8 éves testvérével együtt rabolták el a terroristák, az októberi terrortámadás idején három családtagjukat gyilkolták meg.

Megszólalt a 15 éves magyar-izraeli lány, elmondta, mit élt át a Hamász fogságában

Kép: MTI/EPA/Abir Szultan 

Apám bejött a szobámba és a két testvéremet meg engem az ágy alá rejtett, azt mondta, maradjunk csendben. Aztán betörtek a házba, lövöldözni kezdtek. Lőtték az ajtót, apa lábát is eltalálták. Aztán kihúztak minket az ágy alól és videózni kezdtek

– mesélte a 15 éves Dafna Eljakim magyar-izraeli kettős állampolgár, aki összesen 51 napot töltött a Hamász fogságában. Eljakim, akit a hvg.hu idéz, egy izraeli tévének beszélt a megpróbáltatásairól. Tavaly október 7-én rabolták el, 8 éves húgával együtt tartották fogva.

Három családtagjukat, közöttük apjukat és mostohatestvérüket gyilkolták meg a Hamász terroristái aznap. Mint a Times of Israel cikkéből kiderül, amikor már úton voltak a gázai övezetbe, más terroristák, akik azt hitték, menekülő civilek, tüzet nyitottak rájuk, megölve mostohaanyjukat. Vele hagyták hátra az erősen vérző, ekkor már haldokló apjukat is az elrablóik. Testvérükről nem tudni, hogyan halt meg.

Féltem elaludni. Nem tudtam, mi lesz reggel, ha felébredek. Állandóan azt mondogattam magamnak, lehet, hogy elalszom és többé nem ébredek fel, vagy Elával történik ugyanez

– mesélte a lány, akit a fogva tartói folyamatosan azzal rémisztgettek, hogy Izrael nem is harcol értük és már csak koporsóban fognak visszatérni szülőföldjükre.

A két lányt gázai családok otthonaiban tartották fogva. Az idősebb testvér elmondása szerint húga néha még játszhatott is a családok gyerekeivel. Az utolsó fogságban töltött két hétben a Hamász földalatti alagútjaiban voltak, ekkor a korábbihoz képest is alig kaptak enni és inni. Eljakim és testvére a novemberi, egy hetes tűzszünet idején szabadult ki.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Shikari: miakurvanyádonbaszottmuszkafaszánszocializálodottpedofilosztúrhátakarodittterjesztenianyilastömeggyilkoscsaládodról?
izéke
@Shikari: remélem,hamarosan meglátogat téged a Moszad,már tudnak rólad is,ne izgulj ;))))))
izéke
@Shikari: a saját szátokat se találjátok meg,ezért kell nektek orbán,hogy teleszarja mert anélkül éhenhalnátok "hazafiak " :))))))))))))))))))
izéke
@Shikari: lehet,hogy meglepődnél ha egy egyszerű,24 éves zsidó lánnyal ujjat húznál ;)))
izéke
@Shikari: nyuszika,hülyén mutatna a karod a hátadba állítva :))) nem tudnál a karikással pattogtatni se a fokossal hadonászni :))) " Teljesen jogosan nevezlek gyerekgyilkosnak, mert akik nem tiltakoznak a népirtás miatt, azok maguk sem különben! " látod ezzel is csak magadól írtál ítéletet,mivel soha,sehol nem ítélted el az arab gyerekgyilkosokat...
division
@balos: @izéke: Ne süllyedjetek le erre a szintre. Persze nem az én dolgom, csak nem látom értelmét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.