelenleg is épít egy elrettentő falat, amely megakadályozná az esetleges orosz agressziót.

Az altábornok az RTL szerint arra is rámutatott, hogy Oroszország tervei közé tartozik az új támaszpontok kialakítása a keleti határai mentén, ami további kihívást jelent a NATO számára.

Forrás: RTL

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ja mint a finneket...anno. Lesz annak böjtje is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
@qunta: " Uralkodása alatt Katalin déli és nyugati irányban kiterjesztette az Orosz Birodalom határait, bekebelezve Ukrajna déli részét, Krímet, Ukrajna Dnyeperen túli részét: Jobb parti Ukrajnát, Fehéroroszországot, Litvániát és Kurföldet. Mindent összevéve kb. 518 000 km2-rel növelte a birodalom területét. "
nagy katalin volt az aki Ukrajnát bekebelezte,többek között,szóval etesd a púpos,falhoz támasztott bandzsa nénikedet, putyinpribék...
Billibácsi
Nana továris nacsalnyik! Ez nem az álmodozások ideje!
Alfa
mint anno a Finneket...most az Ukránokat... álmodik az orosz terrorista putyin
qunta
@izéke: látom te is hiteles forrásból tájékozódsz. ahonnan idézel -W- kb olyan szintű emberkék írogatnak mint te. nem ukrajna hanem a mai ukrajna részei értendők. stb
kereső
@qunta: A kijevi Rusz nélkül nem lenne Moszkva, és nem lenne "orosz birodalom"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.