Az Északkeleti Nemzetközi Erőinek parancsnoka, Jürgen-Joachim von Sandrart altábornagy aggodalommal nyilatkozott Vlagyimir Putyin terveiről – írta meg az RTL.

NATO: Putyin villámháborúval tervezi igába hajtani a Baltikumot

Fotó: Pixabay

Az altábornagy szerint Vlagyimir Putyin villámháborúval és manipulált népszavazással próbálná igába hajolni a Baltikumot. Sandrart szerint a NATO lassú reakciója esetén Oroszország könnyen megerősíthetné pozícióit a térségben.

A tábornok úgy véli, hogy Putyin azonnali és hatékony fellépéssel a helyi orosz kisebbség támogatásával gyorsan átvehetné a hatalmat a balti államokban.

A NATO székhelyén, Szczecinben állomásozó altábornagy hangsúlyozta, hogy az északkeleti erők parancsnoksága azért dolgozik, hogy felkészüljön az esetleges veszélyekre.

Sandrart elmondta, hogy a NATO jelenleg is épít egy elrettentő falat, amely megakadályozná az esetleges orosz agressziót.

Az altábornok az RTL szerint arra is rámutatott, hogy Oroszország tervei közé tartozik az új támaszpontok kialakítása a keleti határai mentén, ami további kihívást jelent a NATO számára.

Forrás: RTL

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ja mint a finneket...anno. Lesz annak böjtje is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ja mint a finneket...anno. Lesz annak böjtje is.
Nyírfa
Villámháborúnak indult az ukránok elleni is. Mióta tart?
Ne fejedjem, ne feledjük: a II. világháború is így kezdődött.
De az orosz nép megakadályozhatja, s ezzel vissza is szerezhetné az elveszített becsületet.
Eladott Ország
Putyin rendeletben adta ki: vinni kell mindent, ami egykor szovjet vagy orosz tulajdon volt külföldön. Jó hát fájó szívvel, de Orbánt és a Fidesz-hívőket én hajlandó vagyok visszaadni az eredeti tulajnak. Moszkvát az 1140-es évek végén Jurij Dolgorukij kijevi nagyfejedelem alapította (ott nézegetik minden nap a lovasszobrát a Tverszkaján). Ugye az meg most tokkal-vonóval visszajár Kijevnek? Ezt csinálták a II. világháborúban is, mert az orosz egy kifejezetten primitív barbár nép. Feldúlták az elfoglalt területeket, loptak mindent (a WC kagylótól a műkincsekig), megerőszakolták a nőket, tönkretettek mindent ami az útjukba került és láthatjuk, hogy azóta sem változott semmi, ugyanolyan sötétek és barbárok maradtak. Ja, lehet kezdeni, de akkor Kalinyingrád ismét Kőnigsberg lesz, ugye botoxos KGB-s. Oroszországot le kell győzni és fel kell osztani! Amíg erre nem kerül sor, addig Európa nem élhet biztonságban. Putyin magyar pincsijét is viszik? Nagyapám kakukkos óráját mikor adják vissza?! Akkor vihetik a felcsúti lókupecetet is, úgyis szeretne a birodalom tagja lenni, és Lavor’ seggnyalóját a csírkefejű Szijjártót, meg az idióta szimpatizánsaikat is hosszú vagonokban, hátha felrémlik majd valami nekik.
Eladott Ország
@jesz: Igen, nyilván ezért lasszózzák össze a világ minden pontjáról a zsoldosokat Kubától, Afrikán át Szírián és Nepálon át Indiáig és Kínáig . Már régen toborzott talpasok mennek Ukrajnába, nem reguláris haderő.
twitter.com/PStyle0ne1/status/1731276086556643354
twitter.com/Getty776/status/1745477677598081337
twitter.com/ChrisO_wiki/status/1745385122084409698
twitter.com/666_mancer/status/1741555728060473355
simmering73
Ez a hét legjobb vicce. Mint az ukrán villámháború.
justhpeter
Putyin egyszer már kisérletezett a "blitzkrieggel" és nem jött be neki. A Baltikumban meg a NATO is megmossa majd a fogát is.
Csizmás Kond
" NATO: Putyin villámháborúval tervezi igába hajtani a Baltikumot"
...az egésznek az az érdekessége hogy ha pl én vagy akárki ugyanezt a szöveget kiírná a fészbukra letiltanák hamis hírek terjesztéséért...hát ez a különbség a hivatalos hazugság és a kisember hazugságai között.
qunta
@Eladott Ország: az a baj, hogy te minduntalan összekevered a szezont a fazonnal. a vérbolsi szu-t a mai Oo-gal.
jó lenne, ha linkelnéd P. rendeletét. én az orosz nem találtam ilyet.
Jurij Dolgorukij: ha lenne 1 csüpp ismereted a pindurka agyadban akkor tudnád, hogy azt kijevi rusz (orosz) fejedelemségnek hívták. kijevi ukrán fejedelemség soha nem létezett ugyanúgy ukrajna soha nem létezett csk 91 -óta.
Moszkva alapítójának szobrát miért kellene visszaadni ? Hiszen orosz volt. AZ ukrán barbárságra jellemző, hogy pl ogyessza alapítójának nagy kati cárnő szobrát lerombolták, csakúgy mint a turul szobrot. semmivel nem különbek a táliboknál. ha a muszka barbár akkor kijelenthető, hogy a hoholok a muszka bányászbéka segge alatt vannak. a szovjetek csakugyan loptak mindent , ahogy a németek is és pl irakban az amerikaiak . töméntelen mennyiségű felbecsülhetetlen értékű ókori műkincset raboltak el.
szted Oo hányszor támadta + európát ? és fordítva ? aurópa addig nem élhet biztonságban amíg a vezetői nem a mi érdekeinket tartják az 1. helyen, hanem DS, usa és pl az új marxista bolsevista ideológiát.
ne feledd el hogy az 56-os forradalmat is ukrán föparancsnokkal rengeteg hohol katonával a szovjet hadsereg verte le. nem az orosz. stb.
te kis tudatlan. még rengeteg tanulni valód van igyekezz, mert a lemaradásod behozatalára 1 élet is kevés.
qunta
Ezeknek a ny-iaknak vérükben van a hazudozás. akárcsak az ukiknak.
izéke
@qunta: " Uralkodása alatt Katalin déli és nyugati irányban kiterjesztette az Orosz Birodalom határait, bekebelezve Ukrajna déli részét, Krímet, Ukrajna Dnyeperen túli részét: Jobb parti Ukrajnát, Fehéroroszországot, Litvániát és Kurföldet. Mindent összevéve kb. 518 000 km2-rel növelte a birodalom területét. "
nagy katalin volt az aki Ukrajnát bekebelezte,többek között,szóval etesd a púpos,falhoz támasztott bandzsa nénikedet, putyinpribék...
Billibácsi
Nana továris nacsalnyik! Ez nem az álmodozások ideje!
Alfa
mint anno a Finneket...most az Ukránokat... álmodik az orosz terrorista putyin
qunta
@izéke: látom te is hiteles forrásból tájékozódsz. ahonnan idézel -W- kb olyan szintű emberkék írogatnak mint te. nem ukrajna hanem a mai ukrajna részei értendők. stb
kereső
@qunta: A kijevi Rusz nélkül nem lenne Moszkva, és nem lenne "orosz birodalom"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.