Több mint 100 palesztin veszítette életét tegnap Gázában egy élelmiszer segélyszállítmányra várakozó tömegben. A gázai egészségügyi hatóságok, illetve Izrael egymást hibáztatják a tragédia bekövetkezéséért.

Legkevesebb 112 embert öltek meg izraeli katonák, miközben további több mint 280 személy sebesült meg egy Gáza város mellett történt tegnapi incidens során – állítják palesztin egészségügyi tisztviselők. Az izraeli katonák lelőtték a segélyszállítmányra várakozó embereket vádjaik szerint.

Egymást vádolják Izrael és a palesztinok a tragikus gázai fejleményeket követően

Gázai áldozatok     Fotó: MTI

Izrael ezzel szemben azt állítja, a segélyszállító kamionokat körülvevő emberek halálra taposták egymást, illetve sokakat elgázoltak – a Reuters híradása szerint.

Hetek óta ez az incidens járt a legnagyobb számú civil áldozattal a hosszú ideje heves harcok által sújtott övezetben. A Hamász szerint a történések veszélyeztetik a katari közvetítéssel Izrael és a palesztin iszlamista militáns szervezet között egy esetleges tűzszünetről szóló egyeztetéseket, valamint rontják a palesztin fegyveresek fogságában lévő túszok szabadulásnak esélyeit. Újságírói kérdésre válaszul Joe Biden amerikai elnök kijelentette, véleménye szerint is bonyolultabbá teszik a tragikus események a további tárgyalásokat a harcban álló felek között.

Izrael és a Hamász közel öt hónapja tartó háborúja során az életüket vesztett palesztinok száma mostanra túllépte a 30 ezer főt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Géza
Izrael megölt eddig 30000 civilt, nagy részt nőket, gyerekeket. Lerombolta a teljes Gáza várost, elüldözi a lakosságot. Szörnyű, amit ott művelnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.