Hamar visszatérhet munkájához Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnapi sérvműtétje után, mindeközben tízezrek követelik Izraelben a kormányfő lemondását.

Több tízezren tüntettek országszerte a kormány és Netanjahu ellen, miközben a miniszterelnök koalíciója egyébként is az eddigi legnehezebb időszakát éli, számolt be a Guardian. Tel-Avivban, Jeruzsálemben, Haifában és Cézáreában is voltak tüntetések, ahol a háború fél évvel ezelőtti kirobbanása óta fogva tartott gázai foglyok szabadon bocsátását és Netanjahu lemondását követelték – mondván, ő az akadálya a további túszok szabadon engedésének – írja a 444.hu

Orbán másik nagy barátja is komoly bajban van – Tízezrek követelték Netanjahu lemondását

Izraeli zászlót tartó ellenzéki tüntetők követelik az elhurcolt izraeli túszok azonnali elengedését és Benjámin Netanjahu miniszterelnök lemondását  Fotó: MTI

Eközben a miniszterelnök koalíciója is megosztott. Hétfőn jár le az a legfelsőbb bírósági ítélet, amely felmentette az ultraortodox férfiakat a katonai behívó alól. A kérdésben nem értenek egyet a jobboldali vallásos és a világi pártok, miközben Netanjahu kijelentette, hogy Izrael folytatni fogja a Rafah elleni offenzíváját. Rafah az egyiptomi határ közelében fekvő város, ahol a becslések szerint a gázai lakosság közel fele, mintegy 1 millió ember tartózkodhat jelenleg.

A Hamász nagyjából 1200 áldozatot követelő októberi támadása során mintegy 250 embert rabolt el. Izrael becslései szerint közülük mintegy 130-an még mindig a Gázai övezetben lehetnek. A hozzátartozók napi szinten tüntetnek. Szerdán is volt demonstráció, miután zsákutcába jutottak a tárgyalások a Hamásszal a tartós tűzszünetről és a túszok elengedéséről.

Az amerikai, katari és egyiptomi közvetítőkkel zajló dohai tárgyaláson Izrael 7-800 palesztin fogoly szabadon engedését ajánlotta fel 40 izraeli túszért cserébe. A Gázai-övezetet a háború kirobbanásáig uraló Hamász elutasította az ajánlatot, mivel állandó tűzszünetet, valamint az izraeli csapatok teljes kivonulását várják el a mostanára szinte porig rombolt Gázából.

Forrás: 444.hu, The Guardian

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@zenebohóc: hát persze,hogy nem, - hiszen 14 éve lopnak meg benneteket büntetlenül és vezetnek benneteket az orrotoknál fogva! ilyesmire egy hülye nem lenne képes!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zenebohóc
@teuton: Menj, és nézd meg hogy él a 80% ott!
csak úgy....
@zenebohóc: mert a magyarok ragaszkodnak a régi (lopós,hazudós) kacathoz!
a románok tanultak csaucseszku kárán, nekik nincs érzelmi kötödésük a miniszterelnökükhöz,politikusaikhoz mint nektek magyaroknak!
zenebohóc
@csak úgy...: Valóban! De ott is csak úgy 20% él jól!
csak úgy....
@zenebohóc: de mióta csatlakoztak az európai ügyészséghez egyre jobban megy nekik! egy országot a népet csak a tolvaj,korrupt politikusaik tudnak földönfutóvá tenni!
zenebohóc
@csak úgy...: Mert van egy magyar származású ügyésznő ott, aki írtja a korrupt románt! Már csak 1 maradt hátra: BASESCU! Hajrá!
zenebohóc
@Maccska: Lényeg, hogy 1 nagy hal még hátravan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.